Па не ми се баш цврсти сега после наливниве, некои паднаа и гледам моиве нокти ко слаби се, се виткаат најдобро ќе биде гел да ставам, затоа прашав не се разбирам ич, дали пет пати имам ставано до сега нокти за побитни настани и тоа се наливни и еднаш типсови.
Со гел лакот се тенки ноктите не се дебели како со гел и процедурата трае 30мин за разлика од гелот кој трае саат и више. Гел лакот е како обичен лак, само пак се струга ноктот, се става со четкичката од шишенцето прајмер, боја, сјај, нема големи четки и турпање на ноктот од горе после печење. Гел лакот е идеален за кратки нокти, јас ставам гел лак и правам корекција на 3недели. Исто и за педикир ми е екстра, не мрда по 5-6 недели.
Гелот не е исто ко наливниве? Ме буни тоа што ценовникот за наливни пример е 700,800, гел 500, гел лак 300, па си викам што е разликата меѓу гелот и наливните, должината можеби, што се наливаат да се подолги?
Гелот е исто како наливните да, само на твоите нокти. Повисока е цената пошо треба повеќе време да се излие и оформи ноктот и нормално повеќе материјал.
Zdravo dali ke moze nekoj da mi kaze kaj mozam da najdam tipsi vo Skopje, imav kupeno od dm ama ne se mnogu dolgi kolku moite nokti se, samo nekoi podolgi i da se zaobleni na krajot
Vo manikir mk proveri Razlikata e vo toa sto..koga se pravi gel samo na tvoite nokti e poeftino vo princip sto ne se trosi tolku materijal i brzo se pravat,vo nalivnite e poviska bidejki ovde se trosat sabloni koi gi upotrebuvas za nadavanje na noktot ,baska forma sto se pravi i se trosii poveke materijal..zatoa i e poskapo..a samo gel lak tooa e nesto najobicno se upotrebuva samo bazata i gel lakot za 20min i zatoa i e poeftino....ovde gel ne se upotrebuva Samo od vynn
Како гледам цените за надградба многу се поскапени. Препорака за надградба со типс до кај 800 денари(ако воопшто има до таа цена), локациски сити мол-ѓорче ми одговара
Devojki jas imam kratki nokti i retko gi lakiram, e sega sum na svadba pa rekov aj da se sredam ama nesakam da pravam trajni tuku za edna vecer samo za svadbata zosto nemozam da se podnesam so nokti. Gledav ima onakvi sama da si gi zalepis veke dekorirani, sigurno znaete za kakvi vi zboram. Dali se ok i dali bi mi traele cela vecer? Mislam ima vo dm ili da mi predlozite drugo mesto? Sakam odma drugiot den da gi izvadam
Stom samo gi lakiras,jas bi ti preporacala samo gel lak so baza... Bazata posle lesno se vadi se lupi ,a moze i da ne ja vadis... A ako sakas dolgi jas tie ne bi ti gi preporacala ,bi stoele da ama so sekundaren lepak..so toj sto e na niv tesko,toa pak ic ne ti go preporacuvam (site sme pravele taka ko mladi).. Jas vo ovoj slucaj zavisno od vremeto sto go imas ,bi ti preporacala nokkti da sredis vo salon so tipsi.. I tipsite se isto kako tie nokti ,samo so tamu ti go zastituvaat noktot od ostetuvanja.. Ti si znaes,ama ako odlucis od tie veke gotovi nokti ,da znaes deka toj lepak ne e jak..sega za edna vecer neznam probaj pa kazi...
Оваа dip powder техниката иста е со ова наливни нокти што ги викате? Јас нонстоп бев со гел, ама сега откако почна пандемијата престанав. Сега пак сакам да си ги направам ноктите, па ја гледав оваа dip powder техниката. Знаете ли да ми кажите отприлика цена, и што е разликата во однос на гел ноктите? Што е подобро?
Можеш да ставиш од тие, ќе ти издржат. Само да немаш контакт со вода, или ептен да пазиш кога миеш раце.
Na dve razlicni mesta stavav gel lak ( znaci ne e do materijalite rabotata) i odma a go cuknam noktot mi puknuva a ne mozam pri rabota po doma , sreduvanje sadovi i sl. Da ne gi cuknam malce. I cim pukne pocnuva da se lupi. A kratki mi se , ne se dolgi.. Dali gel ke trae povise?
Девојки,како е подобро вадење на гел лак за ставање нов во однос на оштетувње на ноктот ,со тие машинките или со турпија?
Со машинка, побрзо така се вади гелот само треба внимавање доста за да не се оштети ноктната плочка. Може и со турпија ама е доста споро
Пред два дена ми пукна ноктот и тоа баш на средина дури на 18ти имсм закажано на корекција, сакам да ги скратам доста што да правам до тогаш, дали да го скратам ноктов или да го оставам така. Имам гел лак на мои нокти. Искуство?