Ме чуди што толку малце интерес има за овој дуел А е еден од моиве омилени што биле до сега Јас дефинитивно гласам за Depeche mode, група што ја обожавам. Најдобар момент ми е што и моите родители тинејџерството го прошле слушајќи ја, а сега и јас иако поминале толку години. Понекад знам да им пуштам песни и да ги потсетам на тие години. Група што извира со квалитет, а реално заслужува многу поголема популарноста, некои песни многу слабо прегледи им имаат. Имам многу омилени песни од нив ама еве ќе се потрудам да издвојам топ 3-4 што ми се A за следен пат предлог The Prodigy VS Pendulum
Глас за Depeche Mode. Другите не ги ни знам кои се. Накратко, Depeche Mode не ги слушам активно, но ми пријаат на уво и имаат убави песни
Ian Curtis, Рудолф Хес на неговата генерација. Веројатно најголемиот виновник за создавањето на Мизар и Архангел. Скоро и да сум ја заборавил оваа група дека постоела. Добро што се потсетив. Многу години ретко и да слушам музика или да ме интересира нешто околу музика. Глас за New order
Depeche mode: 1. @theowndemon 2. @snowflake5 3. @atala 4. @sjdgo 5. @Dream-Girl 6. @MagsDestiny New order: 1. @Mamli Победник во овој дуел Depeche mode Оваа недела во дуел се Брејк ВС Нокаут Одамна не сме имале наши изведувачки во дуел Редовно давајте предлози, сите предлози некогаш ќе бидат во анкета и секако некогаш вашиот предлог ќе биде во дуел. Останува правилото да се важат само гласови кои ќе бидат со јасна и прецизна рецензија, пожелно е да се коментира и за омилени песни, зашто ви се допаѓа или зашто не ви се допаѓа некој од изведувачите. Цитирања, мислења, но се во врска само со дуелите и темата. Сите оф-топици ќе се бришaт Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker 19. Bebe Rexha VS Dua Lipa 20.Guns N'Roses VS Aerosmith" 21.Linkin Park VS Pink Floyd 22.Coldplay VS Maroon 5 23.ЕКВ VS Азра 24.Nickelback VS Three days grace 25.U2 VS Muse 26.Guns and roses VS Jon Bon Jovi 27.Chris Isaak VS Bryan Adams 28.R.E.M. VS Scorpions 29.Slayer VS Slipknot 30.AC/DC VS Black Sabbath 31.The doors VS Pink Floyd 32.Deep Purple VS Led Zeppelin 33.Iron Maiden VS Metallica 34.Eminem VS Jay Z 35.Nirvana VS Foo fighters 36.Whitney Houston VS Celine Dion 37.System of a down VS The cranberries 38.Riblja corba VS Bijelo dugme 39.Van Gogh VS Divlje jagode 40.Bruno Mars VS The Weeknd 41.Depeche mode VS New order
Нокаут Иако Болиш и За нас од Брејк ми се all time favourite, ама само тие песни ги има човекот Нокаут ретко промашуваат песни, скоро сите со задоволство ги слушам Да си тука вечерва, Самовила, Знаеш каде да ме најдеш, 1000 причини за крај Дури и преработките им се одлични И песната што ми го одбележа детството
Гласам за Нокаут бидејќи се група којашто ми ги одбележа тинејџерските години на мене и на мојата генерација воопшто и секогаш со задоволство си ги слушам!
Nokaut definitivno . Iako i Brejk ima dobri pesni , sepak ne e moj stil taa muzika , kako zalopojki mi se negovite pesni . Nokaut me razmrduva , " Vo bestraga " so Dzambazov mi beshe hit na denot dolgo vreme . Predlog duel : Linkin Park Vs . Green Day ( mislam deka si odgovaraat , ako ne , neka me popravi nekoj , ili pak neka ne odi duelot kako predlog )
Гласам за Брејк иако нема многу песни зад себе но си остана доследен на стилот и на тоа кој е. Нокаут исто многу ги ценам но не ми се допаѓа што многу промени во составот имаа и сега делуваат како бендот на Пере.Штета Франц што замина и рип Ацо Конга.
Брејк. Најдоброто од Нокаут се преработки на Џексон 5 и на диско/фанкови од 70-те, тоа беа тие трендови задоцнети 25 години. А и мака ми е да го гледам Пере како изиграва Џони Деп. Не дека Нокаут се лоши, ама Брејк звучи поемотивно и поискрено.
Брејк. Нокаут ми се како банда шалабајзери. Имаат убави песни, но имајќи го предвид фактот дека нивните „најголеми хитови“ се преаботки, се губат во однос на Брејк. „Јас сум таков и таков сум бил“ ми е омилена. Ми се допаѓа и „Долго чекав“. Всушност, ми се допаѓаат сите песни на Брејк, ама ако морам да бирам тогаш овие се врвот. Одличен вокал и прекрасни изведби. Брејк засекогаш.
Нокаут почнав да ги слушам неодамна. А и кога свиреа Бт сум била и атмосферата беше одлична. И ми се допаѓаат и секогаш на емотивна карта играм и гласот мој оди за нив. Додуша, ако не играм на емотивна карта, како би поинаку за музика.
Брејк: 1. @sjdgo 2. @blonde_supergirl 3. @Mishela 4. @SummerGirl 5. @BabyStyle Нокаут: 1. @simonka93 2. @atala 3. @referentka 4. @CrazyGirl15 5. @IM.TMKQ 6. @CaraMia 7. @blackwave 8. @theowndemon Во овој дуел победници се Нокаут А оваа недела во дуел се Duran Duran VS ABBA Редовно давајте предлози, сите предлози некогаш ќе бидат во анкета и секако некогаш вашиот предлог ќе биде во дуел. Останува правилото да се важат само гласови кои ќе бидат со јасна и прецизна рецензија, пожелно е да се коментира и за омилени песни, зашто ви се допаѓа или зашто не ви се допаѓа некој од изведувачите. Цитирања, мислења, но се во врска само со дуелите и темата. Сите оф-топици ќе се бришaт Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker 19. Bebe Rexha VS Dua Lipa 20.Guns N'Roses VS Aerosmith" 21.Linkin Park VS Pink Floyd 22.Coldplay VS Maroon 5 23.ЕКВ VS Азра 24.Nickelback VS Three days grace 25.U2 VS Muse 26.Guns and roses VS Jon Bon Jovi 27.Chris Isaak VS Bryan Adams 28.R.E.M. VS Scorpions 29.Slayer VS Slipknot 30.AC/DC VS Black Sabbath 31.The doors VS Pink Floyd 32.Deep Purple VS Led Zeppelin 33.Iron Maiden VS Metallica 34.Eminem VS Jay Z 35.Nirvana VS Foo fighters 36.Whitney Houston VS Celine Dion 37.System of a down VS The cranberries 38.Riblja corba VS Bijelo dugme 39.Van Gogh VS Divlje jagode 40.Bruno Mars VS The Weeknd 41.Depeche mode VS New order 42.Брејк ВС Нокаут
Duran Duran. Повеќе ми се допаѓа нивниот стил, посебно баладите. Предлози: Bajaga vs. Galija Regina vs. Piloti Леб и сол vs. Архангел One Republic vs. The Verve Red Hot Chilli Peppers vs. Pet Shop Boys Roxette vs. The Goo Goo Dolls Joan Jett vs. Pat Benatar