Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Наградна игра со ФИСКАЛНИ СМЕТКИ

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Nana19, 6 декември 2013.

1. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    И министерот за финансии денес кога ги објавувале поштенските маркици специјално направени за играва изјавил дека важат фискалните од 15 ноември навака.
    Но, на страната на Државна лотарија, во делот за награднава игра сеуште стои дека фискалните издадени од 15 ноеври важат само за првото извлекување.
    И сега? :?: Јас имам неколку сметки издадени пред 30 декември и не знам што да им правам сега?
    Редактирам: Во новото извлекување ќе учествувале и пликоата испратени за првото извлекување!
    Така изјавил Ставрета. :D

2. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас имам еден куп, и тоа сите ми се пред 30-ти. Тогаш се истресив. :D
    Него, другарот министер кажа дека ќе важеле од 15-ти ноември до 26-ти јануари за следново извлекување. Или сака да не зезне, или врска нема од правилата на игра.
    Било како било, среќно на сите и не правете големи пазари. По еден артикл на сметка. Ајт. :hai:

3. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Од тимот на државна лотарија на плоштадот ми потврдија дека важат сметките со најран датум од 15 Ноември.

4. Filiz.1

Filiz.1 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас испратив 4 пликоа,знам дека се мали шансите да ме извлечат,но јас сепак се надевам :D

5. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Бев денес во Скопје и на плоштадот не видов ниту еден пункт на Лотарија. Каде се наоѓаат тие пунктови?

6. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Пунктот е тргнат.
    Инаку, пликоата по пошта можат да се праќаат за 8ден. од понеделник. Наводно, сеуште се печатат таксените марки за играва и од понеделник ќе бидат пуштени.

7. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Кога е следното извлекување?

8. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    27ми јануари :)

9. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Денес испратив 3 пликоа, знам дека шансите се многу мали ама сепак јас си се надевам :lol:

10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    јас разбрав дека од 30 дек.важат фискалните и ги фрлив тие од пред 30ти,а многу имав :( отиде автомобилот :lol:

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Па они сами рекоа ќе важат сметките од периодот меѓу две извлекувања, сега па инаку, глупости. Ова е се ама не регуларно, не знам што си трошите време и енергија на вакви глупости.
    Имам дома еден куп сметки, ама никој не планира да ги праќа ми се чини. Сестра ми првиот пат однесе дека имаше пункт, сега ако го тргнале се се плашам дека ќе идам во пошта ради играва специјално да праќам.

12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Во понеделник 27.01.2014 второ извлекување на наградната игра Фискална во рака - награда без мака

Поради огромниот интерес, со задоволство го најавуваме и второто извлекување кое ќе се изврши во понеделник на 27.01.2014 година. Во ова извлекување ќе учествуваат ковертите, пристигнати до приредувачот во периодот од 15.11.2013 година до 26.01.2014 година до 24:00 часот. Па, доколку сте собирале фискални сметки, а досега не сте ги испратиле, сега имате нова шанса.

Во второто извлекување ќе се извлекуваат добитници на бројни вредносни ваучери и еден автомобил, како и во третото, четвртото, петтото и шестото, а сите неизвлечени коверти од овие извлекувањата ќе учествуваат во седмото извлекување кое ќе се реализира на 30 јуни 2014та кога покрај вредносни ваучери и автомобил ќе се извлекуваат и еден стан и еден дуќан.

Во текот на наградната игра која заради големиот интерес наместо девет ќе има вкупно 13 извлекувања ( секој месец по едно) ќе може да се учествува со фискални сметки кои носат најран датум од 15.11. 2013. Сите кои до сега не ги испратиле своите фискални сметки, истото може да го сторат и понатаму во текот на наградната игра.

Само за потсетување во првото извлекување кое се одржа на 30.12.13, беа доделени вкупно 153 награди меѓу кои беа првиот стан, дуќан, автомобилот Пежо 208, велосипеди, компјутери, фотоапарати, бела техника, аудио и видео техника.

Добитниците на вредносните ваучери од првото извлекување, ваучерите може да ги подигнат од Благајната на Државна лотарија на Македонија во Скопје, а голем дел од нив тоа веќе го сторија и веќе ги подигнаа и своите производи од продажните места на соработниците.

Сите добитници на ваучери во вредност до 5.000, 00 денари, кои не се од Скопје, а се оневозможени својот ваучер да го подигнат од Благајната на Државна лотарија на Македонија, своите ваучери ќе ги добијат со препорачана пошта на адресата која ја навеле на листот со личните податоци. Доколку не сте во можност својот ваучер да го подигнете од благајната на Државна лотарија на Македонија, јавете се во контакт центарот на Државна лотарија на Македонија на тел 02 323 77 77 во работни денови од 8 до 20,00 и известете не, за да може потоа преку препорачана пошта да ви го испратиме ваучерот на адресата која сте ни ја навеле.

За сите детали во врска со наградната игра, покрај наведениот телефон на контакт центарот на Државна лотарија на Македонија, може да не контактирате на нашата страна на Интернет loto.mk или на нашиот профил на социјалната мрежа Фејсбук : https://www.facebook.com/DrzavnaLotarija

Второто извлекување на наградната игра ФИСКАЛНА ВО РАКА-НАГРАДА БЕЗ МАКА може да го проследите во понеделник 27.01.14 на МТВ1

За добро

ДРЖАВНА ЛОТАРИЈА НА МАКЕДОНИЈА

13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Пратив 10плика,имав соберено за претходното извлекување,ама не стигнав да ги пратам па сега на куп сите ги пратив.Само срамота е што на тв велат по пошта да се прати е 8ден по ново,а во пошта тетката ми зема 18 ден од плик.Стварно срамота,ама ај може ќе се падне нешто.

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Уште ли важи награднава игра?
    и маркици у пошта ли има да се купат? :)

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    По голема глупост и по преварантска работа немам видено,како не му е страм бе јас незнам се наполнаја од пари од пликовите а од толку пликови полата ги залепиле за ѕид никој не оди од таму да влечи нормално,и толку не организирана работа немам видено све измешано на извлекувањето не се знаеше кој јаде кои пие,и како не му е страм да го лажат народот постојано нели пликовите истите требаше да бидат и за 2рото извлекување псссс ѓубриња само тоа ќе кажам јас испратив првото извлекување 7 и повеќе нема на памет да ми падне не 100 денари туку 1 денари да дадам на ваква глупост... :puke:

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.531
    Допаѓања:
    106.105
    Женски,дај кажете,ќе има некои кутии на плоштад или се праќаат сега преку пошта? Зашто бев пред 2 дена на плоштад ама немаше ништо

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Луѓе дали можам да праќам пликоа преку пошта.
    Една жена ми вика сега не требало да се праќа, па незнам што да правам.

18. kelk

kelk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    5
    i onaka barem poveketo od nas gi sobiraat smetkite od prodavnici pa namesto da gi frlame mozeme da gi pratime i onaka ne e skapo eden standarden plik e dva denari pa od kaj ja znaete vie sudbinata moze da pratite pa moze ke se nasmee nekade srekata

19. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161

Секако дека се праќаат преку пошта. Јас денес праќав и еден куп луѓе само за награднава игра праќаа.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SnowWhite91

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Кутиите од плоштад се тргнати. Кутии сега има само во холот на Македонска телевизија.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.