-За жал несвирам на никој,немам време едноставно,ограничена сум со него. -Имам преголема желба да свирам гитара и клавир. -Гитара дефинтивно -Од класничните само клавирот и виолнината ги признавам многу ги сакам овие инструменти,ама сепак би идела со гитара. -Еее несвирам на музички инстумент но еден мој школски\колега ме научи малце да е свирам http://www.youtube.com/watch?v=kkEhUH3783c па како за незнајко ко мене добро е и ова
Имам дома акустична гитара, ама за жал не се научив да свирам. Не одев на оркестар, од интернет пробав сама да се учам, ама не оди, тешко е. Треба некој што знае да свири да седне и да ме научи. А, и не се учи така лесно како што ми се чинеше. Ама сестра ми запна, ќе свириме на гитара, ќе се научиме и за мојот роденден ни купија, ама ене ја горе на елементи во собава, фаќа прашина.
Јас немам гитара ама многу сакам да имам.Мајками вика прбин да ми купе агустична а после откога ке научам електрична.Да ве прашам од каде купувате гитари(било какви)?Во кои градови има продавници и колку пари се
Татко ми порано сакаше да ме научи да свирам гитара, ама јас глупава не сакав Брат ми истотака знае да свири на гитара, тој научи со помош на тато. Дома имаме 3 гитари од кои 2 се електрични.
ме интересира дали во битола има музичко училиште (не мислам на она средно музичко) и сакам да знам ако има такво училиште дали во училиштето можи да не научи да се свири чело, дали го има тој инструмент...
Свирам на гитарa затоа што тоа најмногу ме привлекува.Не знам нешто многу многу да свира,ама знам неколку песни-Poison-Every rose has it's thorn,Warrant-Heaven,Joan Jett-I love rock n'roll,The Clash-Should I stay or should I go,GN'R-I used to love her,Skid Row-I remember you и уште едно 100-тина песни на кои им го знам само интрото.
Ех, неможам да ви ја опишам мојата љубов кон електрична гитара. Демек „ќе учев“ онлајн, ама ништо, слабо ми оди. Ене ја, фаќа прашина в соба сега. А сакам, многу сакам да знам да свирам. Ај, ќе биди, некогаш.
Свирам на Клавир. Некако најнежен и најубав инструмент ми е. Спојлер И не не ми е да се фалам,и не мислите дека се фалам сега.. Еве сега и се спремам за концерт,новогодишен.
Свирите ли на некој музички инструмент? Да, свирам на клавир. Имате ли желба да свирите на некој музички инструмент? Да, и затоа свирам клавир. Кој музички инструмент најмногу ве привлекува? Најмногу клавирот, но и виолината и гитарата ме привлекуваат. Класични инструменти или инструменти од видот гитара, тапани...? Повеќе сум за класични инструминти, но бидејќи многу слушам рок музика, ги сакам и инструментите од видот на тапани, гитара... Кои музички композиции знаете да ги свирите, доколку свирите на некој инструмент? Знам да свирам многу компoзиции од видот на сонати, етиди, валцери, сонатини...
Свирам клавир Исто ми се допаѓаат иструменти од типот виолина, гитара.. Контрабасот исто е еден специфичен инструмент според мене
Свирите ли на некој музички инструмент? За жал не бидејки нема поголем антиталент за музика од мене. Имате ли желба да свирите на некој музички инструмент? Да,на клавир и флејта. Кој музички инструмент најмногу ве привлекува? Клавир Класични инструменти или инструменти од видот гитара, тапани...? Класични Кои музички композиции знаете да ги свирите, доколку свирите на некој инструмент? Не свирам активно на инструмент,но имам научено да ја свирам на клавир Ода на радоста од Бетовен.
Имам голема желба за пијано или клавир. Ама веќе сум голема и неможам да почнам да одам на часови за жал... а да ве прашам, колку чини еден клавир или пијано ?
Свирите ли на некој музички инструмент? Имате ли желба да свирите на некој музички инструмент? Кој музички инструмент најмногу ве привлекува? Класични инструменти или инструменти од видот гитара, тапани...? Кои музички композиции знаете да ги свирите, доколку свирите на некој инструмент? Свирам на гитара.Одев на часови една година редовно па потоа паузирав(2г)ме фати мрзата но и имав доста обврски со школото но сепак тоа не го оправдувам затоа што ако сакав да продолжам ќе најдев начин и време но очигледно беше дека не сакам.Потоа пак почнав и сеуште свирам на гитара но не одам веќе на часови во школо самоука сум си со помош на јутјуб и едно другарче затоа што сметам дека ја знам основата имам неколку прирачника што ми ги дадоа кога завршив прв степен на курс по гитара.Инаку доколку би имала можност да бирам сега би избрала да свриам пијано едноставно најдобар звук ми произлегува и најприлагоден е за слушање.За свирење како што реков од јутјуб учам кои акорди за која песна одат така да сега за сега знам неколку од Jason Mraz.
Пијаното е од 1000 евра па на горе, во зависност од марката (ако згрешив поправете ме). А, на старо цените се движат околу 700 евра. За клавир незнам.