Девојки каде можам да најдам шаблони за изливање на нокти, а да не е маникир.мк или алекс. коз.? Има на пазар? Фала
Како сте задоволни од BLUESKY гел лаковите?? Премногуу време ми одзема кога го израмнувам турпирајки го веќе залепенот типс има ли полесен начин??
Devojki kakvi masinki koritite za nokti? Nekoja dobra i kvalitetna so mozhe da se kupi. Skopje. I sekako ne preskapa
А која ќе биде разликата ако користам само база или само build gel? Бидејќи гледам дека некои ги користат и двете заедно. И дали сте задоволни од тие гел лакови, доколку сте ги користеле?
Јас кога не правам наливни нокти користам база па гел лак во боја или гел. А кога наливам, тоа се прави со builder гелот па ставам гел или гел лак во боја. И builder гелот е поиздржлив, меѓутоа еве и база кога користам си стои гел лакот по месец, се немало случено досега да падне и сл. Што и да нанесеш обавезно прајмер прво па потоа база. Тие ги немам користено, користам од elixir (грчки бренд) и на ревуар (овир ги има во церо центар кај ескалаторите и сум многу задоволна)
Сега ми е појасно. Ако користам само база, после гел лакот се турпираат ноктите? Па се става завршниот слој на крајот.
Мислиш за формата на ноктот? Јас вака правам , прво ги побутнувам кутикулите со буткач , па ги засекувам со секач , па потоа ги турпирам колку да се изгуби сјајот на ноктите. Ако пак има нешто останато јас имам брусалка па така отстранувам евентуално останата прашина. Потоа ставам прајмер , па база (ставам два пати за сигурност ама ќе гледаш потенки слоевите да се) и потоа гел лак во боја. Од гел лакот исто колку можеш потенки слоеви зошто може да не се испече убаво. И зависи од бојата најчесто два слоја ставам. И на крај се става завршен слој (топ коат)