Де бе па и вие ко најголем проблем да се крадачите од пошта. Целава лотарија е наместена, за поштарите, ај барем се понадевале .
Мене ми се допаѓа ова со наградната игра од една единствена причина што луѓето ќе се научат да бараат фискални. Не знам зошто ама кај нас секој продавач што не дава фискална не се доживува како крадец,а тоа е.Краде од државата,т.е од сите нас. И во едукативна смисла ја подржувам наградната игра,на луѓето ќе им стане навика да бараат фискална сметка. Од тој аспект браво за идејата. Видоа дека народот кај нас не може да се научи преку казна(ако не поседува фискална на определено растојание од објектот за тоа што го купил) па пробуваат преку награди.
Да, идејата е одлична, се сетив и јас на тоа, но, се прашувам, што ако тоа ги прекршува правилата на наградната игра?
НАВИСТИНА ДОБАР СОВЕТ, МЕНЕ НЕ МИ НИ ТЕКНА ЗА ОВА , НО ШТО АКО ТОГАШ КАЖАТ ДЕКА ТАКА НЕ ВАЖИ ?[/quote] Да, идејата е одлична, се сетив и јас на тоа, но, се прашувам, што ако тоа ги прекршува правилата на наградната игра? [/quote] а за во пошта сто посто ке си ги земат за себе нема што тука . Нема поштени луѓе веке
Не гледам како ги прекршува правилата. Ако важат фискалните сметки од Веро (на кои на задната страна има нивно лого), зошто и да не важат овие сметки Само се потпишувате на задната страна, не поправате ништо на предната (тоа е обична хартија. Не е некоја посебно испечатена, па со пишување на неа да не може да се докаже дека е оригинал)
Јас па вака најдов Од 1 декември собирање фискални сметки за новата наградна игра Фискалните сметки издадени по 1 декември 2013 година ќе учествуваат во наградната игра што вчера ја најави Владата. Граѓаните ќе учествуваат во наградната игра со собрани 20 фискални сметки на кој било износ. Првото извлекување е на 30 декември 2013 година, а ќе има девет кола. Еве извори http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp? ... tegorija=2 http://www.telegraf.mk/aktuelno/65243-n ... i-dekemvri http://a1on.mk/wordpress/archives/239068 ....
Може поштарите од инат кога ќе видат дека не можат да ги искористат твоите фискални сметки, ќе ги фрлат во канта. Абе најголеми лопови се поштариве, треба да се оди во Државна лотарија и таму да се доставуваат. Додуша, и таму можат да те украдат. Кога ќе видиш, седи си мирен и не се надевај на ништо.
Вака да ве информирам за сите што не знаете најпвин беше кажано фискални сметки од 1 декември, но бидејки била голема заинтересираноста се смени и сега важаат сметки и од 15 Ноември. 20 фискални сметки без разлика на вредноста се ставаат во бело плико, внатре во пликот на бел лист пишувате ваше име и презиме улица и град на живеење и ваш телефонски број и тоа . на белото плико од надвор пишувате до државна лотарија и имаше уште нешто да се пише за наградна игра , точната адреса ја имам на 1 пост од темава.
Јас да сум поштар ќе го земам пликото , ќе ги извадам фискалните сметки и ќе ги запалам , ќе ги сликам , а потоа во пликото ќе пуштам сликата заедно со порака и ќе го оставам пред вратата на тој што пратил за наградната игра , а во порака би стоело нешто badass од некој филм , како yippie kay motherfucker или слично .... Среќа не сум поштар
Jас пак прочитав белото плико ќе било 60 денари .A за станот,дуќанот се си мислам дали ќе е наместено...