Јас имам 2 прашања 1.Барам препорака за некој основен гел, пред гел лакот што се става да е поубав но не прескап, гледав на маникир.мк ама немам искуство за да изберам баш. 2.Дали треба да се става builder gel врз основниот и која е неговата поточна улога? Благодарам☺️☺️
1. Galaxy од Александар Козметикс. Не е баш најевтин, 400ден. е, но се исплати. Јас мака мачев со пазарските што се три пати поевтини, а ноктите ми се лупеа и поткршуваа па ги корегирав многу често. Втора опција Revuar, мислам некои 200ден. се, можеш да пробаш со овие. Малку поквалитетни од Lidan кои ги продаваат по facebook страниците. Не сум стручна, ама мој совет е подобро да заштедиш на бои отколку на база и прајмер. 2. Немаш потреба од builder гел ако правиш обичен маникир. Инаку доста е погуст, се нанесува со посебна четка и по печење треба да се иструга горниот леплив дел, па потоа се продолжува со боја.
Предлог салон за нокти или некое девојче што прави нокти за поевтино(да не е 900-1000), реон аеродром драчево кисела вода
Каде има штандови на ревуар освен капитол? Да им ги испробам гел лакчињата. И дали имаат од оној soak off лакот што служи за отстранување на гел лак без стругање? Објавен е таков на претходниве страници од марката Lidan.
Јас го објавив тој од Лидан ама не сум задоволна. А Ревуар нема таков лак. Ревуар можеш да најдеш во Веро центар и Сити мол. За гел лакчињата нема да згрешиш одлични се , јас ги користам и базата и топ коатот
Фала ти многу, ќе ги пробам. А замена наместо лидан со друг таков што разложува гел лак да не стругам многу? И дали ревуар држат полигел?
Ревуар каде можам да ги најдам во веро центар имаат посебен штанд или се во склоп на некоја продавница?
Девојчиња, Препирачајте ми каде да ставам гел лак на моите нокти во Охрид. Некое студио што ги прави убаво фенси ноктите. Фала ви однапред
Galaxy i jas go koristam za sebe. I vrz tipsovi i nalivni probav , ekstra e za dvete ama jas si ostanuvam so tipsovi. Inaku 20 godini (imam 42 godini) odev na manikir ama se mi se cini posle epidemijava kje si gi pravam sama noktite. Mu go fativ redov. Od Aleksandar cos.etics kupiv se sto treba, led lamba od Manikir.mk. Gel lakovi imam od Ali ama mi treba crven pa me interesira preporaka dali i koi od manikir.mk se dobri.
Сакам да прашам, почнав сама дома да си правам гелни нокти ама некако не ми оди како што треба. Левата рака ми излага горе-доле океј: ама имам неколку проблеми, ако има некој што би знаел да ми објасни што е маката, би била благодарна 1. После 2 дена, ми се лупи. Зошто? 2. Ми се појавуваат како мали меурчиња. 3. На палецот од десната рака ми се познаваат потезите од четката.
Не знам дали најде до сега. Има студио brake a nail, во Ѓорче 1, не е лошо. Само за цена не сум сигурна Ова ти е играчка. Ми цркна на второ вклучување, а и на прво и на второ само беше пробана, а нњ користена
Чиста глупост ти е ова јас ја имам и е на батерии и нема никалва функција како оние на струја што се еден нокт еден саат го стругаш и запамти одма батериите се трошат поарно купи си на струја него ли оваа
А некој со оваа стругалка дали имал искуство @thegirl20.20 јас за оваа се мислам да ја купам Уште нешѕо четките со што ги бришете откако ќе си ги направите ноктите
Здраво, да ми препорачате квалитетни прајмер, база, завршен слој и гел лак кои може да се најдат кај нас?