Па ова беше нешто неверојатно глупаво! Grammy наградите од година во година се се ` послаби и послаби. Наградите одат во погрешни раце, баш онака „изненадуваат“ со вкусовите тоа нивните судии )))). И без тоа, самите номинации се изненадувачки. Има многу песни и албуми кои би требало да бидат номинирани, а ништо од тоа... Катастрофа. И настапите, исто така, годинава не ми беа ништо посебно. Освен Lady Gaga и фантастичниот настап, изведбата на Don't Cry For Me, Argentina на Parri LuPone ! Останатото - ноу, ноу, ноу! Очекував мноооогу повеќе од изведбата во живо на Despacito, искрено. Малку утепанко беше. А, самата песна беше со неколку номинации, мислам дека ништо не зема. Рака на срце, многу ми е чудно како воопшто и беше номинирана? Не знаев дека може песна од друго говорно подрачје да е номинирана за record of the year... Латино изведувачите си имаат LatinGrammy Awards. Таму, годинава, Despacito победи, на пример. Е добро, тука може биле номинирани оти „пеат“ во комбинација со Бибер, Џастин. Страшно... Јас сум за тоа да ги бојкотираат наградиве, особено оние кои не ги номинираат и оние кои ги номинираат а не земаат ништо!
Кога Грамите беа доделувани на висококвалитетни музичари со жив перформанс. Сега пеј за пичка и долар, одма ќе добиеш некои 3-4 во вечер. И секако биди ко гз и гаќи со шефот на гармис, не ни мора да бидеш истакнат музичар.
Излегоа греми номинациите за 2025-та. Јас ги следам секоја година. Бијонсе рекордерка во номинации, годинава предвидувам дека ќе ја земе посакуваната ,,Album Of The Year". Charli XCX, Billie Eilish, Kendrick Lamar и Post Malone после неа. Sabrina Carpenter ми е откритие, фаворит во сите категории. Не знам зошто е номинирана во ,,Best New Artist", музички е активна неколку години, има неколку албуми.
Гледаше ли некој? Сабрина и Гага најтоп настапи, Сабрина ми има некој Бритни вајб. Мараја после 25 години кариера ја доби првата VMA статуетка, ептен ми е диветина. Рики исто имаше настап, каков DILF е боужеее. Гага најнаградувана годинава, со 4 статуетки. Сите други ми беа небитни.