Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663
    Јас би го земала првиот сет :) Ламбата е по јака од другата.
    Гледам дека има се, барем едно од тие три шишенца (под лакчињата) се надевам дека е прајмер.

На srce-too му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srce-too

srce-too Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    25
    Ти благодарам
    А дали ми треба уште некоја четка (потенка) и електрична турпија, или и без неа може да се обликуваат ноктите?

3. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Доколку си правиш гел лак ќе можеш и без електрична турпија, само бојата ќе ја одстрануваш со обично турпијање. Четка гледам има за гел, доволна ти е таа, единствено можеш тенки да нарачаш за цртање.:)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663
    @srce-too

Како за почеток , можеш да земеш турпија 100/180 и така да ги обликуваш ноктите. Тие на ОПИ се добри и ги имаш на пазарче по 40-50 денари се. Јас имам електрична турпија и многу по брзо оди и вадењето потоа на гел лакот , и оформувањето на ноктите , само треба доста внимавање да не ја оштетиш кожата/ноктот поготово зошто си почетник. Четка потенка ќе ти треба ако сакаш нешто да нацрташ. А ако си ги правиш ноктите со гел лак 90% нема четка да ти треба освен ете ако не црташ нешто :)

Инаку женски јас сакам да ве прашам дали имате користено лакче што буквално го топи гелот/гел лакот и потоа само со буткач се вади ? Ова го купив , ама уште го немам испробано

еве вакво нешто е

5. TinkiVinki14

TinkiVinki14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    Дали некој работи со Geline PRO titan ice 3во1 Гел и киселински прајмер?
    Сакам да ставам гел на мои нокти па да не знае некој како оди постапката?
    Јас мислам дека е прво од прајмерот се става па тенок слој на гелов како база и потоа уште еден подебел слој

6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    И јас би земала првиот, имаш таму само вештачки нокти и гелови за надоградба нокти, можеби не ти требат тие, еве го овој сличен без тие работи, се што ти треба ако сакаш само гел лак на твоите нокти.
    Баш почетнички сет. 20201112_202405.jpg

На srce-too му/ѝ се допаѓа ова.
  7. srce-too

srce-too Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    25
    И овој сет го видов на оваа страна, неможев да најдам искуства, а баш исплатлив изгледа. Некој да не има искуство?

Прикачени фајлови:

8. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    :hai: Сакав да те прашам како си задоволна со комплетот? Јас сакам исто да го нарачам па барам мислења :)

9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас имам малку "понапреден" сет од почетнички, сакам да речам има повеќе работи во него, кои не верувам дека ми требаат толку, барем не сеуште.
    Ама да, од маникир.мк е порачан.
    Јас сум задоволна многу, сега за сега. Ене кога постирав во темана моите нокти, направени од тој сет, сеуште ми стојат, лакот не е мрднат, не е излижан, работам се по дома, така да вршат работа како што треба, или јас сум ептен мајстор :rofl:

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    @Sky-butterfly фала за одгвоорот. Значи да си нарачам и јас 8)
    :l:

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    Здраво би сакала да ми каже некоја девојка што прави нокѕи во домашни услови какви четки користи зарнтересирана сум и јас имам едни четки но тиа како поминувам ми оставаат како линии ако може и со слика да ми ги кажете фала однапред би сакала да ми каже @koritsaki се надрвам не е грешка што те означувам

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Сега приметив дека ми е пукнат 1 нокт, пред неколку дена правена корекција на наливни.
    Како обично ги наплатуваат корекциите на 1 нокт?

13. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Мојата козметичарка не ми наплати. :?: Баш се зачудив и понудив и она ми рече не наплаќам корекција на еден нокт. :)

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Зависи каде, најчесто 50-150 ден би требало. Јас наплаќам 100 ден, но ако се има оштетено истата недела кога се сработени ноктите не наплаќам.:)

На ludamaja10 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663
    Јас бидејќи само гел лак ставам, четка ми треба само за цртање и ја имам оваа најкратката , десно. Јас ја имам купено оваа во Грција, во Мк не знам дали истиве можат да се најдат. Квалитетни со сигурност имаш во Александар козметикс

На macor24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    ти благодарам многу ќе се поинформирам за посигурно сепак фала ти и ова е од помош

17. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Ги имам и јас истите четкички, но имам уште некои. Според мене овие се најдобри бидејќи имаш 5 различни величини и плус имаат од другата страна топчиња за точки да ставаш ако ти притреба:)
    Од маникир.мк ги имам купено и јас, а ги има и тие @koritsaki што ги објави :)
    82087AF0-4185-453D-8F38-FD76CB5D00FA.jpeg 3361E8D1-6190-4E44-AC38-3FF0BB1B627B.jpeg

18. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    ама не овие четки се за цртање мене ми треба вака подетално да објаснам за проѕирниот гел кога се става таа четка и четката кога се става бојата бидејќи јас ги имам тие бои што се како во тубе и ми требе четка но јас тиа четки што ги имам ми одтаават некако како линии и после грдо изгледа на ноктот

19. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    474
    Здраво феминкии, каде купувате квалитетни гелови но не прескапи? Јас сум почетник купував од бит пазар но повеќе не ми се допаѓаат нивните. а гел лаковкте едвај наоѓам добри

На Perverzna€ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Perverzna€

Perverzna€ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2018
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    75

И мене ме интересира истото, купував од бит пазар ама не се добри, сега еден нарачав од една страна builder gel ама и тој не ми се погодо баш.