A dali moze da gi ispratam fiskalinite koi se iskrtani so penkalo? Vo ramstor imase nekoja nagradna igra i koga izvlekuvavme nagrafa mi ja iskrtaa fiskalnata, odnosno mi go zaokruzija toj brojot gre. I na druga fiskalna mi stavija pecat pozadi na fikskalnata za parking. Tie fiskalni vazat ili ne. Vie gi pustavte takvi ili ne? Sto e tocno? Barav ba stranata na loto ama nisto ne pisuva za toa.
http://www.loto.mk/nagradna/ Од кој датум почнуваат да важат фискалните сметки за наградната игра? Одговор: Во наградната игра може да се учествува со фискални сметки од 15.11.2013 но само за првото извлекување. Потоа важат фискални сметки издадени исклучиво во период меѓу две извлекувања.
Па зар не можете и вие по пошта да ги праќате? Нема што, вие сте во предност, крај прича [/quote] 10 плика X 16ден = 160ден или паркинг 30ден,ајде математичари (by the way и јас палам кола до пошта,не ни е и нас се така близу се
еден човек на тв сител анкета му правеја и кажа дека испратил 50 плика...јас ваква останав јас едвај 5 собрав
Фискалните сметки се без ограничување од каде и за каков вид на производ или услуга се издадени. Во наградната игра можете да учествувате и со сметки од паркинг, сметки од уплата на игри на среќа, сметки од купување на било каков производ или услуга. Од кој датум почнуваат да важат фискалните сметки за наградната игра? Одговор: Во наградната игра може да се учествува со фискални сметки од 15.11.2013 но само за првото извлекување. Потоа важат фискални сметки издадени исклучиво во период меѓу две извлекувања. Глупости, не знаат што да измислат веќе, додуша не се ни надевам две плика испратив само, слушнав на ТВ денеска дека имало околу 600 илјади плика до сега, ќе извлечаат неколку и другите не важат..
Друго ми беше прашањето. Одам во рамстор. Се парикирам доле во гаража. Купувам од супермаркетот и после со фискалната одам на пунктот за наплата на паркинг и ми ставаат ПЕЧАТод позади на фискалната со датум и ми ја валидираат паркинг-картата за излез од паркингот. Нели во рамстор трговскиот ако направиш над 350 ден. сметка бесплатен ти е паркингот. За тоа мислев. Или друга ситуација. Во рамстор пак (очигледано многу пазарам во рамстор). Купувам и ми викаат за сметка над 500 можеш да избереш награда по повод отварањето на супермаркетот во капиштец. Одам да одберам награда и тие ми ја ШРТААТ фикалната, значи го заокрузуваат бројот горе и целосниот износ дека е над 500 ден. Е ТИЕ фискални дали важат а не од платен паркинг. Со фискални од платен паркинг цело плико наполнив .
^ Јас колку што сум информирана важат сите фискални важна е само датата на фискалните не верувам дека некој ќе се фати за тоа лелее оваа ишкртана е не важи
Kako vlecat!!!!! Od edno mesto kupce so 10 plikovi. Ramnopravnost nema sto. Ovie sto se od drugava strana na akvariumot nemaat sansa, ovie vlecat samo od gornta strana i toa kupce od 10 plikovi. I na krajot koj mi garantira deka megu tie gore sto gi brojat nema da si butnat svoe pliko. Epten e "regularno".