Ова денес што се нерекува музика е заебанција. Не сакам некои ултра сељачки српски песни што се пее во нив за дрога, пари и курви. И метал или рок не ми прија на уво.
Битно латино сите сакамееее пошто никој не се изјасни дека не сака.Еднаш да сме сложни да не ве урочам
Spoiler Оваа музика не ја можам. Косата ми се крева од вакви песни. Значи ФУЈ Разбирам да има секој различен вкус. Пример мене ме ми прија на уво метал, рок, техно, но некои го сакаат што е сосема во ред.
Турбофолк можам да поднесам, ама фолк, народно, никако. Блек и дет метал порано слушав, сега не можам, во мозок ме мава.
Турбофолк. Не ми смета од аспект да е позадински досаден и глуп звук. Ми смета ко ќе почнат она вибрирањето со гласот да прат. У ж а с. То вибрирањето ми створа главоболки. А ко позадински звук да го игнорирам ако го нема овај елемент, можам да го игнорирам. Рап. Или радо би рекла "модерен" рап. Да слушам брзо и јасно рапување ме релаксира. Ама кога и да отворам плејлиста рап има се сем то. Овие њу ејџ рапери ми се ију ију ију. Трап. Доволно кажано. Или едноставно сум претрезна за него, нема друго објаснување. Латино. I guess I'm loveless and dead inside but ew. Има ко 2 песни шо ми биле океј. Слушам песни на други јазици ама овие се големо мех. Или е траума од претходната другарка. Пошто пред то ми беше само досадна ваква музика. Сега ми е н а п о р н а. Електронска. Електронска сем 1 категорија конкретно. Електро џез и свинг слушам. Не само шо слушам, туку сум заљубена, опседната, фасцинирана. Се друго електро верзија ми е и ј у. Или сум премногу трезна, не знам. Имам чувства дека би сакала електро ако сум дупе. *си бриши носот*
Метал. Друго се' ми е ок да слушам. Сега, не ми се сите песни од секој жанр убави, ама во секој жанр можам да најдам убави песни, освен во металот.
Не сакам да убедувам кога некој не сака нешто, ама и во металот има по некоја убава песна, еве неколку примери кои што се по софт и по моја проценка не толку непријатни за некој што не го слуша овој жанр. Слушни ги барем првите неколку минути, можеби ќе ти се смени мислењето барем малку
Не ми помага. Тантруми се моите, металот ми е многу мрачен. Панкот повеќе ми одговара... ко ќе сум збесната
Ау, се'. Слушам само: олд скул рап, олд скул рок, нешто метал. Во последно хаус и блуз за да брчи во позадина. Колку шо знај да ме опушти музиката толку знај и да ме изнервира, затоа се' освен наброеното не можам да слушам. Чест на песни од секаков жанр кои се исклучоци. А знам многу песни, секакви, и ги памтам.