Нашиот избор им припадна на Маестрал од Битола, со придружба на Јордан Митев ( кој ќе биде како изненадување на свадба за зетот) со тоа што Јордан Митев ќе пее после вечерата неколку песни а репертоарот ќе го води Маестрал..
Тандеми од Скопје се одлични! Млади и енергични дечки, и најважно со репертоар за сите присутни по нешто и спремнии за одлична журка. За цена незнам, 400-500 евра мислам.
Ми треба број од Мишко Крстевски, Јордан Митев, Зоран Ванев и од Група Нели Ти Реков Благодарност однапред... Колкава е цената за Јордан Митев за свадба???
а дали некој ги слушал огнени момчиња јас сум залјубена каква атмосфера прават http://www.youtube.com/watch?v=LK9qiygQDzM
Здраво до сите Ние ја закажавме свадбата за 17 Август и на мојот сопруг му е мило да ни пеат Молика, но зафатени се, па сега размислуваме околу 2 опции Дрим тим или Новица и Татијана. Поззз
Колку време пред свадбата треба да се ангажира бендот? Во исто време и кога се закажува во ресторан, матично..? И дали се плаќа нешто унапред на бендот, мислам на капар
Зависи кој бенд сакаш да го ангажираш. На пример Молика се зафатени до септември. Затоа подобро е порано да си го закажете бендот, и едно гајле помалку, и подоцна да нема нервози. А за капар не знам, ние не оставивме капар, го плативме по завршувањето на веселбата.
Имаме време ние догодина свадба ќе правиме ама сега во мај ќе почнеме со закажување, па гледаме околу пари како ќе сме, ако треба да се дава капар и за бендот
Па најубаво јавете се на бендот што сакате да го ангажирате и прашајте, колку кошта и дали ќе треба да се остави капар.
Правиме свадба сега во март и сакам да ве прашам дали знаете како да стапам во контакт со Јордан Митев?
вујна ми летоска беше на свадба и рече дека свирела некоја група феникс од штип и многу ги исфали, многу добро свиреле, а за молика дека свират добро да и анета пее многу убаво,ја имам одено на свадба каде што свиреа тие ама не знаат да направат некоја атмосвера
И јас бев на свадба кај што свиреа Феникс. И ептен убаво си поминавме ептен беше весело, супер журка направија. Имаше на почетокот како и на секоја свадба, типични свадбарски ора, па нешто побрзо, по некој чочек, по некоја циганчица, чачак и слично е после вечерата беше делот за младите и знаете што? Не само младите, туку и постарите откачија на овој дел, рокаа Си правеа некакви миксови, свиреа малку една песна, па ќе продолжеа со рефрен од друга. Ама се беше така убаво поврзано. Мене лично ми се допаѓаат дечките, многу. Лани бев на свадба кај што свиреа и Молика. И да, беше весело, не велам не. Анета пее прекрасно Ама кога ги споредувам овие две групи, дефинитивно поубаво си поминав на првата кај што свиреа Феникс. Да напоменам и дека тие самите си имаа репертоар, ова ми го кажаа и младенците и немаше нарачани песни од бабата, па од тетката, па од вујкото. Се знае, на почетокот за невестата, за зетот, за кумот, за старосватот, за дедото, бабата, свекрвата и тако даље и тако даље. Ама дефинитивно направија журка дечките.
^некои викаат 400-500, но на форумов ако добро се сеќавам еднаш прочитав 700, што искрено не ми е логично.