ЈАс свирам гитара (агустична)некаде едно 6-7 години мислам и најмногу си ја сакам гитарата . На времето свирев многу повеке а сега времето не ми дозволувае многу (па и малку ја занемарив) но решив сега на распустото пак да се вратм во форма . Инаку свирам речиси се, за во друштво што ке ти кажат тоа , а јас сама дома кога свирам си свирам РОК најчесто. Инаку одсекогаш сум сакала електрична гирата но никогаш не ја добив , родителите ми викаа женско сум била не ми личело , после у зграда сме било како ке сум свирела гласно било бла бла и уште шо не само за да не ми купат и така и остана.Инаку имам голема желба за тапани, па можеби и тоа некогаш ке биде
пијано, флејта, виолина. пола живот поминав на нив па прилично поголем дел на класични композиции ги знам
Свирам на гитара .. акустична засега со пластични жици но ќе купувам метални .. а инаку би сакала да свирам на електрична и тоа Gibson .
За електричната и зборувам цело време... Инаку имам една акустична која што фаќа прашина под креветот, малку фалична од трескање и лупање но врши работа, а и од кога ја немам чепнато.. Знам да свирам нешто ко песните за почетници но и нив ги имам заборавено па сакам да си научам да свирам-професионално, не сум ептен аналфабет за гитарите...ама не е тоа-тоа, од Септември најверојатно ќе се запишам во музичкото училиште па ќе си научам да свирам.. А и се надевам дека за роденден ќе добијам електрична гитара од моите. А за тапаните, сеуште имам некоја пасија кон нив...
свирам клавир (со музика се занимавам од 7 год.) свирам и класика Бетовен, Моцарт, Черни, Бах, Бетовен ми е омилен композитор, а иначе свирам и песни за душа хахах позз
Свирам на гитара .. Ја имав таа желба и татко ми ми купи гитара ... Но поубаво е чуството кога свириш на електрична гитара или на гитара со 12 жицииии ахххх ..... Иначе сакам да научам и на клавир (сум пробала не е тешко можеби)
Знам да свирам по нешто на гитара. Бидејќи едно време е кај мене, едно кај брат ми не можам доволно долго да вежбам па го подзаборавам и тоа што сум го научила. Отсекогаш сум сакала да свирам на пијано, а најмногу ме привлекува гитарата. Сакам да научам да лупам и на бубњеви! Брат ми требаше да ми донесе распустов, ама за жал ништо не излезе.
Свирам на гитара акустична 5 месеци. Знам некои дуреви и молови, но не сите. Свирам во училишниот оркестар. Сега го вежбаме менуетот од Моцарт. Лесен е. Планирам да си купам пластични жици за гитарчево или пак нова гитара, но понатаму. Бидејќи оваа ја купив онака колку да се учам и тоа далеку е од добра, но тера некако.
Свирам флејта. Кога одев прва година во музичко училиште, припремна година, после часот одев во училницата кај флејтистите и одлучив да ја изберам токму флејтата за мој инструмент. Просто ме воодушевуваше нежниот звук кој излегуваше од неа. Баш женски инструмент! Малку недостигаше да се запишам во средно музичко училиште, но одбрав некој друг пат... Сепак, и ден-денес ми е мерак да си свирам по неколку часа во денот. Ме исполнува
Свирам гитара веќе 4години и прекрасно ми е, што би рекол професорот кај кој земав часови: Таа е тука и кога си среќен да се веселиш и кога си тажен со неа да се исплачеш Ја обожавам!
Свирам на пиано од 3 или 4 одд. Сакам да се научам на гитара и пробав неколку пати и научив нешто но сакам многу повеќе да научам , дома имам гитара само уште да се најде некој да вежба со мене почесто ке биде супер . Исто сакам и на тапани .