Здраво девојки, Сестра ми има алергија од ув-лампа. Па сака да проба да става типс, односно процедурата би била следна: Типсот го става на сталажа , го средува, го пече, што би значело дека ќе нема контакт диретктен на кожа со ув-лампа. Но има еден проблем, како до подолготрајни, односно користи стикери за лепење кои брзо се одлепуваат. Како да задржи типс подолго време? Да речеме две недели, три? Сега и јас го прашував истото Дали најде решение? И мене ме интересира.
јас го користам овој лепак и сум задоволна но се зависи како ги лепите треба малку подолго да ги држите типсот на вашиот нокт сега ќе ви прикачам слика каков лепак користам
па види бидејќи јас не сум од скопје али претежно го наоѓам по пазар по локалните парфимерии, го имам купено и од happy centar незнам дали имаш слушнато за такова продавница мислам дека има и бо скопје во велес знам дека има исто така и во стибера го има само да пазиш да гледаш да не е исушен бидејќи тие на пазарот знаат и такви да продават можеш да го нарачаш и од фб маникир.мк им се вика страната
Zdravo devojki Prodavam neshto sitno od materijali za nokti. Kvalitetni gelovi i gel lakovi,stikeri,stipki i drugo.Se po niski ceni i isprakam podaroci.
Gel lakcinjata ne se koristeni,pokrivni se vo 1 sloj i imaat dobra gusta sostojba. Gel imam klasicen vo kutivcinja. Ako sakas da ti pratam sliki slobodno pisi mi
Би рекла најгнасната работа е правењето нокти. Што беше тоа инфекции и хепатит ? Па 99%од вработените во овие салани за нокти последен пат дезифицирале пред 10години (и тогаш не)
се зависи како ќе ги залепиш и се зависи каков градивен гел кориситиш мене ми траат по 4 недели и дури тогаш мн тешко ми се вадат, ако незнаеш како да ги залепиш види на јутуб видеа како се прават нокти и се ќе ти стане јасно, мило ми е што си го нашла во хепи
Мојот дел е да го најдам лепакот што трае подолго Сестра ми ќе се дотерува како мисли така. Јас имам сет за нокти целосно, ама ретко правам. Директно на нокти гел. Не користам типсови.
Ако си во СКопје во Alexander cosmetics. над 20 години одам на маникир и педикир и нокти ставам и се по ред па не сум фатила никаков хепатит ниту инфекција.
Јас имам фатено, и тоа кај козметичарка која е позната и редовно одев со години. Затоа земав сет за сама да правам, ама од страв не правам редовно.
Секој со своето искуство Нена. Да не кажам каква бактерија/инфекција имам фатено. (не хепатит) Навидум среден салон.
девојки препорака за нокти правење, за Скопје прашувам и да не се многу скапи- на пример да не се 1000 денари
Девојки ве молам за помош, ве читам имате поголемо искуство од мене па секој совет е добредојден. Јас си имам проблем си ги гризам ноктите цел живот, последниве 3-4 месеци прекинав со грицкање сега ми растат ноктите ама многу се тенки, слаби и одма ми се кршат. Што совет би ми дале дали гел да ставам или со лепак нокти да ми залепат.