Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Каде да најдам вештачки нокти ама на кукла да можам да вежбам

2. Osamena devojka

Osamena devojka Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    3.412
    Imase vo manikir.mk

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  3. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Од мое искуство Geline Titan Ice и Diamond Violet 3in1 ми се супер. Можеш да ги порачаш од маникир.мк, имаат страна и на фб и на инста, јас до сега овие гелови само од нив ги порачувам или од србија ми ги носат бидејки имам пријатели таму. Со Cuccio немам работено мноооогу долго време, знам добар беше но имаше прејак термо ефект и најмногу затоа го сменив. Geline titan ice се движи околу 1400 денари и е густ, Diamond е мислам 900 денари сега и е средно густ. :)

На Monday му/ѝ се допаѓа ова.
  4. citiesinflames

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Отвори на маникир.мк на фб имаат почетнички сетови и добри им се цените.

5. citiesinflames

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    добар гел geline titan ice или diamond violet, имам слушнато искуства дека и на брилијант биле добри, но лично јас немам работено со нив. А боите од ревуар јас ги порачувам од нивната страна на инста бидејки не сум од ск, малку поназад друга членка напиша каде имаат штанд ли продавница у ск мислам

На blady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pepi17

Pepi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    138
    Добар ден. Ќе може ли да ми препорачате некој силен лепак за типсови и да ми кажете каде можам да најдам убава и квалитетна алатка за сечење кутикули? Ви благодарам.

7. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    203
    И јас го користам тој на дајмонд виолет 3ин1 и сум задоволна, цената е многу поволна. За ковер гел користам два на стронг и сум презадоволна, ама цената кај нив е појака. Како ти се свиѓаат лаковите на ревуар, добри се? И која цена се?

8. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Dali nekoj gi koristi gelovite na revar dali se dobri, i kolku obicno se trajni?

9. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Девојки препорачајте ми добар прајмер, база и завршен гел исто така ми треба и гел за акрилни и за типсови.. Сакам поквалитетни и трајни до месец дена некои без киселина што се. Имам од маникир и од али ек се тоа ама воопшто не се трајни до 10 дена и почнаѕ да се лупат.. Хелп

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.657
    @blady база , топ коат и гел лакови имаат Ревуар , јас ги користам и сум многу задоволна.
    Другово можеш во Александар козметикс да го најдеш , имаат и таму квалитетни производи

На blady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    8.177
    Јас земав се од Александар и одлично ми е се од таму за сега.

12. Monday

Monday Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    19
    Ти благодарам! Јас дома почнав да учам да правам нокти.. Зедов од маникир. мк почетнички сет меѓутоа нешто не ми испаѓаат баш нај ноктите со гелот што го имам во тој сет. Дали е до тоа проблем или до мене не знам . Ќе земам тоа Diamond - от да видам како ќе биде 8)

13. citiesinflames

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Боите ми се супер, до сега немаат никаков кикс. За цена ми пратија ценовник до 20 бои е 200ден, над 20 бои е 150.

На Ana-Marija24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Дали некој нарачал од Али полигел и да ми каже дали лесно се прават ноктите зошто гледам има голем избор на бои?
    На ова мислам:

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Имам купено од Алиекспрес неколку различни и од Ревуар и воопшто не ми траат, едвај недела дена. Паѓаат целосно. Ако може линк од некои од кои сте задоволни? Или во Скопје што ги има.

16. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    203
    И на Ревуар не траат??:o леле баш сакав да купам, феминкиве погоре ги фалеа. Баш планирав да им дадам шанса, цената е доста прифатлива. Може да е кај тебе до припремата на ноктот, дехидратор, прајмер, убава база, печка.. не мора да е до гел лакот. Јас ги користам на галакси од александар коземтик, 450 ден, супер се:inlove:

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Купив комплет од Ревуар, база, лак, топ и некое сретство за обезмастување пред базата од кои топ лакот е налош, баш е густ и му треба многу долго додека да се испече, за разлика од тој што го имам од али што се пече многу побрзо. Не знам што да кажам, најверојатно е до базата.

18. jana.fabb748

jana.fabb748 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Која техника би сакала да ја работиш?

19. jana.fabb748

jana.fabb748 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Strong геловите се многу добри,цените се движат околу 1000 и натаму за 30 или 50 милилитри.А поефтина опција ти се геловите на Брилијант.Двата се на фб на Маникир.мк

Каков гел доби?

Пиши ми ако сакаш ќе ти објаснам се:l:

Тоа е нов гел систем,што е побрз. Треба да набавиш таков комплет со типсови за преку цел нокт и гелот за лепенје што не е лепак. Потоа може да се нанесе и обичен лак но одмастени типсови и гел лак и гел топ би траело повеќе време.:l:

Нема, освен ако не е обичен лак.

Не ама планирам,како се движат цените?

Дехидратор и прајмер се различни припремни течности. Можеби не ги одмастуваш доволно природните нокти или различните брендови не се совпаѓаат.:l:

Подобро е да се користи турпија 240,180. Блок турпијата се користи за измазнување на гел.

Да се случува и да прегорат.Ламбите се многу ефтини до 1000 денари се.Поефтино здравје,не жали на ламби земиси некоја нова па и толку траат.

Последна измена од модератор: 18 април 2021
    На Monday, violetblue и RockNroLLGirL им се допаѓа ова.
  20. Pepi17

Pepi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    138
    Може и јас да ти пишам?? :rofl: