Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Музички жанрови кои не сакате да ги слушате и зошто?

Дискусија во 'Музика' започната од Dream-Girl, 20 март 2022.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Значи има скоцкани девојки.Сум видела металки, абе средена, убава коса убава шминка облека.И идеш у Градски и си као ,,што који курац”?

На Indiegurl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Dude, комичен си.
    Сериозно се мешани и немаат предрасуди. Особено луѓе од 15-19 години.
    Ова ти пишувам зошто алудираш на тинејџери.
    Прошетај низ Скопје, низ парк, ќе сфатиш.

На WildMk, crimson, Indiegurl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    18.936
    Кај нас дури имавме кафич во Прилепо за рокерите и металците ни викаа ојте да ги акате глајте од маса. Брато замина Калипсо му изместија ребрата. ( често имаше таму тепачки и ВИП)

А овие кафичи најчесто турбофолк се пушта.

Јас еве не сум многу стар, ама цело време бев тејк фајв, во сите овие години да речам 10 шо одев таму, ја сум начекал една тепачка ја не. И то беше молкнење и бркање од кафич оти спобудалеа на KIlling in the name of или по мое кажано Килимот е негов. :D

На Acronia и Indiegurl им се допаѓа ова.
  4. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    199
    Што прочитав сега... Буквално секој викенд има луѓе во парк што слушаат турбо фолк и се заедно со металци... Другари мои што се "србенди" излегуваат со мене... На свирката у МКЦ во саботата ( после 200 години) немаше само металци. Имаше и такви што слушаат српска музика. Со лопата да ги ринеш. Дури носеа маици од Аца и Цеца :rofl:

п.с. во сабота ќе ти направам попис ако сакаш :lol:

Последна измена: 25 март 2022
    На Acronia и Indiegurl им се допаѓа ова.
  5. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Боље да му пратиме фотографии, зошто мисли дека лажеме. :)
    Не знам од кој дел на внатрешноста на Македонија живее, и како е во другите градови, ама не верувам да е нешто драстично поразлично од Скопје по ова прашање. Сепак, изгледа важи правилото дека постарите генерации и понатаму живеат во свет на предрасуди и фантазии.
    Иако, он не е ниту толку стар.
    35-40 години да има максимум, може ни толку.

На blablabla1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.419
    @Abracadaver, човештвото не започнало и нема да застане со твоето постоење, свесен си така? Генерациите пред тебе не ни имале избор на музика, па жанрови, глупости. Генерациите после тебе имаат премногу. Нема логика декадата во која си израснал ти, да ја ставаш како генерален стандард.

На GirlRose, nextredstyle, Indiegurl и 2 други им се допаѓа ова.
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    24.944
    Ме изнасмеавте со коментарите за метал/хардкор музиката. :rofl:

Не трпам шабанарија, турбофолк, српски трап рап/поп што ја го викам модерен турбофолк. Не трпам ни наша народна искрено. Не слушам ни американски трап рап, ама ако иде у позадина у кафич нема да ми смета, гајле би ми било. Ама не би отишла на трап рап журка/настан. Истото важи и за класично техно, а поготово оноа психоделичноно.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.502
    Допаѓања:
    166.039
    @Abracadaver AHAHHAAHHAHAHAHAHAHAAAHAH :l:

Уште во "мое време" кога музиката беше идентитет и делење по музика беа друштвата - пак имаше "мешани" (лмао) парови, а не пак сега. For one, јас бев од кај металците, дечкото во средно ми беше рапер. :D

Тогаш да, имаше стил према музика и сега има иако не е толку распространето. Сега сите се облекват како му е ќеф. Слушат шо му е ќеф. And I think that's beautiful. Ептен gatekeep-y ми е то дека некој се облеквал на одреден начин ама не знаел дека е панк. О не? Облека е. О б л е к а. Who cares. Или ко ќе речат металец е ама не му е се црно в гардероб. Та музика го прај среќен, ама во алишта друго го прај среќен. Имав другар шо идеше на метал свирки во средно по шарени хавајки и педерка and I think that's beautiful. И то ова во "мое време". Сега генерациите уште послободни се.

На GirlRose и Ketchup им се допаѓа ова.
  9. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Егзекли.

10. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    2.976
    НЕ СЛУШАМ „сите слушаат, ама се праат дека е сељачка“ -музика и „рајата не ја конта мојата музика“ - музика.

ЗОШТО? Затоа што едноставно е ограничувачки уживањето во сонорно искуство да го базираш на суета.

Оставете ги луѓето да слушаат тоа што сакат и најдете ги тие со кои ќе го споделите вашето искуство на задоволство, предизвикано од музиката, или покажете им зошто уживаате во тоа што го слушате, на ваш начин. Правете споделување, а не разделување на искуството. Ќе се изненадите кому што може да му се допаѓа и како сѐ можеш да се поврзеш со тој човек.

Сме ја слушале заедно „Валкирите“ на Вагнер, со закоравен фолкер.
    Сме ја посетиле куќата на Франц Лист со метелхедси.
    Сум уживал во Халид Бешлиќ додека сме зборувале за несреќните љубови во биртија.
    Со скинхедси сме возеле лонгборд додека слушаме скејт панк на слушалки.
    Со обожавател на Стравински сме го „барале“ неговото влијание кај free-jazz мајсторот Сесил Тејлор.
    Со часови сум расправал за второто издание на „Голдберг варијациите“ од Гулд, со човек кој мислел дека класичната музика служи само за погреби.
    Со месеци сум се допишувал со девојка која ги слуша „Два бона“ и сме уживале во други нешта ОСВЕН музиката...
    На рок концерт сум му помагал на човек да скокне врз толпата, од звучник .
    Во теретана, заедно сме пееле песни од „Евровизија“!
    Во детството ќе „правев“ рап бенд и јас ќе ги пишував текстовите...

Искуството нема граници. Барем, пробајте, ако не ништо друго...Светот е многу позабавен и поширок така...

На AriLangdon, Abracadaver и etoile им се допаѓа ова.
  11. Jovica72

Jovica72 Нов член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Pop muzikata ima gradski tekstovi?