Луѓе бре, има ли некој контрола да врши на форумов, што стигне се објавува. Уште гом*ото што не си го сликавте...
Има кај бебињата слики од полни пелени, не се секирај Мене не ми е грозно, ама може спојлер да се става, не сака секој да гледа гаќи, влошки, пелени..
Ne bese belo prozirno kako zele ama.mn malku i epten leplivo ama.mozno da e od nsdvoresnosta na vaginalnata izgleda ne ja staviv ubavo.. se tesam so toa
Морам да прашам и тука, а за некој ден сум на лекар, читав/слушав дека мукозен чеп има појака структура и може да има трага на крв, незнам да сватам точно но засилена структура и боја како жолтеникава имав изминатите денови, а денес само мн малку лигаво како крвче, може да е тоа тоа или се работи за нешто друго?
Немора да значи дека се отвара тос може да паѓа и подолг период по малце а може и од еднаш меѓутоа појди си на доктор да те видат и ксжи им дека ти паднал чепот и со среќа. Мене ми паѓаше 2дена и докторката ми кажа немора да значи се додекс не си добиеш болки.
Јас од искуство зборам. Прво ми падна чепот и наредните два дена имав сукрвица. На преглед докторката ми кажа дека сум почнала да се отварам
Здраво на сите. Дали е можно чепот да падне многу рано? 14та недела сум и денес имав на долниот веш голема количина на млечно бел лигав исцедок. А правев минатата недела брисеви ми беа негативни.
Здраво феминки дали ова ви личи на мукозен чеп??? Кога се избришав вака како лигаво инаку сум 34+3 ??
Mukozniot cep znae i porano da izleguva postepeno i da se regenerira. Toa ne znaci ako ti padni deka ke pocne poragajot. Ne panicete na sekoj ligav sekret... Na krajot od bremenosta i normalno e da se zgolemi sekretot si se sprema teloto za poragaj. Za polesno i da izleze bebe mora da se zgolemi sekretot. Mene taka mi kaza mojot doktor
Здраво девојки, сабајле кога бев во тоалет после мокрење на тоалетот видов проѕирна растеглива слуз со млечно бели парчиња низ неа. Имаку сум 33 недела и 5 дена. Дали е можно да е мукозниот чеп или е некој секрет. Дали да одам на преглед? Малку се исплашив бидејки е рано сеуште.
Немора да е чепот.. И јас имав од време на време таков слуз тие недели и се вадев од памет ама валда телото полека се спрема. Ако ти е мисла, оди или следи ситуација. Кај мене беше нормално и не најавуваше ништо..
Со првото не ни знаев што е чеп, со второто тврдам дека е најгрозна работа што постои во бременоста. Кај мене чепот паѓаше со денови првото парче беше поголемо, другите како полжав се сливаа од мене го мразев многу Кај мене чепот не помогна во отпочнување на процесот, моравда примам провокација и пукање на водењак за да може да почне малата да излегува во 41гн Со лесно мајка сепак направи контрола кај сите е различно
Zdravo devojki, denes sum 37+6 i mislam deka veke paga t.e se raspaga toj cep no ne sum sigurna... Dali moze nekoja da mi pise vo poraka,da i pratam slika da mi potvrdi za cepot...bidejki ne smeam da dozvolam da se otvaram,treba da me poragaat carski radi karlicno postaveno bebe
Мислам дека подобро е да се консултираш со гинекологот да му ја кажеш маката. Зошто и јас имав чисти брисеви некогаш знаеше жолт да биде исцедокот па бел и така се во круг.
Bev na pregled sega vo Cair,cepot e...padnal i poleka se sprema organizmot za poragaj Ke vidime utre Ilievski sto ke rece,koga carski