Help, heelp ако има некој стручен да ми одговори . Зошто имам lifting на гелот по страничните ѕидови и кај кутикулите најчесто? Ставам и дехидратор, prime bonder и плус база против воздух и пак имам проблем. Кажувајте добар гел уште тоа остана да пробам да сменам. Моментално ги користам на Brilliant nail, базата и дехидраторот мастер про.
Ќе стои.. ако не е многу темна бојата можеш и над неа..стави ако имаш плус безбоен лак за поголема долготрајност Да не го допираш гелот на страните и на тие делови треба тенок слој а на средина обратно
Ако се правиш ко што треба тогаш е до самиот нокт, имаш "мрсен" нокт. Јас го имам истиот проблем. Дали со најевтини или најскапи гелови, акрил, џабе истото ми се случува
Од каде купувате печка и материјали за нокти? Ми требаат гел лакчиња (по можност да си ги одберам боите), гел онаков бел/проѕирен не знам како се вика, печка, прајмер, база и завршен, четка и турпија. За домашна употреба ми е. Видов на неколку страни и наши и од косово ама комплет сетови се, а не ми требаат толку многу работи.
Печка, брусалка, колектор за прашина- од алиекспрес. Гел лакчиња, база, топ, прајмер и сл од Александар козметикс/ Ревуар во Веро центар , ти препорачувам квалитетни да си земеш , тие од интернет страните се кинески
Како го обработуваш ноктот? Дали користиш апаратен маникир? Дали кутикулите се избуткани, истругани со електрична турпија и исечени? Дали го обезмастуваш ноктот, со алкохол и турпија со фина гранулација? Дехидраторот мора да биде комплетно исушен пред да нанесеш база, или гел. Исто така премногу дехидратор има спротивен ефект. Припремата е најважна од се, и најдобриот гел нема да држи доколку не е правилно припремен ноктот. База тенок слој, печење минута и половина, потоа нанесување втор слој гел. Исто така е битно да не е преструган, претенок ноктот.
Zdravo devojki da ve prasam dalo builder gel ili 3in 1 e podobro koj polesno se nasevuva za domasna upotreba mi e sama si gi pravam noktitw?!
Ова најверојатно е builder gel само во шишенце и се нанесува со четката што доаѓа со него..за разлика од тие во кружни амбалажи овие малку се полесни за работа
Здраво девојки.. ве молам да ми препорачате гел за нокти од кои сте задоволни? На кои бренд користите? Дали прво се нанесува гел па база па гел во боја, или прајмер па гел па гелови во боја? Некој да кажи редоследно како одат
Здраво , сакам да си купам ув ламба за домашна употреба каде да најдам ( за гел лак ) , како се движат цените ?
Од Ревуар билдерите како сте задоволни? Каква им е конзистенцијта? Дали се нивелираат? Гледам имаат и акрил гелови. Ако некој има користено нека сподели искуство. Исто и за Gelline pro titan ice и каверите.