За мене нема жанр што е комплет за никаде. Ама најмалку го сакам џез и турбофолкот и максимално го избегнувам, сама никогаш не би си ги пуштила да ги слушам. Не сакам и некои новокомпонирани народни песни, наши и од балканот, а не сакам ни народни песни со јаучење, јодлање и кукање (како оние од 80-те и 90-те на некои српски и босански батки со џигерици) Сакам и чалгии и ги сакам легдендите од македонската народна музика (бадев, вања лазарова, сл.) и за коло/оро.. како дете одев во играорно друштво и сакам да играм. Но, знам да ценам и слушам поп, рап, хип-хоп, соул и блуз, латино, америчко кантри. Уживам и во поп-рок, рок, гранџ, хеви метал и панк (ми фали оваа страна од музиката денес ). Некогаш и опера и класична музика слушам и уживам. Дури некогаш пуштам и амбиентална музика со одредена фреквенција во позадина, зависно за што ми треба..
Морав да те цитирам кога ја видов песната. Баш ме интересира како ќе изреагираш кога ќе го видиш ова Немој сега да ме мразиш Иначе јас нема нешто што не сум слушала во различни периоди од мојот живот па затоа ја одминав темата. Али не можев да се воздржам кога ги видов песните.
Не те мразам, не си ми ништо па да те мразам. Твое право си е за какви концерти ќе даваш пари и што ќе слушаш, тоа мене ништо не ми менува. Ко што рече една членка погоре, ова денес што е наречено пеење е зафрканција. Зошто очекувате реакција од мене на вакви вообичаени работи не знам. Нема што да реагирам.
Турбо фолк никогаш нема да слушам. Српсково „модерно“ исто така не го поднесувам баш, многу ретко некоја песна ми се свиѓа и секогаш тоа е заради битот. Метал и други агресивни жанрови исто така не верувам дека би слушал некад.
Од турбо фолк ми се повраќа. Кога сум некаде кај што се слуша таква музика се осеќам заостанато некако, глупо и најчесто бегам. Од новава македонска музика искрено се срамам кога ќе се погоди некоја на радио. Се прашувам со кој памет некој го пее ова....
Јас мислам невозможно е да живееш во Македонија и да не ги знаеш песните. Ги знаеме пошто сме изложени на нив и зошто добри 90% се гафови од песни, не зошто премногу уживаме да ги слушаме
Добро Вајлд како успеа да се пронајдеш хахаха Зборам за луѓето што не сакаат да слушаат турбофолк, а сепак знаат по некоја песна. Јас не знам за убави турбофолк песни, ама има такви што ги знам. Просто е невозможно да ги избегнеш.
Рок, метал. Преагресивна музика, не уживам во неа. Сум бил неколку пати на рок-свирки, во рок од 1 час ме фаќа страшна главоболка и сакам да си одам. Ни под дејство на алкохол не можам да ја поднесам.
Не сакам метал, само тоа. А турбо-фолк и народна македонска музика обожавам, не знаете колку сакам кафански песни.
Такоџее Нијее мене душоо убилооооо, убилоооо виноо црвенооооо Леле од сабајле ме мава на кафана. Мајкоо Ја сум весељак бе
Во денешно време каде шо имаш избор шо сакаш и каде сакаш да гледаш и слушаш, нема врска муабетов за изложеност.
Од кај знам оти не е 'кул'. Мајтап се игра на големо со луѓе шо слушаат турбо фолк. Прашајте ги тие шо мислат така