Не знам дали ми е погодено местото за прашање, но друга дискусија не најдов. Да ве прашам дали некој од вас можеби знае дали кај нас има и ако да, каде би можела да најдам укулеле?
каде можам да аплицирам за онлајн часови по пијано и глас каде јас би била тутор/инструктор? Има некој искуство?
Sakam da kupam sintisajzer, i kade mozam da zemam casovi? Ima nekoj sto doaga doma za privatni casovi da drzi?
Да ја оживееме темата. Животот ни е исполнет со стресови па сите знаеме дека звуците на повеќето инструменти не' смируваат. Јас сакам Харфа. Така малечка не од оние големите. Сакам да научам да свирам на харфа, многу убав звук ми дава. Дали знаете кај се продават Харфи во Македонија и по колку им е цената за нови.
Дајте предлог цена за часови индивидуални од 30 и 60 минути, и групни исто така (од 2-ца до 10 зависи дали е пеење или свирење гитара).
Свирам на пијано и гитара веќе 10тина години. Нема поубав филинг од тоа кога некоја мелодија ти се врти у глава ќе си ја отсвириш сам!
Здраво, како дете година/две одев во нижо музичко на часови по клавир, сега сакам пак да почнам да учам жал ме фати за пијаното шо ми го купија и така дреми дома. Може ли некој од вас што има книги во пдф или па да ми каже од каде би можела да почнам да учам онлајн.
100 години свирам на гитара и клавир. Од дете скоро. За да си напраам ќеиф. Гитара земав часови, а за клавир сум самоука.