Здраво,сакам да нарачам сет за маникир од онлајн странициве па ме интересира за ваши искуства.. Дали некоја членка нарачувала и од каде ?
Каква електрична турпија користите? Имам од тие евтините ама ми се расипа па сакам да земам некоја поквалитетна. Предлог од каде би можела да порачам.
Ми треба совет од некој што знае. Нарачав некој почетен сет чисто за мене да си правам нокти. Е сега ги ставам све по ред како што треба прајмер,база,гел лак и на крај топ коат. На мојте кога си ги правев,после базата стабив билдер гел па гел лак па топ коат и ми стојат веќе 3 недели ,ама на мајка ми и на тетка ми не им ставив билдер,и за неколку дена им се лупи и поткршува гел лакот. Дали да земам некој од оние 3во 1 гелови што се за да ставам после гел лакот на пример или како да ги зацврстам ?
Дали може некој да ми пиши подетално што сѐ е потребно за гел надградба, и плус само за гел лак на свои нокти за домашна употреба? Од каде набавувате?
сигурно веќе си завршила,но би ти ja препорачала Kaleshangja.nails kaleshangja.nails побарај ја на инста и закажи си термин,ќе бидеш презадоволна
tammynails1 Пристапна цена за надградба со типсови 300 денари Гел лак 200 денари Цртање плус од цената
Дали може мало објаснување Значи вака, прво се средуваат котикулите, па се турпираат ноктите, па после се става прајмер на цел нокт и тоа не се пече. Потоа следува база, е сега прашањето ми е дали базата се става на цел нокт? Еден слој и се пече? После тоа следува гел и обликување, па два слоја гел во боја и на крај завршен слој?
Дали можеби знаеш дали е доволно јака за вадење гелна надградба? Да можеш да пробаш малку подолго да печеш. Макар што најверојатно треба да остане малку леплив. The base coat you put on with your gel manicure is to make sure the gel polish will properly adhere to your nail. It needs to remain sticky or tacky so that when you apply your top gel colour, it can literally stick to the base coat. Нека каже некој друг ако има повеќе искуство.
Јас се што научив научив од Youtube и со години што одев на правење нокти во салон. Со Коронава се изверзирав сама да ги правам. Базата се пече 60 секунди во лед печка и треба да биде леплива, над неа се става билдер гел. Не се поминува гелот со алкохол туку има посебен чиштач на гелот кој го фиксира после печење и го трга лепливиот слој.