Дуел за оваа недела: Paul van Dyke VS Armin van Buuren Aх, сепак Пол ван Дајк нека биде Од Армин можда и некоја песна поише знам, ама Пол ми е за нијанса по-класика и повеќе се држи до оригиналниот свој стил. Иначе ептен ги обожавам и двајцата
Победа на Paul Van Dyke со 2 гласа спрема 0. Ајде активирајте ја темава... Мора да напоменете причина зошто гласате за тој изведувач инаку нема да се важи гласот Да не биде темата само нафрлена така, туку да има поубави, подолги и попрецизни мислења Оваа недела во дуел ќе се Nicki Minaj vs Iggy Azalea по предлог на @buba4e89 и давајте предлози за следни дуели Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren
Дуел за оваа недела: Nicky Minaj VS Iggy Izalea И јас сум за Ники. Предлог нека биде Robin Schulz VS Alan Walker
Дуел за оваа недела: Nicky Minaj VS Iggy Izalea Јас не ја слушам ни едната ни другата, ама од тоа што имам слушнато, повеќе ми се допаѓа Ники. Колку и да не ми се допаѓа нивната музика, сериозно Ники можи to pull it off. Има брзина и енергија. Имам прашање за темата, дали музичкиот дуел мора да е помеѓу индивидуи, или можи и бендови? Патем имам предлог Лиз Гилис против Ејми Ли, за некој следен пат доколку сакате.
Дуел за оваа недела: Nicky Minaj VS Iggy Izalea Гласам за Ники, колку и да не ми се допаѓа нејзиниот изглед и однесување. Има глас и има квалитет, може да ја голтне Иги. Она е некој просечен до солиден рапер, и дуетот "Црна вдовица" со Рита направи бум па и она се прослави толку. Мислам дека и "Бонбон" беше од неа, ама не сум сигурна.
4 гласа за Ники спрема 0 за Иги Така да она е победник Оваа недела во дуел ќе бидат Robin Schulz VS Alan Walker Ајде активирајте ја темава и предлози давајте за следни дуели. Мора да напоменете причина зошто гласате за тој изведувач инаку нема да се важи гласот Да не биде темата само нафрлена така, туку да има поубави, подолги и попрецизни мислења Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea
Дуел за оваа недела: Robin Schulz VS Alan Walker Alan Walker зашто секогаш освежува со неговата музика и некако длабоко допира до мене
Дуел за оваа недела: Robin Schulz VS Alan Walker Alan Walker Затоа што неговата музика не наликува на останатите диџеи, туку има свој посебен шмек. Чим слушнам негова нова песна знам дека е од Алан поради самиот текст и музиката кои се самите по себе оригинални и полни со емоции.
Дуел за оваа недела: Robin Schulz VS Alan Walker Гласам за Шулц. Иако Вокер го слушам многу почесто од Робин, а и двајцата ги немам слушано одамна, Вокер има "помеки" песни. Кај нив се е перфектно, текст, соодветен ритам, комбинација на музика, боја на глас итн. со прецизност да те дирне у срце. Зборувам за себе, и пишаното се однесува на "Sing me to sleep", "Alone" и "Faded". A Шулц ми е чиста спротивност, затоа и го има мојот глас. Забавни и интересни песни, можеш да ги интерпретираш како сакаш без да навлегуваш во длабоки води. Предлози: Bebe Rexha vs. Dua Lipa Rita Ora vs. Ellie Goulding Imagine Dragons vs. Radical Face Pharrell Williams vs. will.i.am
Дуел за оваа недела: Robin Schulz VS Alan Walker Алан Посебни емоции и препознатлива специфика во мелодијата има во неговите песни. И Шулц си го сакам, ама во песните на Алан има некој посебен арт што го нема кај никој друг изведувач на електронска музика
Дуел за оваа недела: Robin Schulz VS Alan Walker Робин. Истата причина како и кај Авичи. Кога и да ги чујам нивните песни ја чувствувам истата вибрација, додека кај некои диџеи, како Алан, песните ми се на рипит само одредено време, потоа ми здосадуваат.
4 гласа за Alan Walker спрема 3 за Шулц Така да Алан е победник. Оваа недела во дуел ќе бидат Bebe Rexha VS Dua Lipa по предлог на @Snow-Star Инаку отсега ќе има и анкета и ќе се менува секоја недела, но ако во темава во мислење не напишете зошто сте гласале во анкетата, тие гласови нема да се бројат. Дуел за оваа недела: Bebe Rexha VS Dua Lipa Јас ќе гласам за Bebe Rexha. Искрено не слушам тип на музика ко шо пеат овие 2 пеачки, повеќе сум си по едм, па да не беше Martin Garrix и песната in the name of love немаше ни да ја знам. Во таа песна ми се допадна како звучеше, гласот и е солиден, има талент женската. За другава не знам многу, освен дека класнава имаше рингтон стаено да и ѕвони некоја нејзина песна и баш цел клас беа као еј од Dua Lipa, но некако не ми беше ич песната убава Вака да седнам дома да ја слушам никад не сум ја слушала Така да по се дефинитивно глас за Bebe Rexha Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker
Дуел за оваа недела: Bebe Rexha VS Dua Lipa Дуа Липа, дефинитивно Не само споредено со Реџа, туку од сите тие неколку пејачки со албанско потекло што се пробија на светската сцена, Дуа ми е омилена, некако со најуникатен и автентичен звук во песните
Дуел за оваа недела: Bebe Rexha VS Dua Lipa И двете имaaт пo еден aлбум издaденo и кoгa ќе ги спoредaм двaтa, нa Дуa некaкo пoвеќе ми се дoпaѓa. Плус дуетите кaде штo е Дуa, ми се дoпaѓaaт пoвеќе oд oние кaде штo е Бебе. И Бебе пее прелoшo вo живo. Зaтoa, Дуa Липa.
Дуел за оваа недела: Bebe Rexha VS Dua Lipa Јас гласам за Bebe Rexha. Можеби ќе гласав за Липа претходно да ја немам слушано Њу Рулс или уатевр, не сум сигурна дали се њу, знам дека насловот е некакви правила. Песнава ми е толку никаква, не можам да ја слушам. Реална причина и разумно објаснување немам, ама од прв пат кога ја пуштив за да го видам фамозниот спот, ја исклучив после една минута. Тоа е и пресудно овде за да ласам за Бебе. Имаат слични музички способности и квалитетот горе-доле им варира околу иста граница/ниво. Затоа и го предложив дуетов.
Дуел за оваа недела: Bebe Rexha VS Dua Lipa Dua Lipa Не ја слушам Бебе. Инаку двете имаат сосема различни гласовни способности и повеќе ми се допаѓа вокалот на Дуа.