Koga lezam nemam .. rano bilo za procokacija .. cervijs 2 santima. Kaj da e za dva dena ke sum se porodela. Strasno. Isti slucaj kako vo prvoto. Za dva dena se vrativ za poragaj ... bitno doktori imame de...
штом немаш болки,не крвариш подобро е што си дома.Џабе таму ке лежиш и ке гледаш секакви нешта.Дома психички ке одмараш.Од паѓање чеп до раѓање може да поминат и 10 дена.
си изгурала до крај ајде ке биде и ова.Туку незнам дали паметам ,нели беше маж ти доктор? Што вели он на ситуацијава? (извини можеби те помешав со друга членка)
Ne. Ne e ... nemas maka. A inace on vcera dojdi i sestrive lom gi naprai. Baska doktorkava koja bese izlezena vo grad bidejki od skopje doagaat doktori kajnas.
Постов не беше за мене, но е одговор на моето прашање што сакав да го прашам, па да се надоврзам: дали треба одма да се информира докторот ако ти паднал чепот или може да се почека , поточно дали е безбедно да се чека да почнат болки ако веќе ти паднал чепот?
мн е индивидуално.Мене ми падна чепот кај 3 попладне и бев само прст отворена.Од болница докторот ми рече дома да си одам и да чекам болки на пократки интервали.Се породив после 12 часа јас. ти болки ич немаш?
Mora li da se prekrvare ili kaj vtororotkite samo e kako zgolemen sekret ?? Eve go 24h e padnat ja aber neam
Според тоа што ми го кажа докторот по дефиниција не е крвав. Доколку пукне капилар, тогаш можел да добие друга боја - светло кафена, бледо розевка... можел наеднаш да падне или да се цеди со денови Олабај се. Денови се во прашање и ете го бебе.
шо се напна толку? ајде релакс до вечер ке родиш за да убрзаш земи изтуширај се со што можеш по жешка вода спремај се и одмори си дома Кога ке дојдат болките на 5 минути оди на болница
е така дееее напиј се кафенце лакирај си нокти јади по сакап и пак наврти се на тушот само прати саат на колку време ти се јавуваат болките и известувај не у некоја од темите одамна сме немале пораѓај у живо ајде ке биде брзо и лесно со лесно само
@Pepa B.. ајде душо со лесно. Нас таа бабицата на породилните часови ни велеше кога ќе ве фати болка смејте се и дишете така со смеењето се релаксирал мускулот на матката и побрзо се отвараш. Германците се луди. Али јас на пораѓај со мм болки на 1мин и се смеев не бев ич отворена и за 3-4 часа се отворив 10см. Не беше смешно ама тој ме смееше и помина брзу. Смеј се Ти пуштам среќа и