Сепак изгледа денес ќе биде ме качија во предродилна 4 прста отворена ми пуштија провокација па чекаме сега ајде повлекувам дај боже да се олесниме сите побрзо и полесно
Девојки се извинувам за сликава, дали ова можеби е чепот? Вчера бев на преглед не сум отворена и немам болки 37 + 2 г.н.
Да можно е И кај мене беше исто Него не треба да се паничиш, тоа не е знак дека одма ќе се породиш Може да трае недела, две... Ден два
Женски вечерва бев на преглед и прв пат ме прегледаа вагинално. По 2 часа од прегледот имам крвав секрет. Дали е можно да е чепот?
Можно е но немора да значи. Јас после првиот преглед имав крвав секрет, не беше чепот, туку повеќе како млечен вагинален секрет измешан со крв(ради чепкањето од прегледот). после 3ипол недели се породив од првиот вагинален преглед
Zdravi zenski trudna sum 38ma ned, pred 3 dena bev na pregled i doktorot mi rece deka za 4 dena treba da me fatat bolki, ako ne me fatat kje me poroduvaat utre (cetvrtok) so provokacii poradi toa sto bebuska ne nakacuva na kilaza, arno ama zaprimetiv denes na 2 pati nesto kako bela sluz i neznam dali e cepot izvinete za slikata mozebi e gadna ama sakav mislenje da mi kazite, fala vi odnapred
Многу е веројатно. Мојот беше крвав, па не би знаела со сигурност за ова ама мислам дека тоа е тоа. Болки нешто имаш? Може со денови да ти паѓа, не мора да значи дека за брзо ќе биде.
Da imav bolki utrovo itoa mnogu mi bea slicni na menstrualnite bolki i potoa nisto nemav, eve sega samo dolniot del od kicmava me boli i osekam pritisok dolu i na sekoe sum vo toalet kje vidime.. Utre kje kazi ako ne doktorot
На мене ми падна чепот, ( проѕирно со малце крв беше) пред да појдам во болница. Таму 4 прсти бев отворена, после 7 саати откако ми падна чепот се породив.
Samo sto se vrativ od bolnica poso zaprimetiv deka imam krv ama ne sum bila otvorena a mi rece doktorot deka bebuska bila super namestena i sega da cekam bolki da me fatat ili vodenjak da pukne pa kje vidime... Cepot padnat bil bitno
Дали е нормално да падне мукозниот чеп во 36 недела? Искрено не сум сигурна дали беше чепот, само ми падна како поголемо парче слуз жолтеникаво. Не знам дали беше само исцедок, немаше никакви конци низ него, ниту крв. Цела бременост јас имам исцедок, сега беше само повеќе количински
38+2 sum denes imav pojaki menstrualni bolki, pred 2 casa mislam deka mi padna mukozniot cep (proziren gust bese, izguglav i na toa mi zalici).Bebe mrda mnogu, pritiska nadolu dali da sum spremna denovive za poragjaj? Edit: vcera bev na kontrola 1 prst otvorena.
Чим ти паднал и чепот најдобро да си отидеш пак, ако си била вчера. Ја дента кога се породив, сабајлето на цтг ми рекоа да одам по една недела пак