Дуел за оваа недела: Eminem VS Jay Z Еминем бре каков Џеј Зи Спојлер: пардон за изразов не ме дупете Да се знај кој е кралот
Дуел за оваа недела: Eminem VS Jay Z Горе долу сè кажале луѓево пред мене, поради истите причини ќе гласам за Еминем. И јас сум особа што ретко слуша рап и воглавно само го поштувам како музички жанр, ама респект имам кон квалитетен рап - со интензивни емоции и текст, а во тоа ненадминлив е човеков. Омилени ми се Not Afraid, Space Bound, Lose Yourself и дуетите со Сиа и Ријана. Џеј Зи ми е многу искомерцијализиран и повеќето песни му се краткотраен бум, само онаа со Бијонсе и дуетот со Алиша Кис (Empire State Of Mind) ми се останати како хитови и досега.
Дуел за оваа недела: Eminem VS Jay Z Ајде, еве нешто постаро од Еминем, кое не е познато за поновата генерација (барем не за сите), и не е толку брутално : Вторава е во соработка со група кој ја основал тој (ако добро ме служи сеќавањето).
Дуел за оваа недела: Eminem VS Jay Z Еминем се разбира, тешко детство, толку гнев преточен во искрени и биогравски стихови, стилска и музичка инспирација.... Џеј Зи го мразам како појава
Дуел за оваа недела: Eminem VS Jay Z Еминем - кога имам(в) периоди кога сум тажна и у некој депре муд, често го слушав. Од летото го немам слушано, но сепак вреди како вокал. Од Џеј Зи никогаш немам седнато да пуштам некоја негова песна. Оваа ми е омилена
Дуел за оваа недела: Eminem VS Jay Z Еминем. Од Џеј Зи песни не знам, само вака во дуети кај што го има.
Дуел за оваа недела: Eminem VS Jay Z Не ми се гласа нешто посебно, подобро да не го изберевте овој дуел. Еминем беше најпродаваниот изведувач претходната деценија, Џеј Зи по што го препознава светот денес - по жена му Бијонсе. ОК, интересен е музичкиот израз на Џеј Зи и штета што не е слушан тука, ама Еминем има извадено многу јаки хитови. Не може да парира Џеј Зи. Еминем се стекна со статус легенда - најуспешниот рапер, а белец. Плус, инспиративен поради својата животна приказна - од дното, до врвот на светската слава. Американски сон. Би рекла дека изврши прилично влијание и во мода. Инаку, јас повеќе го сакам црниот рап, поавтентичен ми е, она од Еминем личи малку на урлање. Рап слушав доста како мала, и тоа баш со Еминем почнав (сигурно сум слушала и порано, ама не сум знаела што слушам). Омилена: 2002/2003 го слушав најактивно, во ерата на The Eminem Show. Нема дете кое не го сакаше Еминем. Претеруваше со понашањето малце, али тоа е, таков имиџ изгради, као без влакна на јазик и дрзок. Со тоа минато што го имал, и добар искочил. Неоспорен талентот за музика. Други омилени: "Lose Yourself", "Till I Collapse", "Stan" со Дајдо, "Not Afraid", двете со Ријана "Love The Way You Lie", "The Monster", и ред други Од поновите "Untouchable" ми фаќа највеќе уво Гласот оди кај Еминем, пошо ме потсеќа на детство и има ремек-дела од песни. И препознатлив е и уникатен. Оскар доби Еминем за оваа песна. Најдобра музичка тема за филм таа година. Aма сепак нервира тоа шо се меша y политика. И "Just Lose It" беше too much, кога ќе размислам. Предлог дуел: Рибља чорба вс. Бијело дугме
Eminem: 1. @+++ 2. @GirlRose 3. @Hellobeautiful 4. @MissChievous 5. @MagsDestiny 6. @IM.TMKQ 7. @buba4e89 8. @Ane-Goki1 9. @simonna.a 10. @Someonespecial 11. @IndieGirl 12. @elimkd 13. @Dream-Girl 14. @Ketchup 15. @sjdgo Jay Z: 1. @theunforgiven Дефинитивна победа на Еминем во овој дуел Оваа недела дуелот е помеѓу Nirvana VS Foo Fighters Бидејќи има 2 победници во анкетата, оваа недела нема да има анкета и следната недела е другиот дуел што победи, а следната недела повторно ќе ставам анкета од предлозите што сте ги предложиле и сега што ќе ги пишете Редовно давајте предлози, сите предлози некогаш ќе бидат во анкета и секако некогаш вашиот предлог ќе биде во дуел. Останува правилото да се важат само гласови кои ќе бидат со јасна и прецизна рецензија, пожелно е да се коментира и за омилени песни, зашто ви се допаѓа или зашто не ви се допаѓа некој од изведувачите. Цитирања, мислења, но се во врска само со дуелите и темата. Сите оф-топици ќе се бришaт Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker 19. Bebe Rexha VS Dua Lipa 20.Guns N'Roses VS Aerosmith" 21.Linkin Park VS Pink Floyd 22.Coldplay VS Maroon 5 23.ЕКВ VS Азра 24.Nickelback VS Three days grace 25.U2 VS Muse 26.Guns and roses VS Jon Bon Jovi 27.Chris Isaak VS Bryan Adams 28.R.E.M. VS Scorpions 29.Slayer VS Slipknot 30.AC/DC VS Black Sabbath 31.The doors VS Pink Floyd 32.Deep Purple VS Led Zeppelin 33.Iron Maiden VS Metallica 34.Eminem VS Jay Z
Дуел за оваа недела: Nirvana VS Foo Fighters Нирвана дефинитивно.Нема потреба да објаснувам зошто. Исто така многу добар и солиден cover кој вреде да се погледне Предлог: System Of A Down и The Cranberries
Дуел за оваа недела: Nirvana VS Foo Fighters Ги имам слушано и двата бенда ама повеќе ги преферирам Foo Fighters.
Дуел за оваа недела: Nirvana VS Foo Fighters Не сум фан ни на едните ни на другите. Сепак, ќе гласам за Nirvana. Според мене имаат многу подобри нумери (Foo Fighters никогаш не сум ги можела), а верувам и дека доколку Kurt Cobain не си го одземеше животот, ќе имаа уште многу долга и успешна кариера. Песна која мислам дека е вредна за споменување, секако покрај Smells Like Teen Spirit, е - Come As You Are. Предлог дуели: Alice Cooper vs Marilyn Manson HIM vs Nightwish Arctic Monkeys vs The 1975 Van Gogh vs Divlje Jagode
Дуел за оваа недела: Nirvana VS Foo Fighters Поранешниот тапанар на Нирвана е основач на Фу Фајтерс. Како и да е гласам за Нирвана.
Дуел за оваа недела: Nirvana VS Foo Fighters За минатиот дуел не гласав оти никогаш не сум ги слушала и не ми значат ништо. Сега ќе гласам за Нирвана оти едноставно ми се подобри. Кога бев најдепресивна и најмеланхолична ми беа верно друштво.
Дуел за оваа недела: Nirvana VS Foo Fighters Ајде, знам дека голем дел од вас не почитуваат гранџ-рок, ама јас си го сакам бидејќи на Курт Кобејн идол му бил Нил Јанг а Нил Јанг ми е еден од најомилените рок-музичари. Во овој дуел гласам за Нирвана. Како што спомена еден член, Foo Fighters се основани од страна на Дејв Грол а тој е поранешниот тапанар на Нирвана и неверојатно талентиран музичар. И мора да се спомене дека Foo Fighters имаат исто така добри песни. И мислам дека како група ќе бидат најмногу паметени по The Pretender: Но Нирвана имаат постигнато далеку поголем успех и имаат песни по кои засекогаш ќе бидат паметен. Групата се основа ми се чини 1987 година а членови на групата биле: Курт Кобејн, Дејв Грол и Крис Новоселиќ. Многу не сум запознаен со историјата на групата, но сепак знам дека тие успеваат со само три издадени албуми во текот на целото нивно постоење да постојат невиден успех. Курт сепак бил неверојатен текстописец и неверојатно талентиран музичар, но сето тоа го уништува благодарение на дрогата. Во дрогата го бара неговото прибежиште од тешкиот и депресивен живот што го имал а исто така имал и доста проблеми со неговата девојка Кортни Лав. Покрај тоа се жалел исто така и на доста здравствени проблеми. Еве исто така и слики кои биле направени од полицијата по увидот во неговиот дом: https://www.cbsnews.com/pictures/new-kurt-cobain-death-scene-photos/ Песни по кои ќе бидат паметени: Тука би ја додал исто така и Come as you are. А исто така и оваа: Да не пишувам понатаму, мојот глас оди кај „Нирвана“. Кој има да додаде уште нешто нека додаде. Него дај јас да пробам да видам дали некој ќе го изгласа дуелов. Предлог за дуел: The Ramones vs Sex Pistols.
Дуел за оваа недела: Nirvana VS Foo Fighters Нирвана се подобри каде-каде. Иако не сум некој фан на групата, сепак, фини се ко за рок од 90-те. "Come As You Are" омилена. И "Rape me" Инаку, имаат преземано (крадено) од југословенска Азра, „благодарение“ на основачот Новоселиќ од Задар, далеку е Нирвана од моите омилени бендови.
Дуел за оваа недела: Nirvana VS Foo Fighters Nirvana се разбира, посебна енергија, инспирација... едни од омилените бендови come as you are
Nirvana: 1. @GirlRose 2. @MagsDestiny 3. @friendy 4. @zuto 5. @+++ 6. @blonde_supergirl 7. @sjdgo 8. @elimkd Foo fighters: 1. @Hellobeautiful Nirvana се победници во овој дуел Оваа недела дуелот е помеѓу Whitney Houston VS Celine Dion Редовно давајте предлози, сите предлози некогаш ќе бидат во анкета и секако некогаш вашиот предлог ќе биде во дуел. Останува правилото да се важат само гласови кои ќе бидат со јасна и прецизна рецензија, пожелно е да се коментира и за омилени песни, зашто ви се допаѓа или зашто не ви се допаѓа некој од изведувачите. Цитирања, мислења, но се во врска само со дуелите и темата. Сите оф-топици ќе се бришaт Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker 19. Bebe Rexha VS Dua Lipa 20.Guns N'Roses VS Aerosmith" 21.Linkin Park VS Pink Floyd 22.Coldplay VS Maroon 5 23.ЕКВ VS Азра 24.Nickelback VS Three days grace 25.U2 VS Muse 26.Guns and roses VS Jon Bon Jovi 27.Chris Isaak VS Bryan Adams 28.R.E.M. VS Scorpions 29.Slayer VS Slipknot 30.AC/DC VS Black Sabbath 31.The doors VS Pink Floyd 32.Deep Purple VS Led Zeppelin 33.Iron Maiden VS Metallica 34.Eminem VS Jay Z 35.Nirvana VS Foo fighters