Мукозен чеп

Discussion in 'Бременост' started by Keti30, Nov 18, 2013.

1. Troi

Troi Истакнат член

Имав малку и толку, лажни контракции. Утре имам закажано на доктор, па да видиме.

Pepa B.. likes this.
  2. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

So lesnooo

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

ти како си? шо се дешава

4. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Isto. Na pola cas se sega pa kako i da e legnav malce pa izglea vecer ce bide

екипо че одам кај матичнава на ехо да виде шо и како па недајбоже неш да не не е океј оти ги имам болкиве а уместо сум. главчето да виде како е наместено

Last edited by a moderator: Nov 15, 2017
    Ano, girl-miri, forumce and 1 other person like this.
  5. Lunabela

Lunabela Активен член

Mamicki denes bev na ginekolog 19 nedela sum cerviksot mI e 2,6 ginekologit mi rece deka ese skrateno grloto I deka moram da miruvam. Mnogu seso plasam imal li nekoj vakov problem tolku rano

6. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Ајде хелп како изгледа тој мукозен чеп. Сега на хартијата видов млечно бел, можда малку крем накај жолто густ исцедок. Како се избришав така си беше на хартијата, значи не беше течен. Можно ли е да се работи за чепот?

mariz likes this.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Да ,можно е,ке се јават болки подоцна.

Minnie-e likes this.
  8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Нема потреба да одиш доколку немаш болки и не ти пукне водењак, ова ми беше совет од докторот.

Last edited by a moderator: Dec 29, 2017
    Minnie-e likes this.
  9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Според тоа докторот што ми кажа, така личи мукозниот чеп. Со лесно :)

Minnie-e and Bebulleee like this.
  10. Chantal

Chantal Популарен член

Ако немаш крв нема потреба да одиш. Чепот може да се цеди долго време. Јас веќе месец дена имам исцедок од бел, жолт па и бледо розев повремено. Во болница бев кога имав крв и таму ми рекоа дека и бледо розево е нормално само ако има крв да одам. Појди си на матичен деновиве чисто да бидеш помирна. И ќе заборавев ако имаш болки или водењакот ти пукне оди одма.

Minnie-e likes this.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Можи да е тоа а можеби е само секрет, пиши на нет ќе видиш како изгледа.
    Кај мене почна да течи како водичка онака убаво на вешот имав и кога бев на контрола ми кажаа дека не е водењакот дека е чепот. Почнувал така да се цеди кај меене, потоа почна како што велиш некој секрет жолт, бел густ. И лигаво на бришење како белка од јајце. Кај некој паѓа одма, кај некој дел по дел.

Minnie-e likes this.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Можно е :) Но и немора да значи за брзо да очекуваш болки... баш имаше тука феминки и 3 недели уназад од раѓање што им се цедел. Мене лично по вагинален преглед 7 дена пред да родам почна убаво да ми паѓа, цели парчиња ко мрсул, со крв низ нив.. а пред тоа имав само светло жолт накај проѕирен исцедок, баш ко белка од јајце :) На google најди го како mucus plug, да видиш како изгледа..

Minnie-e and fina erika like this.
  13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Со кирилицава јас одма си барам на нашки и затоа ништо не најдов. Сега отворив (фала @mariz ) и чепот бил, само што немаше крв. Инаку не додржав и отидов на лекар. Ова за памет ќе ми биде, зашто си го добив прегледот со рака за кој се надевав дека ќе го одбегнам :$. Не можеа да ми потврдат дали е или не е чепот ама длабоко било грлото и еден прст отворена мислам рече, цтг мирно, се на се има уште време ми рече.
    Јас паниката си ја направив зашто мора царски да раѓам, и не сакам да испадне итен и да не може ни докторот да стигне.

Bebulleee, Chantal and mariz like this.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

А мислиш коа ќе отидеш да раѓаш ќе те галат и држат за раче, без преглед? :rofl::rofl::rofl:

Абе нз зошто толку се плашите од тој преглед, џанам бебето штркот у стомак ви го ставил :lol:

simonagj, jovana03, Bebulleee and 3 others like this.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Не знам што толку уплав од тој преглед со рака. :wasntme:Мене воопшто не ми беше болно тоа. При оние болки од пораѓајот, тој преглед ми беше ништо.

Momichka and mariz like this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Јас тој преглед го поднесував супер, се додека не ме прегледа Димитров :worried: Кога ме грабна една рака горе на стомак и буташе надоле, другата доле во мене... прв пат да викнам при вагинален преглед :worried: од што опасно ме прегледа ми ја пукна раничката од првиот пораѓај и два дена кога мокрев ме печеше (facepalm)
    Нареден ден му кажав на докторот што ме следеше (од него вагиналните ми беа незгодни, не многу болни), и ми рече тоа е до техниката на докторот :^)

wannaBeMomma and Minnie-e like this.
  17. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Па јас се плашев заради последната моја реченица, дека мора царски да се породам и страв ми беше зашто читав дека кај некои тој преглед предизвикувал побрзо отварање.
    Болка ни јас не осетив некоја голема, малку само на крај, ама докторката беше внимателна и јас максимално опуштена. Ако нема соработка од двете страни кај мене нема ни да може да се изврши прегледот. Инаку јас имам септум на цервиксот, а имав и во вагината(сега е сечен ама не е целосно отстранет) така што немам страв од болен преглед ;)

wannaBeMomma likes this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Чим си за царски нема да те прегледуваат така ко тие што се за природно раѓање. Бар за природно раѓање и намерно малку понасилно, повеќе бутаат прсти за да "подпомогнат" во процесот за раѓање :) Не се грижи чим е нежна докторката... Јас колку раце насилни си добив и за двата пораѓаи абер немав да се породам :D

wannaBeMomma and Minnie-e like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Ако си прворотка, не иде баш толку брзо отворањето. Ќе дтигне докторот на време, не се секирај и не си прави непотребни паники.

Bebulleee, kukla21 and Minnie-e like this.
  20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Majki 38 nedela sum sabajlevo imav bolki vo stomak i sega vidov gust bel iscedok znaci kako grutka ne se dvoese moze li da bide toa cepot? Inace bolki nekoi drugi nemam ic ..