Се создава ли влада од навлажнувачите за воздух што се? Една другарка има и вика и се појавило влага од како го користи навлажнувачот, а предходно немала. Сакав да земам ама се мислам сега заради влагата.
А дома си мерела колку е влажноста? Инаку да се создава влага. Барем тој братучетка ми што го има од чико што го има. Немам лично искуство зошто кај нас дома е меѓу 40 и 60 баш колку што е препорачливо.
Еве и јас сум во дилема каков навлажнувач да земам, дека се грееме на клими. Мислев тој на горење, ама прочитав не бил практичен. Некој друг предлог?
Дали се препорачува употреба на навлажнувач во стан со парно каде што има бебе? Дали ви стојат во дневна или спална и од кои видови имате?
Прво набави си апаратче што ќе ти ја мери влажноста па со тоа ќе видиш дали има потреба од навлажнувач на воздухот. Влажноста треба да биде од 30-60%. Јас имам од Дормео, малата се роди во јануари, го уклучувавме во спална саат два пред да си легнеме.
Зарем навлажнувачите немаат опција за мерење? Сигурна сум дека е сув воздухот, 24 часа имаме парно, зимно време се будевме со суво грло. Стававме импровизирано, ѓезве со вода на радијатор
Немој на Chicco само. Предлог за каков да земеш немам ама имав на Чико и беше катастрофа и брзо се расипа (а 7,8 илјади го земав). Па ако дојдеш до него некако да знаеш, НЕ
Ние земавме на Philips со нано честички. Не пушта пареа туку ладен воздух. Земавме и ни стои во спална затоа што со парното многу се суши воздухот па си реков не е ок за малиот кој секако пати од шлајмови и затнат нос. Задоволна сум. Автоматски си работи и цела вечер. Се гаси на постигната влажност. Има и тивка програма за навечер. Поставен е позади креветчето на бебето, таму имаме наткасни.
Дали некој има искуство од Комодита навлажнувачот за воздух? https://www.facebook.com/ComoditaHo...125967081854/2408272115967234/?type=3&theater
Ние овој го зедовме, го тестираме за кога ќе дојде бебе Задоволни сме, си мери влажност, има смарт опција и да пушта пареа колку што е потребно за да се одржува оптимална влажност во просторијата. Првпат кога го пуштивме, се запрепастив, 14% беше влажноста. Затоа сувотија ми беше грлото и поткашлував. Сега супер е, па ќе го користиме и за бебе.