Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Independent.girl

Independent.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    од кај си ги купи тие вештачки нокти 180 ако не е тајна?! :) :)

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Оди на битпазар ќе најдиш секакви и за поефтино :)

На Independent.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Имав гелна надградба за матура (далеку од евтина), траеја месец и пол дури не почнаа да се кршат, па уште 2 недели дури се докршат сите, па пола, па четврт, па точка останата... Катастрофа. Никад више. Толку многу ми се оштетија природните нокти, не можев во ред да ги доведам. Строго природни нокти.

4. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    хахах :) ме насмеа :) ами колку сакаш да ти траат? 3 месеци? Вообичаено се оди после 3 недели на корекција, за да спречиш кршење. Нормално дека ќе се искршат после толку време, во случајов како што кажуваш - после 8 недели, т.е два и пол месеци. И тоа што ти пораснало не може да ти биде оштетено и да не се опоравува, затоа што тоа е твојот нокт пораснат, а тој е здрав. Вистина е дека се оштетуваат доколку ги извадиш пред време или ги откорнеш, но не можеш да ме убедиш дека ти биле оштетени во пораснатиот дел, т.е новиот што ти растел. Јас редовно ставам надградба на моите и ги корегирам на секои 3 недели и еве, стасав после 4 месеци да ги пораснам моите под гелот и сега ставам гел само на моите и така ми се постабилни, затоа што се на мојот нокт и попријатно ми е чувството дека функционирам со моите нокти а не со надградба, некако повеќе имам осет.
    Јас сум за надградба, доколку човек има природни грди нокти (како што имам јас), но нормално, треба да си ги сноси последиците секој оној кој ќе се реши за надградба, т.е она што следува потоа - корекција. Или да успее човек да ги порасне неговите па да нема потреба од надградба, туку само да си става гел на своите со што ќе ги зацврсти и заштити од кршење.
    Се извинувам на должинава :)
    :*

На Little-one му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Јас врска немам од наградбиве :$ затоа сакам да прашам дали може да се стави надградба само на врвот на ноктот, за да не ми се оштети цел нокт? И може ли со надградба на одмор или веднаш ќе ми се испокршат?

6. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Претпоставувам на мене се однесуваше ова. :D

Не ми беше оштетен новиот дел од коренот што растеше, ама од врвот надолу до каде што беше покриено, беше катастрофа ноктот. Кршлив, мек, со линии бели кај шо стоела надградбата, одвратно. А не ни имав намера да одам на корекција бидејќи не сакам да носам постојано надградба, ради матурската беше, па прилика да пробам.

Сакав после и само гел да ставам врз моите ама претпоставувам истото ќе се дешава? :)

7. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    па веројатно да. доколку се решиш за надградба, треба постојано да се мафташ со тоа. доколку си имаш убави нокти, мачкај ги со зацврстувачи поарно и носи ги како такви. :)
    а за LiOness, незнам колку е препорачливо и паметно баш за на одмор да ставиш надградба, доколку планираш да бидеш во вода.. шо знам. освен тоа, на врвот од ноктот нема да можеш да ставиш, затоа што нема што да ти го држи тој дел, затоа и се премачкува со нов слој на гел над надградениот дел.
    мој совет е да си купиш од бит пазар од оние за лепење и едно убо лепило за нокти, на тој начин и помалку би ти се оштетиле и пак ќе ти бидат убави, но земи си 2 исти комплети за лепење, затоа што тие побрзо се вадат/одлепуваат. Поздрав ;)

На Li0ness му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.059
    [/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]А сама ја вадеше надградбата со корнење на ноктите или во салон ти ја извадија?? Ако ја вадите сами ќе ви бидат кататсрофа ноктите, но ако одите во салон они знаат како да ја извадат за д не се познава дека сте имале надградба. Еден совек од мене која има бааги стаж (12 години) во носење на надградени нокти. НЕ ГИ КОРНЕТЕ НАДГРАДЕНИТЕ НОКТИ АКО НЕ САКАТЕ ДА ВИ СЕ ОШТЕТАТ ВАШИТЕ.. Одете во салонот каде што ви ги ставиле, ќе ви ги средат ноктите и полесно ќе си ги вратите вашите природни.

На AhThatFemaleProblems и rossonerka им се допаѓа ова.
  9. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Два-три пати последователно имав надградба на ноктите, во ред, траеја долго, но потоа едвај ги извадов :(
    Моите нокти се искршија, се излупија, ми требаше речиси цела година да ги обновам...
    Оттогаш, само сама си ги средувам, најчесто си ги правам со светки, за 60 денари имам маникир исто како од 600 ден, луѓето не препознаваат дека сама дома ги имам правено, па ме прашуваат во кој салон одам :D

10. bal0n43

bal0n43 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    81
    Надградба на ноктите правев за матурата. Не од шо сакав, туку неколку дена пред матурата ми се скрши еден, па уште еден и уште еден нокт и морав сите да ги скратам.
    Требаше да траат најмалце месец дена, но јас не издржав и по 2 недели почнав сама да ги вадам. И ги извадив убаво ама од тоа гелот ми остана на моите нокти и маки намачив додека го извадов.
    Сега ми се уште помеки од вообичаено ноктите, излупени..за никаде. Ама се надевам дека за брзо ќе си ги средам затоа шо сама сум си крива шо си чепкам кај што немам работа :D

11. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Вистина е дека ноктите премногу се оштетуваат, но дека со лакови можеш да го постигнеш истиот резултат како со гел - нема шанси.
    Прво, геловите светат далеку повеќе од обичниот лак.

12. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Па... не дека геловите светат, свети тој завршниот слој (што некаде и не го ставаат). Сјајот со лаковите си е еден вид, онака блешти, а од геловите е некако поприроден, но не би рекла дека не може да се постигне. Искрено, лак си е лак, а гел - гел.

13. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Нема зашо да те страв. Јас кога прв пат си ставив надоградба друга ми беше причината, да се одвикнам од грицкање нокти :D Тогаш целосно ми ги направија тип-топ, и се одвикнав.. Но да се вратам на темата.. Не ми е јасно зашо би било штетно. Мој совет ти е да си ги надоградеш све убаво да си суредеш :) Па крај краева, не си на свадба секој ден хаха :D
    П.С. Убав помин :) :*

14. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Ставив вештачки нокти пред една недела.Уште одма почнаа да ми растат природните нокти па не очекувајте совршенство:

Прикачени фајлови:

• Photo0034.jpg
      Photo0034.jpg
      Големина на фајлот:
      150,9 KB
      Прегледи:
      203
  15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Јас не би ставала веќе никогаш вештачки нокти.. Можеби убаво изгледаат, но потоа сопствените нокти, од како ќе паднат вештачките, не изгледаат баш баш сјајно !!.. Би ви преопрачала да си напраите француски на сопствените нокти, па да ви стават гел..Тоа е 100 пати подобро, а и подолго трае ;)

16. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    И мене ми се допаѓа француски ,туку ова гелов кај се купува го има некаде и како се користи за да ти седи повеќе маникирот позз 8)

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.059
    А ти очекуваше да не ти мрднат воопшто??? Е па се иде на доплнување и корекција. надградбата си бара одржавање на 2-3 недели одење или месец кај кого како.

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mack-ka

mack-ka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Девојки имам проблем со грицкањето на ноктвее :@ !
    Ми имаат кажано дека ако ставиш има можност да се одвикнеш и дека природните нокти раснат..
    дали некој пробал и има ли ефект ?

19. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Имаш погоре напишано искуства од девојки што се одвикнале така

20. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Девојки сакам да ставам само гел на моите нокти не надградба има ли некој искуство кај се добри во кој салон и нормално поевтини . Јас инаку имам цврсти нокти и скам да ги заштитам да не ми се кршат