Дуел за оваа недела: Deep Purple VS Led Zeppelin И мене ми е тешко да се одлучам оти ги имам преслушано и едните и другите. Сепак, гласот ќе го дадам за Deep Purple оти Led Zeppelin знаат повеќе да ми здосадат. Предлог за дуел: System of a down vs. Korn
Дуел за оваа недела: Deep Purple VS Led Zeppelin Од Лед Цепелин најмногу уживам во оваа песна На оваа анкета,гласав за Еминем против Џеј Зи... Мислам Еминем е чудо,посебно новата песна со Бијонсе Walk on water и со Ед Ширан River....
Дуел за оваа недела: Deep Purple VS Led Zeppelin Led Zeppelin Само ради whole lotta love Песнава ми беше ненормален хит едно време, кога некоја Македонка ја испеа на икс фактор и знам со месеци ја пеев.
Дуел за оваа недела: Deep Purple VS Led Zeppelin Хм... и ова е тежок дуел, претежок... Би ги сместила веднаш зад Битлси... Лед Цепелин = многу повеќе трипови. Гласот го давам за Лед Цепелин. Whole Lotta Love, The Immigrant Song, Kashmir, Stairway to Heaven се нашироко познати, а мене најмногу на срце, главно поради значењето, ми лежи: Тргнале во посовремен правец, мое мислење. И да не се заборави дека група ко Ганс ен Роузес, која ја збеснува младината од 90-те наваму, беше мала копија на Лед Цепелин И Дип Парпл се култ кој заслужува внимание. Smoke on the Water нема кој не ја знае, иако не ми е фаворит. Најомилени, Child in Time И мојата химна и уште многу, многу други како When a Blind Man Cries и Sometimes I Feel Like Screaming ... Текстовите мислам дека севкупно им се подобри отколку на Цепелин... И ај да си бегам од темава пред да се премислам и покаам. Се изнервирав, џабе гласав за Дорси симболично, во знак на поддршка, кога поразот пак беше убедлив Барем да застанев на победничката страна.
Дуел за оваа недела: Deep Purple VS Led Zeppelin Две групи феноменални, но сепак за нијанса повеќе ми лежат Deep Purple. Омилени: The imigrant song- Led Zeppelin и Child in time- Deep Purple. Добри дуели се завртија, а гледам и на листата што се гласа. Ме радува што луѓево не го слушаат само Биберот и Мајли Сајрус
Дуел за оваа недела: Deep Purple VS Led Zeppelin @+++ Ова навистина Purple ќе победат Ги сакам многу Deep Purple и најкриво ми е што не бев лани на Ian Gillan, вредно дело имаат оставено зад себе, прекрасни текстови, вечни хитови. Но ете Zeppelin ми лежат повеќе при срце, не знам зошто. Обично песни поврзувам со спомени, па можда затоа ми се помили Zeppelin.
Дуел за оваа недела: Deep Purple VS Led Zeppelin @boo3 Чекај де, ќе видиме... дека Deep Purple ќе победат. Предлог за дуел: Nirvana vs Foo Fighters Ма да Дејв Грол (поранешниот тапанар на Нирвана) ги создаде Foo Fighters али ајде.
Deep Purple: 1. @+++ 2. @Bitter-Sweet 3. @zuto 4. @Kitten 5. @blonde_supergirl Led Zeppelin: 1. @GirlRose 2. @MagsDestiny 3. @simonna.a 4. @Dream-Girl 5. @sjdgo 6. @boo3 Победа за Лед Цепелин во овој дуел, навистина тежок избор, а и самиот резултат покажува дека овие две групи беа ептен тука со квалитетот Оваа недела дуелот е помеѓу Iron Maiden vs Metallica Редовно давајте предлози, сите предлози некогаш ќе бидат во анкета и секако некогаш вашиот предлог ќе биде во дуел. Останува правилото да се важат само гласови кои ќе бидат со јасна и прецизна рецензија, пожелно е да се коментира и за омилени песни, зашто ви се допаѓа или зашто не ви се допаѓа некој од изведувачите. Цитирања, мислења, но се во врска само со дуелите и темата. Сите оф-топици ќе се бришaт Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker 19. Bebe Rexha VS Dua Lipa 20.Guns N'Roses VS Aerosmith" 21.Linkin Park VS Pink Floyd 22.Coldplay VS Maroon 5 23.ЕКВ VS Азра 24.Nickelback VS Three days grace 25.U2 VS Muse 26.Guns and roses VS Jon Bon Jovi 27.Chris Isaak VS Bryan Adams 28.R.E.M. VS Scorpions 29.Slayer VS Slipknot 30.AC/DC VS Black Sabbath 31.The doors VS Pink Floyd 32.Deep Purple VS Led Zeppelin
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica Metallica forever Еве една балада од поновите. За другите не знам ништо друго освен дека постојат како бенд.
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica Why??? Може за двата? Ве моолааам Ќе гласам за Metallica. Во последно време повеќе нив ги слушам, но морам да кажам дека последниот албум не ми се допаѓа многу. Ги слушам нивните постари песни Омилени: Предлог дуел: Motörhead vs Ozzy Osbourne
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica Јас гласам за Metallica, не можам против плавите очи на James Hetfield хахаха Предлог за нареден дуел Duran Duran VS Abba
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica Metallica се класика, незаменливи, фронтменoт е пресекси мажетина Омилена
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica @boo3 Ти си виновна што победија Цепелин. Гласам за Ајрон Мејден. И Металика како група им симнуваат капа и имаат огромна почит спрема оваа британска хеви-метал група. Формирани се 1975 година од страна на басисот Стив Херис во Лондон ми се чини беше. И како група имаат доживеано доста промени во нивниот состав, исто како Металика на пример. Но, треба да се напомене исто така дека тука се работи за два различни музички стилови. Металика свират треш-метал а тој вид на метал е побрз и поагресивен. Мејден свират хеви-метал. Металика се добри ама искрено стилот ужасно им се променува после албумот And Justice for All, а и гласот на Џејмс Хетфилд станува од година во година сè полош и полош. Додека тој на Брус Дикинсон сè уште растура. Металика се сметаат за пионери на треш-металот и лично имаат огромна почит према Мејден. Основани се 1980 година. Омилени песни од Металика ми се: Како и Hit the Lights, Whiplash, Blackened и.т.н. Од Мејден ми лежат овие на срце: И мојата најомилена, која за мене е сто пати подобра и од One на Металика a тоа е Paschendale. Мејден сега инаку ќе имаат концерт во лето во Бугарија. Во Пловдив. И да, знам дека ќе победат Металика али пак одам сам против сите.
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica Тежок избор, во исто време на плејлистата ми беа и Мејден и Металика порано кога ги слушав дур играв игрици. Со тешко срце глaсам за Металика, кога мора да се бира само една група Омилена песна за век и векова незаменлива: Спојлер: metalika moj dobar drugar
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica TAKA E BRAKJA IRON MAIDEN, MAKEDONIJA VECHNA I OVEKOVECHUVANA VO VASHITE PESNI, BRAVO!!! Јас гласам за Ајрон Мејден. Повеќе ми лежат ВО ЦЕЛОСТ. Mногу нивни парчиња се дел од мојата плеј-листа, за разлика од Металика, чие ЦД беше едно од првите што ги добив, а никогаш не го заслушав. Кај Металика ме нервира тоа што имаат некои ремек-дела од песни (можеби подобри од било која на мојот избор - Мејден), а најпопуларните им се главно најискомерцијализираните, најизвештачени, најприлагодени за широката јавност балади енд шит кои не им прилегаат на стилот. Макар што, Металика ќе победи, оти е Металика. Предлог-дуел: Whitney Houston vs. Celine Dion
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica Многу слабо слушам музика во последно време воопшто (не рачунајќи ги детските песнички кои секојдневно ми брмчат со децава), ама порано мислам од музика живеев. Со оглед на тоа дека многу повеќе ги слушав Металика, гласам за нив. Ми будат многу многу спомени од детство. Имам неколку омилени кои се веќе спомнати погоре, па да не ги повторувам.
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica Металика е мојата прва љубов што никогаш не ме разочарала Тој звук на гитарата , тој глас кога ке заржи Уживајте во незаменливото
Дуел за оваа недела: Iron Maiden VS Metallica Кога го дадов предлог овој дуел си направив самоутепанција, зошто ај, како да изберам сега? Пораснав со рок и метал (фала татко ми ), и откако се сеќавам за себе овие два бенда (меѓу неколку други) ми имаат оставено огромно музичко влијание, и ги сакам и почитувам подеднакво. Од една страна, Metallica со песни како Seek & Destroy, For Whom The Bell Tolls, Battery, One, Enter Sandman, The Unforgiven, Wherever I May Roam, The Day That Never Comes, Nothing Else Matters... Од друга страна, Iron Maiden so Murders In The Rue Morgue, Phantom Of The Opera, Killers, The Trooper, Alexander The Great, Seventh Son Of A Seventh Son, The Clansman, Die With Your Boots On, итн. Не можам да направам плејлиста без бар неколку песни од двата бенда Не би можела да се решам според лична преференца, но овојпат гласот ќе го дадам за Iron Maiden, токму поради фактот што општо гледано кај нас мислам дека не се толку познати колку класиците на Metallica (освен со нели, Аце Великиот, кој не ја знае таа песна ), па малку да ги избалансираме гласовите П.С.: кому му се оди на Iron Maiden во Бугарија а сака друштво нека вика, не би да одам сама