Лепиш типс турпираш и оформуваш прајмер и база печеш основен гел печеш турпираш да израмниш и после 2 слоја гел лак бришеш меѓу секој слој и топ.
*кревање кутикули *благо турпирање на природниот нокт *лепење типсови *турпирање и оформување *прајмер *база и печење *гел и печење *турпирање и оформување *прв слој гел лак и печење *втор слој гел лак и печење *топ и печење. После секое турпирање пребришуваш со алкохол. Инаку гел лак е кога на твои природни нокти ќе ставиш само гел лак во боја. Во твојот случај е гел со надградба. Се надевам ме сфати
Fala mnogu .. Prvo prajmer pecis Pa baza pecis Ili prajmer pa baza da dvrte gi pecis od ednas? Tuka ne te razbiram
Каде кај нас има студио што прави вакви нокти: https://taa.mk/ubavina/kozmetika/koloritni-idei-za-vpechatliv-leten-manikir ? Мојот случај е таков, да кога ќе им побарам одредени шари, тоа личи како невешто дете да цртало, и во најпознатите и најскапи салони.
Девојки од што би можело да се лупи гел? На мајка ми и ги правев два пати и се поткреваат и се двојат ноктот и гелот и се лупат, исто и на другарка, а моите не мрдаат, не се случува тоа, а се исто правам.. edit: Користам гел "Nailbook", ок ли е или не го бива? Препорачајте ми квалитетен гел.
Јас со уште едно прашање Кога се налива ноктот, каква е процедурата, прајмер и база се става на твојот нок па наливаш или наливаш па ставаш ? Овие портокали, лубеници каде ги има? Не знам на сликава можеби се рачно цртани, но знам дека има лепенки вакви само каде... ?
Мислам дека ги има секаде каде што се продаваат материјали за нокти. Битпазар сигурно има, Aliexperes имаш какви ти душа сака.
Ќе побарам на бит пазар, не ми се чека Али Експрес, октомври ќе фати додека ми стигнат. Инаку овие се ставаат врз гелот па се поминува со финиш или како?
Се мачка гел,се пече,па се мачка тенок слој за да се залепи лепенката,се пече и тогаш финиш се става. Јас мислам така е, ако сум грешка нека ме исправат поискусните.
Препорачајте салон каде што ставаат гел лак на природни нокти во Кисела Вода ? Само не Пинки nails , нема за неделава слободен термин..
Ja имам истата турпија ама ептен тешко ми оди работењето со неа. Може ли да ми објасните со кој додаток го стружите гелот, и кој додаток за што е? Тие кафеавите неможам ни да ги наместам, И исто имам проблем со ставањето на додатокот, незнам зошто не сака добро да ми углави па кога стружам ми паѓа надоле како што да држам турпијата.
Еее Студио Калисто, Ана Екстрим, Симона во Н.Лисиче (Студио Парис) ... По правило сите треба, ама не знам колку знаат...
Девојки, сакам да ве прашам каде набавувате опрема за нокти (ми треба стандард за почетник - дехидратор, прајмер, база, гел и завршен слој? Не сакам да нарачувам онлајн туку да отидам и да си купам на лице место. Ви благодарам
Во Кисела Вода ми текнува само на Trivia nails, во Црниче е, https://www.facebook.com/Trivia-Nails-925525080958190/