Омилен изведувач меѓу латино-американците Предобар вокал.Не знам ни една песна да не му чини... Од омилените ги издвојувам: Pueden pasar 3 mil anos.....
И двајцата ми се супер но гласам за Енрике по омилен ми е и по убави песни ми има, еве ги моите 2 нај добри песни од него
СвеЦко Во дилема се најдов со дуелот, ама погоден за лето. Овој Рики Мартин беше најпопуларниот пејач кога бев мала, како низ магла се сеќавам на тоа време, ама јака и незаборавна е енергијата во тие песни и изведби. Ќе гласам за него, затоа што има помалку гласови. Енрике Иглесијас не го слушав толку, но последните години почна да вади хитчиња кои фаќаат уво, па така се навратив и на постарите негови песни, можам да кажам повторно ги открив, и тие почнаа да ме бендисуваат. Одличен вокал е и не е засенет од славата на татко му, луѓето речиси заборавија дека Енрике е син на некогаш прочуениот Хулио Иглесијас.
Ricky Martin: 1. @theowndemon 2. @shz 3. @Kitten 4. @sjdgo Enrique Igleasias: 1. @Scott Weiland 2. @simonka93 3. @Someonespecial 4. @IM.TMKQ 5. @ceca-1 6. @Bitter-Sweet 7. @marija1907 8. @ane.bella Победник во овој дуел е Енрике Оваа недела во дуел се: Jennifer Lopez VS Shakira Редовно давајте предлози, сите предлози некогаш ќе бидат во анкета и секако некогаш вашиот предлог ќе биде во дуел. Останува правилото да се важат само гласови кои ќе бидат со јасна и прецизна рецензија, пожелно е да се коментира и за омилени песни, зашто ви се допаѓа или зашто не ви се допаѓа некој од изведувачите. Цитирања, мислења, но се во врска само со дуелите и темата. Сите оф-топици ќе се бришaт Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker 19. Bebe Rexha VS Dua Lipa 20.Guns N'Roses VS Aerosmith" 21.Linkin Park VS Pink Floyd 22.Coldplay VS Maroon 5 23.ЕКВ VS Азра 24.Nickelback VS Three days grace 25.U2 VS Muse 26.Guns and roses VS Jon Bon Jovi 27.Chris Isaak VS Bryan Adams 28.R.E.M. VS Scorpions 29.Slayer VS Slipknot 30.AC/DC VS Black Sabbath 31.The doors VS Pink Floyd 32.Deep Purple VS Led Zeppelin 33.Iron Maiden VS Metallica 34.Eminem VS Jay Z 35.Nirvana VS Foo fighters 36.Whitney Houston VS Celine Dion 37.System of a down VS The cranberries 38.Riblja corba VS Bijelo dugme 39.Van Gogh VS Divlje jagode 40.Bruno Mars VS The Weeknd 41.Depeche mode VS New order 42.Брејк ВС Нокаут 43.Duran Duran VS ABBA 44.The Beatles VS The Rolling Stones 45.Linkin Park VS Green day 46.Red Hot Chilli Peppers VS Pet Shop Boys 47.George Michael VS Prince 48.The Prodigy VS Pendulum 49.Michael Jackson VS Sting 50.Ареа VS Ај Кју 51.Arctic Monkeys VS Tame Impala 52.Aerosmith VS Eagles 53.Ricky Martin VS Enrique Iglesias
Глас за Џенифер Лопез. Don't be fooled by the rocks that she got She's still, she's still Jenny from the block Used to have a little, now she has a lot
Шакира зошто е позабавна, со ведри и весели видеа. Онака ќеф да ти е да ја гледаш. Жими се не се контрам на Скот овај пат.
Аууу тежок избор Двете ми се едни од поомилените пејачки. Двета имаат предобри песни, преубаво играат, али ќе ја одберам Џенифер Лопез Песнава не еништо посебна али затоа спотов.....
Џени можеби има повеќе хитови но Шак како личност ми е по мила по искрена. Гласам за Шакира Предлог дуел: Imagine dragons vs. one republic
J.Lo се разбира. Многу ми е убава , многу , и песните и ги сакам.Иако,ми е убава и Шакира, сепак јас сум еден верен обожавател на Џеј Ло. Видео незнам дали,ќе успеам да ставам.
Гласам за Шакира. Повешта танчерка е. Има повеќе хитови за паметење ("Whenever, Wherever"; "Hips Don't Lie", "Ojos Asi", "Objection", "Chantaje", "La Loba", "Beautiful Liar", "La Tortura", "Loca", "Underneath Your Clothes" и т.н, и т.н.), поконстантна ми е низ годините. Од Џеј Ло малку песни ми привлекле внимание и со времето кое одминува како да не се грижи толку за квалитетот, битно нешто да извади.
Jennifer Lopez: 1. @Scott Weiland 2. @marija1907 3. @V.odolija 4. @Zavisnaodblago Shakira: 1. @theowndemon 2. @Bitter-Sweet 3. @ane.bella 4. @Purplelilac 5. @sjdgo 6. @shz Шакира е победник во овој дуел Оваа недела во дуел се Tupac VS The Notorious BIG Редовно давајте предлози, сите предлози некогаш ќе бидат во анкета и секако некогаш вашиот предлог ќе биде во дуел. Останува правилото да се важат само гласови кои ќе бидат со јасна и прецизна рецензија, пожелно е да се коментира и за омилени песни, зашто ви се допаѓа или зашто не ви се допаѓа некој од изведувачите. Цитирања, мислења, но се во врска само со дуелите и темата. Сите оф-топици ќе се бришaт Спојлер: Поминати дуели 1. Jennifer Lopez VS Rihanna 2. Christina Aguilera VS Britney Spears 3. Mariah Carey VS Whitney Houston 4. Linkin Park VS Maroon 5 5. Јustin Тimberlake VS Еnrique Iglesias 6. Александра Пилева VS Дани 7. Kanye West VS Jay Z 8. Владо Јаневски VS Калиопи 9. Дино Мерлин VS Жељко Самарџич 10. Anne Marie VS Zara Larsson 11. Adele VS Sia 12. Martin Garrix VS Avicii 13. Eminem VS Doctor.Dre 14. Beyonce VS Shakira 15. Shawn Mendes VS Charlie Puth 16. Paul van Dyke vs Armin van Buuren 17. Nicki Minaj VS Iggy Azalea 18. Robin Schulz VS Alan Walker 19. Bebe Rexha VS Dua Lipa 20.Guns N'Roses VS Aerosmith" 21.Linkin Park VS Pink Floyd 22.Coldplay VS Maroon 5 23.ЕКВ VS Азра 24.Nickelback VS Three days grace 25.U2 VS Muse 26.Guns and roses VS Jon Bon Jovi 27.Chris Isaak VS Bryan Adams 28.R.E.M. VS Scorpions 29.Slayer VS Slipknot 30.AC/DC VS Black Sabbath 31.The doors VS Pink Floyd 32.Deep Purple VS Led Zeppelin 33.Iron Maiden VS Metallica 34.Eminem VS Jay Z 35.Nirvana VS Foo fighters 36.Whitney Houston VS Celine Dion 37.System of a down VS The cranberries 38.Riblja corba VS Bijelo dugme 39.Van Gogh VS Divlje jagode 40.Bruno Mars VS The Weeknd 41.Depeche mode VS New order 42.Брејк ВС Нокаут 43.Duran Duran VS ABBA 44.The Beatles VS The Rolling Stones 45.Linkin Park VS Green day 46.Red Hot Chilli Peppers VS Pet Shop Boys 47.George Michael VS Prince 48.The Prodigy VS Pendulum 49.Michael Jackson VS Sting 50.Ареа VS Ај Кју 51.Arctic Monkeys VS Tame Impala 52.Aerosmith VS Eagles 53.Ricky Martin VS Enrique Iglesias 54.Jennifer Lopez VS Shakira
Мал вовед во Тупак вс Биги бифот: На 30 ноември 1994 Тупак беше ограбен и застрелан пред студиото. Кога влегол и ги видел Биги и Паф зачудени како останал жив, тоа го навело да мисли дека Биги го нарачал убиството. После тоа го осудуваат на затвор, а додека е внатре Биги ја вади песната со која почнува ривалството Биги се правдал дека песната е напишана многу одамна и не е за него, а Тупак продолжува да верува дека не само што бил зад нападот, туку дека му го имитира стилот и ја вади Hit 'em up И едниот и другиот ми се артисти кои имаат исклучително добри песни, иако искрено поомилен ми е Тупак, од причина што има направено многу песни што опфаќаат различни тематики. Албумот All eyez on me ( https://genius.com/albums/2pac/All-eyez-on-me ) е според мене еден од најдобрите албуми во рап историјата, кој мислам дека нема една лоша песна на него. Не можам да одвојам најомилена песна ама сметам дека вредни да се спомнат се: But please don't cry, dry your eyes, never let up Forgive, but don't forget, girl, keep ya head up And when he tells you you ain't nothin', don't believe him And if he can't learn to love you, you should leave him ‘Cause, sister, you don't need him Други, за кои немам можност да ставам линк да не биде километарски постот: Dear mama - https://youtu.be/Mb1ZvUDvLDY So many tears - https://youtu.be/PIvjfEy4Dk4 Me against the world - https://youtu.be/iHcW4rRZ3e4 Ballad of Dead Soulja, Ghetto Gospel, Changes, Starin Through my Rearview, They Don't Give a Fuck About Us, Thugz Mansion, Wonda Why They Call U Bitch, 2 of Americaz most wanted. Иако решив да го изберам Тупак како победник, ќе издвојам некои песни од Биги кои ми се вредни за спомнување: Juicy Big poppa Suicidal thoughts Hypnotize Notorious thugs Runnin' (dying to live) Sky's the limit (прва песна што ја слушнав од него) Everyday struggle и за крај You're nobody (until someone kills you)
Легендите на рапот Тешок избор, сепак повеќе ги имам слушано песните на Тупак. Го избирам Тупак, иако Бигги има поспецифичен глас. Песни кои би ги одвоила се: Се разбира и песната Changes, погоре е постирана.