Препорачајте ми некој салон околина центар, карпош. Лесно да може да се најде. Квалитетни и долготрајни да се. Поевтини така мацку.
На YouTube има многу туторијали, а и повеќе начини. Ќе пишеш gel nails tutorial или така нешто, разгледај, па ќе видиш што тебе најмногу ти одговара.
Сакам да почнам да си правам нокти дома но до сега сум немала искуство. Гледам процесот да не ми одзема многу време но ноктите да траат околу месец дена па најдов на јутуб многу лесен начин: наместо со лепак на ноктите ставаше база па на базата го лепеше ноктот и го држеше така додека се пече, потоа ставаше обичен лак за нокти па кога ќе се исуши врз него гел top coat и пак да се пече. Вие што имате повеќе искуство, дали би било ова успешно? По моја логика би траеле многу подолго него ако бидат залепени со лепак и немора да купувам гел лакови.
Моја пријателка работи со нокти и пробуваше вака. Ми спомна дека обичниот лак се собира, како во набори кога ќе се испече top coat. За лепакот не знаж
Ве замолувам за предлог за пример, база, и завршен слој и да можам од интернет да нарачам бидејќи не сум од Скопје.Ви благодарам
Еве вака изгледа, се нанесува на истурпиран твој нокт се суши 20 секунди, па потоа базата се суши на лед печка па се мачка со гел во боја
Фала многу ама јас имам база ув и обична.. Гел во боја розов и сега незнам каков лак смеам врз него? А имам и природен гел за природни нокти ако не ти е тешко да ми кажеш по кој редослед би одело вака..
Обичен лак за нокти не се пече во ув или лед печка. На секој производ си е наведено каде и колку се пече. Обичен лак или топ коат или база не можеш да користиш во печка. Редоследот е ваков- прајмер па база, па гел лак во боја па топ коат. Се се пече освен прајмерот. И кога ќе нанесуваш слоеви мора да ти бидат многу тенки за да се испечат убаво ноктите. Ако сакаш квалитетни база ,топ коат, гел лакови во боја има на Ревуар во веро центар кај ескалаторите
обичен лак може да се користи со гел топ само ако е целосно исушен пред да го ставите топ на него, јас пробав пред некој ден и испадна супер
Колку што се разбирам Првото е топ коат завршна фаза.. Второто о и третото се гел лак.. Одат во печка Ако знае некој посигурно нека ти каже..
Ве молам да ми препорачате некој гел ама квалитетен и да трае до месец дена, а исто така ме интересира од каде ги набавувате боите на Ревуар?
Девојки ако има некоја користено од galaxy база, билдер гел и завршен слој може да ми кажете цена отприлика и дали сте задоволни? И сакам електрична турпија да земам ама не знам од каде, не ми се чека за да нарачувам а на пазар што сум ги видела не ми изгледаат баш нај нај. Може и лп