Isto. Na pola cas se sega pa kako i da e legnav malce pa izglea vecer ce bide екипо че одам кај матичнава на ехо да виде шо и како па недајбоже неш да не не е океј оти ги имам болкиве а уместо сум. главчето да виде како е наместено
Mamicki denes bev na ginekolog 19 nedela sum cerviksot mI e 2,6 ginekologit mi rece deka ese skrateno grloto I deka moram da miruvam. Mnogu seso plasam imal li nekoj vakov problem tolku rano
Ајде хелп како изгледа тој мукозен чеп. Сега на хартијата видов млечно бел, можда малку крем накај жолто густ исцедок. Како се избришав така си беше на хартијата, значи не беше течен. Можно ли е да се работи за чепот?
Ако немаш крв нема потреба да одиш. Чепот може да се цеди долго време. Јас веќе месец дена имам исцедок од бел, жолт па и бледо розев повремено. Во болница бев кога имав крв и таму ми рекоа дека и бледо розево е нормално само ако има крв да одам. Појди си на матичен деновиве чисто да бидеш помирна. И ќе заборавев ако имаш болки или водењакот ти пукне оди одма.
Можи да е тоа а можеби е само секрет, пиши на нет ќе видиш како изгледа. Кај мене почна да течи како водичка онака убаво на вешот имав и кога бев на контрола ми кажаа дека не е водењакот дека е чепот. Почнувал така да се цеди кај меене, потоа почна како што велиш некој секрет жолт, бел густ. И лигаво на бришење како белка од јајце. Кај некој паѓа одма, кај некој дел по дел.
Можно е Но и немора да значи за брзо да очекуваш болки... баш имаше тука феминки и 3 недели уназад од раѓање што им се цедел. Мене лично по вагинален преглед 7 дена пред да родам почна убаво да ми паѓа, цели парчиња ко мрсул, со крв низ нив.. а пред тоа имав само светло жолт накај проѕирен исцедок, баш ко белка од јајце На google најди го како mucus plug, да видиш како изгледа..
Со кирилицава јас одма си барам на нашки и затоа ништо не најдов. Сега отворив (фала @mariz ) и чепот бил, само што немаше крв. Инаку не додржав и отидов на лекар. Ова за памет ќе ми биде, зашто си го добив прегледот со рака за кој се надевав дека ќе го одбегнам . Не можеа да ми потврдат дали е или не е чепот ама длабоко било грлото и еден прст отворена мислам рече, цтг мирно, се на се има уште време ми рече. Јас паниката си ја направив зашто мора царски да раѓам, и не сакам да испадне итен и да не може ни докторот да стигне.
А мислиш коа ќе отидеш да раѓаш ќе те галат и држат за раче, без преглед? Абе нз зошто толку се плашите од тој преглед, џанам бебето штркот у стомак ви го ставил
Не знам што толку уплав од тој преглед со рака. Мене воопшто не ми беше болно тоа. При оние болки од пораѓајот, тој преглед ми беше ништо.
Јас тој преглед го поднесував супер, се додека не ме прегледа Димитров Кога ме грабна една рака горе на стомак и буташе надоле, другата доле во мене... прв пат да викнам при вагинален преглед од што опасно ме прегледа ми ја пукна раничката од првиот пораѓај и два дена кога мокрев ме печеше Нареден ден му кажав на докторот што ме следеше (од него вагиналните ми беа незгодни, не многу болни), и ми рече тоа е до техниката на докторот
Па јас се плашев заради последната моја реченица, дека мора царски да се породам и страв ми беше зашто читав дека кај некои тој преглед предизвикувал побрзо отварање. Болка ни јас не осетив некоја голема, малку само на крај, ама докторката беше внимателна и јас максимално опуштена. Ако нема соработка од двете страни кај мене нема ни да може да се изврши прегледот. Инаку јас имам септум на цервиксот, а имав и во вагината(сега е сечен ама не е целосно отстранет) така што немам страв од болен преглед
Чим си за царски нема да те прегледуваат така ко тие што се за природно раѓање. Бар за природно раѓање и намерно малку понасилно, повеќе бутаат прсти за да "подпомогнат" во процесот за раѓање Не се грижи чим е нежна докторката... Јас колку раце насилни си добив и за двата пораѓаи абер немав да се породам
Ако си прворотка, не иде баш толку брзо отворањето. Ќе дтигне докторот на време, не се секирај и не си прави непотребни паники.
Majki 38 nedela sum sabajlevo imav bolki vo stomak i sega vidov gust bel iscedok znaci kako grutka ne se dvoese moze li da bide toa cepot? Inace bolki nekoi drugi nemam ic ..