Од музичкиве само греми наградите ми вредат, и само тие ги гледам. Али се интересирам околу добитниците и номинациите. Страшно е ова што се дешава со музичкава сцена, ама јас за тоа претежно ја обвинувам младата попоулација со никаков вкус ни критерум за што е добро а што не. Незнам дали приметувате ама старите и добри пеачи се повлекуваат, зашто шунтов и кичов што преивлаува ги потиснува. А во бизнисот се знае како е за жал, no money no game. Попалениве тинејџери, кај 90 посто пали кјут момчиња, кои си фураат плеј бек и аутотјун средува работа. Добар глас и добра интерпретација замина во историјата. А јас па изненадена што Флоренс не зема за најдобар алтернатив. Не дека ја хејтам Лана, ама не се става во иста реченица со Флоренс + д машин. Од госпоица патетикус(Тејлор) ми се повраќа, а од животноно па бетер. Бијонсе ја нема ни на листата на номинации, а зошто и да ја има де. Заклучок, вкусот на младава популација е застрашувачки патетичен.
Почнав да ги гледам и не продолжив. А и како што гледам фудбал да си пропуштам поради ова чудо, не не. Уште кога ги видов номинациите . Тејлор Свифт, Ники Минаж номинирани за најдобар женски изведувач , каде отиде светот. А ова се друго секоја божја година се повторува. Ријана, Кети Пери, добро е што Лејди Гага ја немаше инаку стандардно во секоја можна категорија. Изгледа освен за овие не се слушнале за други изведувачи. А има толку квалитетни, што не им се посветува ни трошка внимание. Уште еден сник пик, видов дека Уан Дирекшн земаа награда за дебитанти или така нешто...пред Лана Дел Реј??? А овие дечиштата во публиката секоја година врекаат за некој нов лигушко, лани за Бибер сега за овие братучедите на Бибер. Дури и патетични се веќе, како некое правило да стана . Затупавен народ се американците и ќе си останат, но додека од тоа си вадат парички што ги гајле. Арно си кажа Хипстер горе, е после ќе сакаме квалитетни изведувачи, е нема.
Вчера беа MTV наградите Хајди Клум беше фантастучна.Како и секогаш добра организација секоја година ги гледам ми се допаѓаат сега ги очекувам Ema
Ау како се разочарав од Teen Choice Awards.Толку добри пеачи беа номинирани а One Direction ги освоија сите 6 награди за кои беа номинирани (4 како група и 2 Хари сам).Ама тоа и го очекував,што друго може да се очекува од тинејџери. Сега на 26ти ке има VMA во 9 часот на MTV HITS мислам..
Дали ги гледавте VMA MTV Music Awards? Јас не, но денес читам тоа што има на интернет, поврзано со наградиве, кој што носел, и настапите.. Видеата може да ги погледнете на линкот во спојлер, и ве предупредувам за настапот на Мајли Сајрус, не знаев дали да се смеам или да плачам Спојлер http://www.femina.mk/новости/музика/видео-музичките-настапи-на-mtv-vma-2013 Сликиииии!!: Спојлер
Ги гледав повеќето настапи од VMA 2013 и гласот на Кејти Пери не можам органски да го поднесам. Како женава има толку настапи и толку песни и прави толку многу пари не сфаќам, значи невиден антиталент е, крекало. Мајли беше ОДВРАТНА. Време е светот да се свести на што се пали и колку целата слика за забава и естетика е изместена. Лејди Гага испадна понормална од неа, оф боже. Мило ми е за Џастин многу, сосема заслужено. Плачката Тејлор Свифт ќе се отиде ли некогаш без награда за жалопојка? Што ја фураат толку и неа, не сфаќам.
[СДК] Сакам да кажам... http://www.youtube.com/watch?v=Z1WDEfJBZXg Oвој настап на видео музички награди
[СДК] Сакам да кажам... Оваа мочла е или нешто нетокму или надрогирана како и најголем дел од нејзините колеги новопечени таканаречени пејачи. Можеме да им фаќаме сеир колку сакаме, ама ја упропастија младината.
Само мене ли настапот на Мајли ми е страшно симпатичен? И тие безвезе неколку пози/потези што ги прави повеќе ми се ко на шала во склоп на целиот нејзин настап отколку простотилук. Шо знам, дали оти сум во пмс и цела сум наопаку ама...шармантен настап, ко Лолита ми е