Надарени (Мерилин Кеј)

Дискусија во 'Книги' започната од cool-girl, 13 јули 2011.

1. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Значи сите 6 делови ги имам прочитано :lol: , книгава е ПРЕКРАСНА :inlove: , тој што ја нема прочитано не мора да чека веднаш нека ја земи од библиотека и нека ја чита ;) и + тоа многу е лесна и интересна за сваќање и се чита за 2 сати (барем јас за толку време читав еден дел т.е. една книга :D )

2. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Имам прочитано 3 дела и не ми оставија некој голем впечаток. За тепање време се океј.

3. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Ги имам прочитано првите 2 три дела и многу ми се допаднаа,жанрот ми се погоди.Лесни се за читање,онака за опуштање.Освен тоа,постојано нешто се случува и те тера да читаш,да читаш и да читаш.
    :D

4. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Ауу незнаев дека имало тема за книгиве.. :wasntme:

Ги имам сите 6, со нив си ја започнав домашната библиотека и имаат посебно значење за мене :inlove: :lol: Баш памтам првата кога ја читав и знаев дека морам да ги имам и другите, кога си ги купував и другите делови најрадосна бев :D Одлични се сите, ама можеби најмногу ми се допадна првата книга, интересна ми беше таа споредба Аманда/Трејси :wasntme: Сега малку ги имам и заборавено другите делови, така да планирам пак да си ги прочитам кога ќе имам време :D

инаку порано мислев дека се 9 делови, очекував да излезат уште три.. :lol:

уште чекам.. :emo: :geek:

5. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Јас одамна ги меркам...планирам да ги земам во Понеделник.

6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.192
    Да не знае некој, се планира ли седми дел? :$ Мислам дека мора да има, сепак тука ништо не завршува, и онака не се знае каков е тој Др.Палеј, и каде отидоа Џексон, Серена, Клер и другите. :?: Ако има следен мислам дека ќе биде или за Мартин, или за Чарлс, зашто мислам дека Сара и нејзината причина зашто не ја користи дарбата ќе се откријат на крај. :) Штом излезе, одма ќе си ја најдам оналајн, а кога ќе ја преведат на македонски, ќе си ја купам. :)

7. tiph24

tiph24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    177
    Јас прво го читав 6тиот дел,ама се сфаќа што се случува :) После дознав дека всушност книгата е во повеќе делови и некои ги купив некои од библиотека ги земав и така сите ги прочитав по ред.Фантазија се, интересни се.
    Мислам дека има 9 дела ама на македонски се преведени само 6.Кога ќе излезат другите,обавезно ќе ги прочитам :D

8. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.192
    Не не. Се’ уште нема објавено седми дел. Ниту на англиски. Јас би ја читала и на англиски, кога ќе размислам, можеби и подобро е на англиски... Ич не ми се допаѓаат македонските преводи. Во една книга „Талент“ мислам дека беше пишуваше „и-телефон“ :o

9. BojanaLegija

BojanaLegija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    Браво за темава. :clap: Гледам дека темава не е од сега, па пишувавте дека има само 5 дела, ама сега го има и 6 дел преведен. Книгите се фантастични, ги имам сите 6, по 2 пати прочитано :inlove: :inlove: :inlove:

10. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Овие книги тука,ме натераа да читам :D Си читав текстови,поезија,проза,ама книги да читам,онака цели книги,не ми беше навика и ме мрзеше. И после овие книги,морам да си имам нешто за читање покрај себе. Одлични тинејџерски приказни.

11. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Јас го имам прочитано четвртиот дел за рок од 2 часа. Премногу ми е интересна. Сакам да ги прочитам и другите, ама ги немаат вратено во библиотека.