Не чини на дормео навлажнувачот @hello-kitty.90 не е тој. Нашиот е без мерач на влажност, имаме посебно за мерење на влажност. Мислам дека овој што го имаш на слика е поскапиот модел. Инаку не се слуша воопшто. Никаков звук нема.
И ние го земавме на Горење, само малку ме буни што кога го ставам на inteligent mode оди над 90проценти влажност, нели е тоа премногу?
Цело време е 90? Да не не ви е сув воздухот? Мене на смарт ми стои цело време и до 55 мислам дека максимум и се качила бројката.
Па сув е, кога го вклучувам е накај 30-40 и после се зголемува до над 90. Дали нешто сензорот не е во ред, не ми е баш јасно... Ќе се јавам во сервисот, таму секако би знаеле во што е проблемот. А спиете со вклучен навлажнувач?
Прашавте ли во сервисот зашто покажува над 90%? И кај нас покажува 97%, дали тоа значи дека во собата влажноста е толку или?
@Cool_lady се уште се немаме јавено. Го ставивме на најслабо, така што сега не достигнува толкава влажност.
@Филотеа и @0ли како ве служат навлажнувачите? Добри ли се? Дестилирана вода мора или може купечка од шише? И од каде го купивте?
Супер е, задоволна сум. Досега само дестилирана сум ставала. Во Сетек го зедов, но и во Горење го имаше.
@Butterfly1107 ние од Горење го купивме, на Партизанска. Задоволни сме, сме пробале и со зовриена вода, само треба да внимаваш, кога ја вриеш водата бигорот се собира на дното, па да не го претуриш заедно со водата во навлажнувачот. Инаку, малку е гломазен, па не е практичен за носење од соба во соба.
Го има пробано некој од Комодита навлажнувачот? Изгледа убаво за пристојна цена, само дали е добар и тивок..
https://marketkonekt.com/makedonija...zvodi-za/mini-usb-navlazhnuvach-rozev/vYj.htm Има ли некој искуство со ова?
Ние купивме лани ваков, ама испадна дека не ни треба. Цело време е помеѓу 40 и 60 влажноста, колку што е и препорачано.Инаку си подесуваш колку сакаш да биде влажноста и кога ќе постигне се исклучува сам. Ако сака некоја може да и го продадам.
Исто, сакав и јас да купам ама среќа видов на прочистувачот на воздух дека има мерач на влажност и цело време е околу 50 освен кога готвам се покачува и не земавме.
Здраво, продавам навлажнувач на воздух од gorenje, купен на 05.11.2020 користен само еден ден. Го продавам затоа што влажноста на воздухот ни е поголема од што треба. Цена: 2500 денари. Купен е од setec. https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=70381
Јас не измерив и си го купив Сега слушам само коментари од мм само пари сум трошела. Ама искрено мислев дека повише варира влажноста зависно со што се грееме, кога е потопло со клима, во поладните денови со парно, ама ете грршка сум била.
Јас имам и сум задоволна, секоја зима нов филтер зимаме. Нашиот го нема веќе во продажба зошто е постар, има сега нова верзија. Ние го земавме 9500ден, филтерот е 2000денари за него. Супер прочистува и си има апликација на телефон преку неа го контролираш, покажува загаденост, влажност и температура. Кога е загадено многу ако отворам прозор одма се активира. Битно е само да не ги ставаш еден до друг со навлажнувачот, зошто така одма се активира на најсилно. Само кога е на најсилно се слуша инаку не се слуша воопшто. Кај нас цело време работи и во лето и во зима. Потрошувачката исто му е многу мала, зошто немавме покачување во сметката за струја, а ти викам го немаме исклучено.