Надградба на нокти

Discussion in 'Тело' started by Mireto, Nov 20, 2009.

1. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Каков лепак за нокти користите и кој најдобто лепи?
    Не ми е воопшто добар овој што го користам сега, ми се одлепуваат брзо.

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ја со суперлепак лепев хахахаја
    Со локтајт и не мрдаа

3. Kaprilove❤❤

Kaprilove❤❤ Активен член

Девојки здраво јас сакав да прашам дали би било многу штетно сега се погоди да има многу прослави неколку месеци и сакав и ги направив два пати и вториот пат ми паднаа пребрзо и сега трет пат ги правам за мојот роденден јас многу се плашам да не добијам некоја инфекција од слабиот нокт

4. macor24

macor24 Популарен член

треба и да направиш пауза кога ги правиш ноктите бидејќи се стругаат али сепак зависи на колку врееме ги правиш ноктите ско ти е на месец дена разлика не но ако ги ставаш на една недела и после тоа ги вадиш па други не само инфекција и ќе те боле дури кога ќе ги печеш

5. Kaprilove❤❤

Kaprilove❤❤ Активен член

Па бе ме болат искрено и првиот пат ми стоеа 2 месеци вториот пат ми паднаа многу набрзина околу 3 недели ми стоеа само и сега ги направив повторно и се надевам дека поради ув зраците нема да се оштетат илу да фатам некија болест на кожата а после ова дефинитивно правам неколку месеци пауза

6. macor24

macor24 Популарен член

треба да направиш пауза има креми лакови има ако го знаеш еден осум во еден на евелајн е и го има во аптеки само што ке пазиш на кожата може да штипе, а за креми имам слушнато но немам користено а и ги немам побарано сигурно има во дм во по познатите парфимерии сигурно нешто ќе најдеш тоа што е за нокти, го има и еден лак во голден роус блек дијамонт пишува и стварно има резултат ги зацврснува ноктите, прави пауза и кога ќе ги стругаш твојте нокти не премногу да ги правиш како лист туку само да му го симнеш сјајот

7. Kaprilove❤❤

Kaprilove❤❤ Активен член

Кога ќе ги износам ќе направам дефинитивно пауза неколку месеци до пола година и ќе пробам со зацврстувачот од голден роуз

8. macor24

macor24 Популарен член

доволно е и месец два да направиш пауза но депак птебе зависи колку ќе правиш и ке видиш резултат дека нема да те болат и од самиот гел некогаш знае да пече додека се печат ноктите од лепакот сето тоа влијае на ноктот

9. Kaprilove❤❤

Kaprilove❤❤ Активен член

Воред благодарам

macor24 likes this.
  10. macor24

macor24 Популарен член

дали може да се користи друг гел за со оние магнетите да се направи или мра посебен гел да е?

11. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Treba da napravis malce pauza. Ama i da si najdes podobra zena koja sto stvarno znae da gi napravi noktite. Mene taka mi “pagaa” pa ispadna deka koristele gel od aliexpress za 99 centi. Otidov kaj druga zena i noktite mi traeja skoro 1ipol mesec.

Kaprilove❤❤ likes this.
  12. JoanaS

JoanaS Популарен член

Предлог за некое студио/девојче што работи убаво а да не е прескапо?

SupernovaS likes this.
  13. Stefani_33

Stefani_33 Истакнат член

Ако не правиш ептен долги нокти со разни цртежи на нив, тогаш едно девојче од Хиподром е супер за тебе, на инстаграм е @nailsangella. За типсови зема 600, наливни мислам 650 и доста добро работи. Проблем е кај нејзе што доплаќа за многу работи, значи долги нокти +100, цртање исто доплаќа мислам +50, френч и омбре исто, така да ако правиш поекстремни нокти пак ќе ти се фати скапо. Сепак разгледај ја, добра е за разлика од доста лоши што сум видела последнава година

14. blady

blady Истакнат член

Ај ве молам помош, ги тргнав ноктите малку да ми одморат после долго време од гел.. Но еден од ноктите ми е зелен дали оштетен? Воопшто не ме ни боли некој искуство?

Attached Files:

15. Paris hilton

Ako si gi vadela so zabite i ako te zabolelo moze da e kako vid na “povreda” ne znam tocno kako da go objasnam. Moze i da e glivicno,moze svasta da e, ako ne ti pomine za 3-4-5 dena otidi na doktor ili konsultiraj se so taa sto ti gi pravela noktite.

blady likes this.
  16. glittergirl

glittergirl Популарен член

Може да си имала лифт на луфта во ноктот и кога си миела раце ... и слично влегувало влага. Ова ми изгледа како зелени нокти така ги викаат за 1 недела требало да помине ако не на доктор не е страшно.

Колку како се движат цените за правење на нокти.Гел маникир, гелни, наливни?

Last edited by a moderator: Dec 28, 2021
    blady likes this.
  17. Paris hilton

Tuka vo mojot grad od 1100 nagore ( za novi nokti a popravkata e 700-800)

18. teressa

teressa Истакнат член

Препорака за салон каде што прават убаво нокти со попристапни цени во околина на Кисела Вода/Аеродром?

19. Dear1111

Dear1111 Нов член

прво не сакам да те паничам само ти кажувам како испадна кај мене .
    искрено ти препорачувам да посетиш лекар и да си провериш крв. може да не е ништо и да е само некоја модринка од вадењето на гелот , но јас го имав истиот проблем само на сите нокти ми беше вака . После испитана крв испадна зголемен бр на леукоцитите и ЦМЛ. пак не сакам да те паничам но провери за секој случај. Се надевам не е ништо

blady likes this.
  20. slimsblue

slimsblue Истакнат член

девојки што работат нокти,да прашам дали dip powder и acrylic nails е исто? т.е тоа пудрата/прашакот е исто за двете техники?