Музика за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од flowergarden, 27 февруари 2011.

1. StelA13

StelA13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    30
    Здраво ве молам да ми предложите дј за свадба што сте задовплни латино повеќе да пушта и да не е над 400 евра

На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    272
    Ako doznaes kazuvaj.

3. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    А мене ме интересира, дали ако се вклучи и ДЈ, бендот намалува нешто од цената (дека пример они во 11 ќе си завршат..)?

4. jahdfygbcvhjd

jahdfygbcvhjd Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Dali znaete kako se Sigma bend?
    Dali ubavo pejat narodni pesni? Dali ste bile na svadba kade sto svirele tie?

На Kadran123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HelloGirlssss

HelloGirlssss Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали може да аподелите искуство од Билјана и Борис Димови? Како сте задоволни? Благодарам многу

6. Kadran123

Kadran123 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Pisav i pogore moe mislenje, topla preporaka od mene, kaj moi rodnini bea i napravija odlicna atmosfera, svirat se vo zavisnost sto ke se dogovoris so niv i narodno i zabavno se odlicni.

На jahdfygbcvhjd му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sandra09

Sandra09 Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Zdravo clenki,nie gi kaparisavme Sigma Band za oktomvri mnogu pofalbi slusnavme, licno gi slusnavme vo eden restoran vo Skopje i iskreno spored mene se eden od najdobrite bendovi vo Skopjevo

На LiliM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. marangan

marangan Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Zdravo iskustvo so bed DuoDis za svadba? :)

9. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.238
    Искуство со Александар и Дац, ме имтересира каков репертоар тераат отприлика и дали прават добра забава?

10. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    6.043
    Да си направам апдејт на мислењето од пред една година :D

Ги имавме ангажирано Биоритам најмногу поради пејачот, но го сменија некаде кон крајот на 2023. Затоа ние ја сменивме групата, стапивме во контакт директно со пејачот - Владимир Поповски и тој заедно со новиот бенд ни свиреше на свадба.

Беше одлично !!! Владимир има прекрасен глас, а останатите членови од групата се страшни професионалци. Речиси два месеци после свадбата уште слушаме само пофални зборови за музиката.

Музиката беше претежно македонска со екс-ју примеси. Немаше шабанарии и останати турбо фолк песни. Би го сумирала како културно ама весело :D
    Направија одлична атмосфера и подиумот беше полн цело време. Со мерак си ја гледам свадбата !

На Hortenzija и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Rmvp

Rmvp Нов член

Се зачлени на:
    24 јули 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Vnimavajte mnogu so izborot na muzikata, jas imav mnogu loso iskustvo so bendot na mojata svadba , jasno bese kazano koga se dogovoravme deka jas kako nevesta Sakam zabavnuot del da trae 1-1,30h I imav 5-6 pesni zelba, no za na krajot zabavnuot del Trae samo 13 min prodolzija so nekoj zalopojki I tolku bese , nitu Edna od moite pesni ne bese ispeana, mnogu boli koga cel zivot ja zamisluvas svadbata a na krajot nisto ne ispadne taka site gosti Bea POVEKE ispocituvani od nevestata, samo da ima repriza nikogas ne bi si dozvolila da e taka, da ne sakas da se sekavas na sopstvenata svadba.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. UNA MUNA

UNA MUNA Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    96
    Za koj bend stanuva zbor?

13. HelloGirlssss

HelloGirlssss Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Дали може да ни соопштиш дали имаше и народни ора, бидејќи сепак е македонска традиционална свадбата? И ако не ти е проблем да пишаш цена која ви побараа?
    Благодарам многу

14. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    1.243
    Не намалува, претежно ДЏ го користи и озвучувањето на бендот па седат до крај. Некои бендови знаат да побараат и плус за користење на нивна опрема ама најчесто ја бараат таа сума од ДЏ-от...

На Kate.93.N му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    1.243
    Бабура Џуниор лани беше 250 евра, мислам и годинава е толку. Многу е приступачен и фин за договор, може да си прашате

16. slobodanka prva

slobodanka prva Нов член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ве молам за мислење, изборот за бенд за свадба е помеѓу Play Band и Happy End Band. Да напоменам, барам бенд што може да свири и забавно и народно, народното да не биде само досадни ора туку разиграно, забавното да има модерни и многу македонски песни
    Фала однапред

17. UNA MUNA

UNA MUNA Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    96
    Мила можеш да го прочиташ и моето искуство со Плеј Бенд погоре. Дечките го свиреа првиот дел народни песни,па дел со народни инструменти што беше екстра,а јас не го сакав на пример :) па за крај забавен дел. Само позитивни препораки за Филип,и за бендот секкао

18. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    Здраво,јас да го споделам моето искуство со Кико и Болеро бенд. Значи препрезадоволни и ние и сите гости ,буквално цела свадба ја поминавме на нозе сите старо,младо ... се договоривме да има песни од фолк фест валандово хитовите и забавна музика..значи прејака атмосфера за сите. Препорака :)

На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    6.043
    Дечките свират се што ќе им побараш. Кај нас имаше доста ора и песни типични за. Македонска свадба и обавезно барајте тапан. Многу многу подобар е МК делот со тапан.

Цената мислам беше околу 1400 евра, ама вредеа дечките за секој денар.

20. HelloGirlssss

HelloGirlssss Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Фала вии, само може да ми кажете од кој дел на Македонија сте, пошо секако ората се различни ❤️