Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

НЕ Американски филмови

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од figgiMK, 15 февруари 2011.

1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Sissi

Das Boot

Rosenstrasse

2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    ACAB – All Cops Are Bastards
    The film focuses on the life of a group of riot control force policemen and their life coping with 'cleansing' stadiums from Ultras, public demonstrations, evictions and everyday family life.

филмоф ме остави без текст за Бруталноста и за ситуацијата во ИТ искрено да помислиш 3 пати што сакаш да правиш во животот или да одиш таму како „гастербајтер“
    од мене 7/10 за бруталноста но сепак ми се допага главната тема СЕ еден за ДРУГ, БРака!!!

Manipulation (2011)
    http://www.youtube.com/watch?v=V_KFOVftAkU
    Zurich, 1956: During the Cold War a compromising photograph exposes a Swiss star reporter as a Soviet spy. Unable to withstand the pressure, he commits suicide in the interrogation room. Special agent Rappold from the counter-espionage department is plagued by doubt: Were the photographs really genuine? And why did the influential PR advisor, Dr. Harry Wind, even have the photographs made? In a merciless cat and mouse game with Dr. Wind as a manipulative storyteller, Rappold realizes that he himself is part of a conspiracy.

јас Искрено малку бев досадена од самата досада во собата за распрашување ама после кога дојде Господин Винд и сите оние нешта кои му ги кажа на Раполд за самата манипулација( особено во тоа време) останав без текст ...
    6/10

3. Pandoraa

Pandoraa Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Не ги разгледав сите Ваши коментари, затоа може ќе повторам некој филм, ми дадовте многу предлози што да гледам Фала Виии !!
    Омилени (бар сега за сега):
    - Трилогијата три бои:
    1. Trois couleurs rouge
    2. Trois couleurs blue
    3. Trois couleurs blanc
    - Persepolis
    - The secret in their eyes ( el secreto de sus ojos)
    - Oldboy
    - Incendies

и многу други...се надевам ви дадов некој предлог

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    En plats I stolen (A Place In The Sun)2012
    A Swedish family is murdered on holiday on the Spanish Costa del Sol. Annika Bengtzon traveling there to report and discovers that the family's daughter disappeared. Annika discovers links to a drug route between Morocco and Sweden.
    Искрено до последно немаше да ми текне којја е позадината и секако кој е оној кој стои за сето она кое се случило... но за секој случај одлична е новинарката ...

ќе мора да ги симнам следните делови каде ја има новинаркава ..ова е 2р филм што го гледам со неа

5. hristina979

hristina979 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    16
    Не прочешлав низ темата да видам дали некој го препорачал ама според мене доста добар и напнат филм а ефектите нетипични за европски филм!
    Vidocq (2001)
    http://www.imdb.com/title/tt0164961/
    И другиов екстремно необична адаптација на новела од Franz Kafka
    Das Schloß (1997)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Голем впечаток ми има оставено францускиот филм L'appartament со Моника Белучи и Винсент Касел.
    малку е постар, од 1996 година, но приказната е лудница. А и крајот е неочекуван.

Прикачени фајлови:

7. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Подобра комедија нема! Има 2 дела и двата се феноменални.Го препорачувам деф :) 10/10

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    varg veum
    [​IMG][​IMG]
    Го изгледавв целиот сите 12 дела ... или да кажам сите ситуации
    топ топ топ ... ауу тематика . жилавост и секако убајна ..
    Детективчево ми е мнн јако
    Кој и да го почне нема да зажали секоја еп е со нова тематика единствено кое е поврзано е Детективчето и неговиот персонал живот ...
    15/10 мојааа оценка

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    The Chef или Comme un chef
    The Chef (French: Comme un chef) is a 2012 French comedy film, directed by Daniel Cohen and starring Jean Reno and Michaël Youn.
    се смеев со солзи пошто Рено е уникатен а и малиоф е уште позабавен ... кој и да се реши да го гледа нема да згреши пошто е забавен и е интересен ... убав ЕУ- Француски филм :angel:

10. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    377
    Suicide Room или Sala Samobójców

Полски филм, неверојатно тажен и потресителен.

Прикачени фајлови:

11. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    пишано е и во последен филм кој го гледав ..
    Pieds nus sur les limaces-Lily Sometimes 2010
    што би рекол дечко ми еден од твојте ... Француски филм со феноменална камера и преубава природа .. пиказната е до некаде психолошка ... после смрта на мајката постарата сестра треба да се грижи за ЛИЛИ која е многу посебна ...живее во свој филм ...
    7-10 е мојата оценка
    на моменти многу ми се пофторуваше ситуацијата...

12. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Мислам дека веке се имам кажано колку мнн сакам француски филмови ама овој беше доста заникаде
    La guerre est declare [​IMG]
    Имаш некоја прича За Ромео и Јулија и за синот Адам kој на 2години му дијагностираат рак.Битката на родителите со егзистенција и со проблемите кои им се случуваат болницата и сл.Но и секако општо нивниот живот е поентата на филмов
    Досаден и без развој ...2/10

Le marquis (2011)
    Прекрасна комедија ја препорачувам за сите има супер сцени и мннн смешни варијанти на зезање
    10/10

13. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Повеќе гледам американски филмови и затоа мала ми е листата на НЕ американски филмови, веројатно на една рака се бројат :tmi: :lol: имам изгледано 3-4 француски филмови, и сите ми се допаднале, а посебно ќе го издвојам 15 ans et demi, или некаде го прочитав како - Daddy Cool
    се изнасмеав на филмов, најмногу од сите француски ми се допадна (само 3/4 имам изгледано :lol: ), и дефинитивно го препорачувам :D

друг кој исто така ми се допадна беше The Closet (Le placard),
    [​IMG] уште еден филм со Daniel Auteuil, и уште еден филм на кој сум се газела од смеа :lol: Буквално на секои 2/3 мин. имаше смешна сцена :D Мислам дека е доволна сликава за да претпоставите колку е смешен филмот -

имам изгледано уште два француски филмови, еден комедија (исто со Daniel Auteuil) и друг со ограбувачи на банки, само што не можам да се сетам како се викаа :?:

Освен овие француските, го имам изгледано и Tres metros sobre el cielo, ама сигурна сум дека веќе сите го знаете :D

во главно, сакам да гледам француски филмови, ама само кога ќе ги начекам на ТВ, инаку ме мрзи да барам филм, па превод... :?:

14. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    За сите љубители на италијанските филмови,никако не смеете да ги пропуштите:
    http://www.imdb.com/title/tt1866205/
    http://www.imdb.com/title/tt1467273/
    http://www.imdb.com/title/tt0772187/
    http://www.imdb.com/title/tt1529235/
    http://www.imdb.com/title/tt1396226/?ref_=fn_al_tt_1- Овој просто е задолжителен,волку добар филм не се сеќавам кога сум погледнала,ќе ве натера да се заљубите,да страдате,да видите што значи мајчинската љубов и пожртвуваноста на една жена!

15. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Јас го имам гледано Аngus thongs and the perfect snogging, англиски филм, преубав. :) И два-три филма француски, ама појма немам како се викаат.

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.918
    Допаѓања:
    81.194
    Les Visiteurs (1993)
    Филмов е стар колку мене, и мислам дека е еден од малкуте НЕамериканси кои ги имам гледано.
    Мене ми е меѓу омилените комедии и топло им го препорачувам на сите кои сакаат да се изнасмеат фино лепо. :D

На shushu и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  17. mala.mari

mala.mari Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Германски филм

Ајде да слушнеме препораки за Германски филмови, наслови или линкови, благодарам! :)

18. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.566
    Ја сакам иранската кинематографија. Нивниот филм е секогаш едноставен, ненаметлив, приемчив и ненапорен. Остава пријатен вкус после консумација :!: . „Деца на рајот“ е еден од нив.

Прикачени фајлови:

• children-of-heaven3.jpg
      children-of-heaven3.jpg
      Големина на фајлот:
      69,6 KB
      Прегледи:
      124
    • bscap009.jpg
      bscap009.jpg
      Големина на фајлот:
      44,7 KB
      Прегледи:
      124
    • download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      12,2 KB
      Прегледи:
      124
    На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  19. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Последно го гледав Три идиоти. Се работи за индиски филм.Многу интересна комедија :)
    Го препорачувам.
    И да напоменам ги нема оние музики кој ги има во индиските серии :lol:

Прикачени фајлови:

• download (4).jpg
      download (4).jpg
      Големина на фајлот:
      13,2 KB
      Прегледи:
      122
  20. coralin-e

coralin-e Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    98

Најубавиот неАмерикански филм e дефинитивно Амели.

[​IMG] :D