Јас користам, многу е лесно за употреба. Не е течно , како гума за џвакање е , со помош на соодветна течност се употребува (ако земаш од една фирма полигел од истата да земеш и ацетон со висок процент). Со помош на ова се навлажнува четката и се распространува на ноктот или формата.
Пробајте следен пат билдер гел. Го користам на Кучио со калциум внатре. Нокт ми нема мрднато. Малку потешко е за наливање на форма, но резултатот е врвен.
Женски, како да ги исчистам ноктите, гелни ми се мат, ама некња се фарбав и сеа ми се шарени цели, не излева со ацетон
Здраво и јас го набавив тој гел и напшравив неколку пара нокти отпрвин ставав 2 до 3 слоја гел и одлични беа имаа цврстина но сега кога ќе пробам го печам 2 минути но пак е недопечено меко и како гума незнам каде грешам ако имаш искуство мило би ми било да ми кажеш Искуства со гелот?
треба да го истругаш убаво ноктот после тоа прајмер па база базата а печиш но јас го печам на 2 мин и печката ми е со обични ламби, откако ќе ги испечам пребришувам со алкохол и неме леплив слој треба убаво да го излиеш и јас бев како тебе првите неколку пати така но со тек на време се научив како треба, едноставно ти треба вежбање за да научиш и мене некогаш ми пука таму кај што имам малку ставено па па поново сум ги правела напред кај вештачкипт ќе ставаш повеќе и како идеш нанадоле на твојот нокт по малку но да не биде претанко па таму да се скрши се надевам ме разбра и можеш да разгледаш на јутуб имаш доста видеа како се прават таман ќе ти се разјасни што и како, јас сум премногу задоволна од гелот сега секој различно.
moze nekoj da ja objasni postpkata so nadgradba na nokti so tipsovi i na koj str ima dobar pocetnicki materijal? fala odnapred
manikir.mk на фб го стругаш твојот природен нокт колку да се симне сјајот од ноктот, после тоа лепиш тип правиш форма и него го стругаш откако ќе истругаш на твојот природен нокт ставаш прајмер тој не се пече бидејќи одма се суши, после тоа одиш на база таа се пече и после тоа го ставаш гелот проѕирниот тој го печиш 2 мин јас ја имам печката со обични ламби и сум задоволна од неа откако ќе ги испечиш пребришуваш со алкохол, го стругаш малку со ел турпија или со турпијата што си го стругала природниот нокт и после тоа ставаш боја па накрај бојата ја поминуваш со блок турпија и на крај топ коат и тој се пече 2мин.
Девојки ако сакате да ми препорачате некој добар прајмер? Порачав еден од али експрес ама некако не ми се погоди, за кратко време ми пушта воздух и се трга целиот гел. Ви благодарам однапред
Јас во Грција живеам , од тука го купив поточно од https://www.christianartesio.gr/onychoplastiki/acrygel
Здраво, имам почетнички сет веќе подолго време пробував со повеќе видови на builder гелови но за ден до два ноктите ми паѓаат или ако се наливни се многу меки и се виткаат.. совет?