Јас го зедов оној навлажнувачот од Comodita, помалечкиот, тој е за околу 25 квадрати и многу сум задоволна засега.
Само една препорака до сите што имате и користите навлажнувачи на простор - Да си ги одржувате и чистите редовно според упатствата на производителот! Делот кој држи вода или е влажен, особено ако е затоплен, е погодно тло за развој на бактерии. Тие бактерии после може да се рашират во просторот преку испарувањето. А бидејќи најчесто ги ставаме блиску до местата каде што спиеме или седиме, најверојатно и директно ќе ги вдишиме. Така да чистење/дезинфицирање редовно правете.
Најдобро да се следат упатствата од производителот. Јас пред се ова го пишувам за оние пооедноставните апарати, како оние ароматизери од топ шоп и сл. што беа, каде што водата се долева во еден мал сад како во чaшка и од тука испарува. Таквите што мораш сам повремено да ги чистиш и миеш. Може да се чисти и на 3 дена, или бар еднаш неделно. Во принцип микроорганизмите за 72 часа се веќе размножени.
40 e bez navlaznuvac, ako ziam veke znaci treba poveke da mi e. Dokaj 45 stiga ako susam alista na parno
Дали овој навлажнувач испушта многу пареа и околу него се е влажно откако ќе поработи извесен период? Имам навлажнувач на Chicco, ама лом прави и не сакам да го користам.
Од Комодита задоволни сте од навлажнувачот? Од парното во собата бебе затнато се буди, си велам еден навлажнувач за во спална да земам.. прочистувач на воздух имам во дневна, ама колку се ефиксни, Господ знае
Ние од лани го имаме големиот навлажнувач на Комодита, задоволна сум од него. Со оглед на тоа дека сме на парно, испод 40% не паѓа влажност на воздух, а отворени се сите врати во цел стан да се навлажнува воздухот. Само забележав дека ако се во иста просторија навлажнувачот и прочистувачот, прочистувачот како загаден го третира воздухот.
Кога и колку ги уклучувате навлажнувачите? Дома ни е околу 50 влажност но на бебе пак како да му се суши носето во спиење. Купив антибактериски прочистувач на ШаоМи од нептун, но мм се "потресе" многу бил штетен, пм2.5 честички испуштал, ќе сме направеле проблем на бебе со плуќата. Сите ли навлажнувачи работат на ист принцип?