Ти благодарам за споделеното. Купив од мерачот на влажност што го препорача @Mucika мерам од петок навака и влажноста кај мене варира околу 45-55%, што мислам дека е ок. Исклучив парно во собите кај што спиеме и подобро се дише. Морав да се осигурам дека ми треба навлажнувач затоа што и многу влага не е здраво. Ќе видиме како ќе тера
Денеска го земав од сетек но во упатството ништо не пишува. Може да ми кажете каде го имате поставено навлажнувачот и на колку време го чистите. Иначе еве од сабајле е пуштен во дневната соба и океј е отворени се сите врати во станот и влажноста е од 50 до 55%. Во спалната е 47% дали е доволно ? Што мислите?
Мајки сега случајно налетав на тема потреба од навлажнувач за со мало бебе... во спална грееме со клима потребен ли е навлажнувач и од кој сте задоволни? ама да е до кај 5000 ако воопшто има ок такви....
Јас продавам скроз нов воопшто некористен. Доколку си заинтересирана пиши ми пп Ова доколку се решиш да земеш, слободно размисли види дали имаш потреба.
Dali navlaznuvacot go stavate na max? I Dali trosi mn.elektricna energija ako raboti cela vecer? Za vo spalna
Секогаш на минимум , и кај нас работи цела вечер и тоа и прочистувачот па не сме осетиле на сметка ништо посебно .
мислам дека е ваков сличен како што имаше членка постирано пред некој ден . Од сетек го земавме пред месец дена , не повеќе од 2000 беше .
Ако влажноста на воздухот дома ви е во ред, немаш ни потреба овлажнувач да купуваш. Не значи дека ако се греете на клима дека ќе биде сув воздухот. И ние сме на клима па супер си е.
Јас имам термостати што мерат температурата и влага, ама од каде се појма немам, девер ми тоа работи Да дополнам, во дневна на зима 22-23 степени одржуваме, во спална за спиење 19-20. Влагата околу 45% се движи, а оптимално е од 35 до 55%.