Дуел за оваа недела: Riblja corba VS Bijelo dugme Темава Рибља чорба вс Бјело дугме, е рок наспроти турбо фолк Само од тие причини ќе гласам за Рибља чорба, но никогаш не сум ги сакала баш.
Дуел за оваа недела: Riblja corba VS Bijelo dugme Јас гласам за Бијело дугме. Од Рибља чорба не знам ниту една песна.
Дуел за оваа недела: Riblja corba VS Bijelo dugme Бијело дугме. Повеќе ми се допаѓа нивниот стил, песните, текстовите..
Дуел за оваа недела: Riblja corba VS Bijelo dugme Рибља Чорба. Повеќе ми се допаѓа како звучат нивните песни.
Дуел за оваа недела: Riblja corba VS Bijelo dugme Леле, изгласан е. Имаше подобри дуели на минатата анкета, овој така само го лупнав, си се извинувам себе за испадот, нејсе, ми се потврди тезата дека е доволно луѓето да прочитаат нешто на српски и ги влече. Макар што не слушам екс-ју музика, се запознав со групите од таа епоха и колку што знам, Бијело дугме биле повеќе популарни и автентични како за овие простори, каде населението масовно слуша народњаци. Рибља чорба се случува да си ги пуштам одвреме-навреме, башка што се активни низ децениите. Дугме никогаш не ги слушам по дома, зашто тоа што сум го слушнала, не го поднесувам најдобро. Освен по некоја песна од постарите. Сеедно, не ја сакам таа група. Некои добри инструментали имаат упропастено со фолк елементи. Чорба Значи, глас за Рибља Чорба.
Дуел за оваа недела: Riblja corba VS Bijelo dugme Гласам за Бијело дугме. Бијело дугме стојат за група која пее за сите народи и народности на Балканот, од срце. Не слушам многу југословенски рок (освен Азра). Бора Чорба е четник и затоа не гласам за Рибља чорба. Имаат добри песни ама сето тоа им пропаѓа во вода за мене токму поради ова. Омилени од Бијело дугме:
Дуел за оваа недела: Riblja corba VS Bijelo dugme Бело копчеБев на концерт и на двете групи и оној на Рибља Чорба саксА на Бјело Дугме се изнаденЦавМорам да кажам дека и двете групи ги слушам ама ако морам да бирам вагата повеќе тежи на страната на Бјело Дугме. Да не објаснувам сега за историјата и за тоа што биле Бјело Дугме во тоа време за Југославија.Тифа, Жељко и Ален лепотанот
Riblja corba: 1. @CrazyGirl15 2. @Kitten 3. @friendy 4. @Bitter-Sweet 5. @sjdgo Bijelo dugme: 1. @SummerGirl 2. @Luminary 3. @+++ 4. @ceca-1 Победници во овој дуел се Riblja corba Оваа недела дуелот е помеѓу Van Gogh VS Divlje Jagode Редовно давајте предлози, сите предлози некогаш ќе бидат во анкета и секако некогаш вашиот предлог ќе биде во дуел. Останува правилото да се важат само гласови кои ќе бидат со јасна и прецизна рецензија, пожелно е да се коментира и за омилени песни, зашто ви се допаѓа или зашто не ви се допаѓа некој од изведувачите. Цитирања, мислења, но се во врска само со дуелите и темата. Сите оф-топици ќе се бришaт Предлог од мене дуел овојпат Depeche mode VS New order Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker 19. Bebe Rexha VS Dua Lipa 20.Guns N'Roses VS Aerosmith" 21.Linkin Park VS Pink Floyd 22.Coldplay VS Maroon 5 23.ЕКВ VS Азра 24.Nickelback VS Three days grace 25.U2 VS Muse 26.Guns and roses VS Jon Bon Jovi 27.Chris Isaak VS Bryan Adams 28.R.E.M. VS Scorpions 29.Slayer VS Slipknot 30.AC/DC VS Black Sabbath 31.The doors VS Pink Floyd 32.Deep Purple VS Led Zeppelin 33.Iron Maiden VS Metallica 34.Eminem VS Jay Z 35.Nirvana VS Foo fighters 36.Whitney Houston VS Celine Dion 37.System of a down VS The cranberries 38.Riblja corba VS Bijelo dugme
Дуел за оваа недела: Van Gogh VS Divlje Jagode Дивље Јагоде. Феноменални се. Ван Гог го немаат тој квалитет.
Дуел за оваа недела: Van Gogh VS Divlje Jagode Два добри ју рок бендови, но мојот глас оди за Ван Гог, повеќе ми оставаат впечаток со нивната музика и енергијата на Ѓуле.
Дуел за оваа недела: Van Gogh VS Divlje Jagode Ги слушам и Ван Гог и Дивље јагоде , но мојот глас оди кај Дивље Јагоде . Пораснав слушајќи ги нивните песни
Дуел за оваа недела: Van Gogh VS Divlje Jagode Дивље Јагоде. Омилени од нив ми се "Једина моја", "Нежелиш крај", "Кап по кап", "Мотори", "Криво је море".
Повторно различни жанрови. Дивље јагоде не се многу доследни на својот правец, но сепак, групи генерациски различни, Ван Гог се основани 10 години подоцна. Ќе гласам за Дивље јагоде, затоа што имаат култен статус, и култни песни зад себе. Ова се Дивље јагоде кои ги почитувам: Шејла одлична. Ван Гог се добри, како пакет поише ги ценам, затоа што се држат до препознатлива насока, со исклучок на некоја тешка комерцијала. Ама колку и да ми се пријатни, немаат песна која ми оставила белег (Дивље јагоде прават ремек-дела, дури нивни песни коишто не ги сметам за особено добри, допираат). Музиката ја сакам, но пејачот на Ван Гог напнува (истото го мислам за R.E.M. и за нивниот пејач ). Не разбирам како покрај ваква оставштина, тоа говорно подрачје заврши на турбо-фолк.