Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мукозен чеп

Дискусија во 'Бременост' започната од Keti30, 18 ноември 2013.

1. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Девојки ми падна чепот, но требаше утре да купам вагиналети затоа што имав многу бел исцедок, докторката се сомневаше на инфекција. Дали може да ставаат откако е паднат чепот?

2. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Дали може после рачен преглед да има мало крварење, или пак чепот почнувада паѓа? До пред прегледот немав ништо само бел исцедок... Прегледот ми беше доста болен а докторката рече дека сум 2 ипол прсти отворена... Болки немам никакви, но според незе сум имала но не сум ги чувствувала... Некој со слично искуство?

3. BlackSwan7

BlackSwan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    33
    Мене после првиот рачен преглед почна да ми паѓа чепот. Бев 37 недела. Бев 3 прсти отворена и така останав10 дена но тие денови мирував ептен за да не се отворам повеке. По 10 дена кога отидов на преглед бев 5 прсти отворена и тогаш ме породија. Инаку крварењето е нормално при рачен преглед без разлика дали ке падне чепот

На macamaca24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Девојки дали има правило чепот дека паѓа одеднаш или може во парчиња. Веќе 2 дена имам исцедок како жолт и двапати како смеѓи парчиња ми паднаа(лигави)

5. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.934
    Допаѓања:
    20.396
    Правила нема. Кај некој паѓа наеднаш, кај некој по малку, некој воопшто не го ни приметуваат (паѓа заедно со пукање на водењакот). Мене ми паѓаше некое време така како што објаснуваш ама не мора ништо да значи ни тоа, уште не сум породена :rofl:

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Добро е да се знае:D да не паничам пред време.... мислев да одам на клиника :lol:сепак ми е малку рано и се плашам

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    9.100
    Нема правило, и мене ми паѓаше на неколку пати, па дури после една недела од кога ми падна се породив.

На TanyaClover и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  8. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Фала ти:l:

9. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    Здраво, и мене ме фати паника во врска со мукозниот чеп. 35+1 сум, но пред една недела на прегледот ми кажаа дека сум отворена еден прст и дека цервиксот ми е скратен, ми ставија инекции за зреење на плодот, цтг бесе уредно, последниот преглед ми беше во четвртокот, докторката рече се е во ред, мирување и за 10 дена на преглед повторно. Цела бременост ми е зголемен исцедокот, но денеска на 2 3 пати ми беше како покафеав од порано, ме фати паника дали е мукозниот чеп, дали веднаш да се јавам на преглед или да продолжам со мирување?

Последна измена: 27 ноември 2021
  10. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.934
    Допаѓања:
    20.396
    Кафеав исцедок може и од прегледот да ти е ако си прегледувана вагинално дали си отворена :)

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295

Па последниот вагинален преглед ми беше во понеделникот, во четвртокот беше само на ехо, затоа денес испаничив, се мислам да почекам барем до утре па да се јавам на преглед :(

12. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.934
    Допаѓања:
    20.396
    Ох, абе ако ти е на мисла иди провери си :) Не губиш ништо, само ќе си се смириш :)

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    731
    девојки се извинувам за сликава , но ме интересира дали ова е мозжно да биде мукозниот чеп ? инаку сум 36+6 59CDC6AD-3748-4F6D-A097-D28EB215F808.jpeg 59CDC6AD-3748-4F6D-A097-D28EB215F808.jpeg

14. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    731
    инаку во понеделникот ми земаа брис , после тоа имав како сувокрвица , во вторник само еднаш на бришење и сега денес ова (facepalm) мислење :wasntme:

15. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Мами после рачниот вагинален преглед крварев еден ден со темна крв, другиот ден многу малку и сабајлето кога станав пак имав темна крв со темна лигава слуз во поголема количина, дали може да е чепот пошо според описи сегде па и тука треба да е жолтеникав со конци, дали темно кафен може да биде и ради прегледот со прсти? 38+4 бев кога падна. После тоа се смири се, и сааамо малку кафенко има цел ден на улошка вчера и денес

16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Tоа е чепот и кај мене падна така после вагинслен преглед и беше крвав слузав. Јас другиот ден и болки добив и се породив но немора да значи можеш и со денови да седиш со паднат чеп

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Луѓенца мислам дека ми падна чепот ама не сум баш сигирна бидејќи беше големко парче како мрсул отприлика 3 -4 цм ама немаше крв самоо како бели парченца низ него,после имав уште еднаш на бришење помало парче. Дали чепот секогаш е со крв тоа ме буни. Инаку болки немам никакви.

На tina2018 и TanyaClover им се допаѓа ова.
  18. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Кај мене немаше крв, жолтеникаво беше. За 1 недела се породив.. Со лесно како и да е:)

На Liu и tina2018 им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.934
    Допаѓања:
    20.396
    Не е секогаш со крв. И кај мене немаше крв и паѓаше постепено дел по дел.

На Liu и tina2018 им се допаѓа ова.
  20. StrongT

StrongT Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво ❤️ изминативе 3 дена сум со постојани грчеви, денеска бебето посебно мирно. На бришење ми излезе како лигаво смеѓо како мрсул. Иначе сум 34+3, според ултразвук недела дена понапредно. Ве молам за совети, да не паѓа мукозниот чеп? Што е најпаметно да правам. Се плашам, рано е.