Штотуку ми изумреа дузина мозочни клетки од мислењево. Се надевам денес никој не се раководи според ова. I goth girls.
Toa pravilo vazhelo vo tvojata glava i nigde na drugo mesto, ko i mnogu drugi raboti shto gi pishuvash na forumot.
Не важело само во мојата глава. Важеше секаде. Девојки што слушаа турбо-фолк не излегуваа и не излегуваат на исти места каде излегуваат металци или whatever...
Очигледно не си доволно запознаен со дејтинг светот на Gen Z. Стварно немаат предрасуди околу слушање музика кога станува збор за состанок, зошто генерално слушаат све. П.С. Не знам зошто зборам ко да сум постара од нив, in the middle сум, измеѓу Gen Z и Gen Y.
Не го сфаќам. Стварно. Многу глупо се осеќам затоа што ништо од она што го кажа не е вистина. At all..
Па, знам и јас се смеам, зошто и ја и ти знаеме дека не e. Буквално нивните вредносни системи немаат допирна точка со нашите денес. И фала богу што е така..
Конкретно за Скопје. Сите субкултури изумреа. Забавата се сведе на српски или бугарски турбо-фолк. Секаде. Значи, јас ко бев клинец се фураше металска, панкерска мода. Се облекуваа така, се групираа, владееше елитизам. Не зборувам за денес кога сите исто се облекуваат, исто изгледаат. Шо некој не се облече панкерски или металски и да оди на Аца Пејовиќ во Ист Гејт?
Живеам многу близу до центарот на Скопје. Не знам каде конкретно живееш ти, ама ти кажувам дека младината овде повеќе не дискриминира според музички жанрови. Скроз е измешана, и буквално девојки кои преферираат турбо фолк, пицнати од глава до пети во светли бои одат во зимска/летна Хавана на метал свирки. Место на кое јас кога имав 16 години се облекувавме сите во црно и црвено дур свиреа Mortal Kombat, Beyond The Horizon, Архангел и останата алтернативна багра.
Не знам, можеби не дискриминира, но 99% од клинците што ги гледам денес се облекуваат и изгледаат буквално исто. Нема разлика. Шо знам, јас не гледам некоја пицната како од Аца Пејовиќ спотовите да се држи за рака со некој кој излегол од Металика спот. Можеби има, не велам не, но тоа се исклучоци, а не правило
Тоа правило опстојува само кај тебе. Ко да живееш во Ренесанса. Тие што слушаат класична да не се носат како Моцарт. Сам си измислуваш правила.
Дека трубофолкерките се сељаци а аптернативците прљави У смисла неизбањати, пошо така се носат, мрсна коса, издрпана облека. Ја слушам Цеца и Аца Лукас кога пијам, пошо не можам на Адел или на Ријана да пијам, ама уште никој не ми рекол сељанка.А ја мрзам метал и не сум рекла на некој секташ, иако у мене не ми се сфиѓа ни музика ни нивниот лајфстајл, ама не ги вреѓам.Дур не ме навреди некој мене.
Ова потврдувам. Али тоа се само некои индивидуалци. Ни го расипаа и имиџот и репутацијата на сите. Shame.