Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Ena4

Ena4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Благодарам
    Ја сменив и печката повторно е исто

2. TinkiVinki14

TinkiVinki14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    Хелоу :D
    Женски дај кажете дали ви има помогнато лакчево на Eveline nail therapy 8in1?
    Или некој друг начин за зацврстување на нокти. :inlove:

3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Мене не, а се изначитав позитивни искуства.

На TinkiVinki14 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    дали имате нарачано УВ лампа комплет со се сите тракатанци од Алиекспрес :) ?

5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Имам порачувано, ама конкретно лампа никогаш не ми стигнаа, некои лакои да.

Па од маникир.мк на инстаграм ми е порачан комлет со лампа, денес прв пат пробана.
    Има различни комплети, а и се посебно што ти треба.

На ludamaja10 и Ygritte им се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    за домашна употреба зимава, моја лична. Врска немам со чекорите, ќе се едуцирам на YT :D:D:rofl: ако згрешам нека изгорам :rofl:

На buba4e89 и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Така и јас се едуцирав најмногу.
    Не е ништо компликовано, прашувај тука што треба. Јас ги правев моите порано во салон, и глупо ми е веќе 500-600 ден да давам за гел лак на мои нокти, па решив сама да се позанимавам.
    Секој нареден пат попрофи ќе станувам, некогаш ќе се осмелам и циркони да наредам, или нешто да нацртам :D

Имаш почетнички сетови на маникир.мк, мислам дека е вклучено се што ти треба.

На ludamaja10 и Ygritte им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.910
    Допаѓања:
    177.246
    Го проба сетот?
    Колку време ти одзеде?
    Нит сум правела нокти нит сум гледала како прават, поима немам што се праи ама би праела на себе ако се потрајна варијанта. И ако не одзема многу време. :wasntme:

На SpoiledBaby и Ygritte им се допаѓа ова.
  9. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    @Sky-butterfly @Yowannty еј супер се сетовиве, може од к15 да се почестам :D јас ако го земам навечер ќе се правам кога беба спие, инаку и таа ќе сака :)

На Yowannty и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Да, го пробав. Колку одзема време, зависи. :?:
    Јас денес една рака ептен бавно работев, некако сета бев укочена, дека прв пат, ама веќе после друга рака полесно и побрзо. Можеби се вкупно најмногу саат време (ама без скидање претходниот гел лак бидејќи сега немав ништо на ноктите). Па и кафе направив после една рака, па пиев во меѓувреме...

Имаш 4 слоја што се печат под лампа, секој слој одделно: база, па два слоја лак, па топ коут. Секој слој по минута, јас и подолго малку оставав за да бидам посигурна :D

Во салон кога правев на секои 3 недели одев, дека изтасне лскот и е ружно такс израснат. Е дома се надевам да издржат 2 недели, не знам.

Мене ми се допадна, сама и поубаво ми излезе, зошто во салон некогаш многу дебел слој ми ставаше, не сакам дебели такви, туку поприродни. Ствар на вкус додуша.

Мене ми доаѓа релаксирачки целиот процес :)

Јас овој дечко најмногу го слушав, има многу видеа на јутуб на тема нокти, и професионално се бави со тоа, ама многу убаво детално објаснува.

Последна измена од модератор: 10 ноември 2020
    На *Amethyst*, coolgirl123, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.910
    Допаѓања:
    177.246
    Фала на одговорот @Sky-butterfly :f:јас не знам ни од кај да почнам. :D Од ништо не се разбирам. Да изгледам некое видео и да видам каков сет би ми требал за почеток. :?:

12. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Погледни некое видео, да имаш претстава отприлика што и како, па прашувај се што те интересира. :)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  13. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    И јас сакам да почнам сама да си правам , баш ги гледав и јас на маникир мк но мислев само печка да нарачам од таму бидејќи дидов на есенс во дм има топ и база но сакав да те прашам како што имам гледано на ЈТ и прајмер дека се става пред базата дали ставаш ти или не ? И дали ќе ми биде доволна 48 ватна ламба да купам иии уште едно прашање со што се пребришуваат ноктите после печење на базата
    Фалаа :)

14. FelcoAnci

FelcoAnci Нов член

Се зачлени на:
    22 септември 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Добро вечер девојки,
    јас сум прва година на факултет, со оглед на трошоците за факултетот и вон факултетот на 19 години сакам малку да придонесам кога се во прашање финансии дома, барем да покријам дел од сопствените трошоци. Барам работа, по можност изработка на нокти, гелни, наливни, типсови.. Имам искуство со тоа, и ден денес сама си правам нокти, на мајка ми, тетките.. Скоро една година правев нокти на клиентки дома, но откако се преселив немам можност затоа што не можам да правам нокти во собата каде што спијам/јадам секако (на претходното место на живеење имав мала соба за таа намена). Би ми значело многу доколку познавате некое козметичко студио што има потреба од девојка за изработка на нокти.
    Убава вечер и добро здравје Ви посакувам!

15. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Да, користам прајмер. Тој не се пече, се суши на воздухот кратко.
    Баш во видеото што го поставив дечко користи лампа од 9 вати. Праисториска :D Јас имам од 150 вати, така пише.
    Ама колку што разбирам, повеќе вати само скратуваат време колку да се лакот пече, а јас пак сум држала по 1 минут и повеќе. Така да, добра ќе ти е од 48 в.

Ниеден слој не пребришував, и top coat ми е no-cleanser, не остава леплив слој, не мора да се пребришува.
    Другите немам користено сеуште да можам да направам споредба.

На coolgirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.665

Прајмер да ставаш обавезно пред базата (по можност безкиселински) , прајмерот ги обезмастува ноктите и така повеќе време ќе ти стои гел лакот. 48 вати супер е , јас по базата не ги пребришувам ноктите туку директно ставам од гел лакот во боја

17. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    Фала ви девојки ,која база прајмер и топ ги коростите или тие што се на маникир мк ? Фала ви извинете што досаѓам

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.665
    Прајмерот што го користам не ми е купен од Македонија , ама можеш ако сакаш поквалитетен да видиш во Александар козметикс , некој да ти препорачаат. Од база и топ коат ги користам на Ревуар , имаат кај ескалаторите во Веро центар нивни производи и во Сити мол. Од нив многу сум задоволна , а и не се скапи ( за двете околу 400 денари дадов)

19. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.352
    Јас со години го користам,без него нема нокти кај мене.
    Е сега додека ги опоравував ставав по шема како што пишува,а срга пред лакирање на 7-10 дена, без тоа не живеам

На TinkiVinki14 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. srce-too

srce-too Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    25
    Здраво
    Планирав да почнам нокти да си правам сама па разгледував некои сетови, па би замолила некоја поискусна членка да ми даде предлог/совет за овие сетови, кој е подобар и дали треба уште нешто да купам плус. Благодарам

Прикачени фајлови: