И мене ми се свиѓа Енес. Кратко и убаво именце Се мислев за синко јас али испадна друго Ако ми текне уште некое ке пишам
Атеш, Узеј Од една серија шо ја глеам ми се, млади дечки се, ваљда модерни се имињава кај помладите, а и лично ми се свиѓаат.
Овие турскиве имиња некако ми се чудни и за изговарање Ако е озан ке е Öзан Мехди го ставаат со уште едно име Јахја ми е некако старо име и Убејд Алихан е интересно да го запишам во списокот
Мене ми се допаѓаат: Таип Махир Нермин Алдин/Елдин Ерен Ylber (со латиница го пишав зошто Y-то има специфичен изговор) Ерсен Дамир Аргенд Доукан Не знам дали се стари или модерни имињава, ама убаво ми звучат.
Ахмед,Алем,Арслан,Азам,Аид,Адем,Алмир,Алија,Алмедин,Бенјамин,Едах,Енсар,Дарис,Давуд,Вахид,Вилдан,Иса,Инас,Исам,Имран,Исак,Харун,Хадид,Хадис,Халил,Фарук,Фарис,Галиб,Зафер,Захир,Зеид,Зеин,Зијад,Зијадин,Зејнел,Заим,Зухеир,Харис,Фуркан,Саид,Сеид,Џенан,Едиб,Хабиб,Халим,Хамза,Халис,Латиф,Маид,Мирза,Мехмед,Малик,Наил,Рејхан,Ријад,Тарик,Талха,Јасин,Каид,Омар,Увејс.