За да не ти се кршат ќе си ги брцнеш во кора од лимон и ќе ги подржиш некоја мин.Немора надградба да ставаш
ја еднаш си ставав надограда на ноктите и ми ги премачкаа со гел и тоа за 400ден. ако се интересираш можам да ти ја дадам адресата
Имам вештачки нокти веќе моќеби 3 недели. Козметичарката ми рече само да ги потсекувам да не сум ги вадела, зашто ќе требала да ме турпија ќе ме болело и ќе ми се оштетиле природните. И сега една другарка ми кажа дека братучетка и ги ставила во некоја ко течност и сами испаѓале. Постои такво нешто и како се вика?
Надрградбата ја направив на 17 мај, за матурата и сеуште ми стојат. Нормално должината ја скратив бидејќи растат, и ги одржувам со турпија редовно.
Јас би те советувала да ги истурпираш да ги скратиш, и да чекаш сами да ти попуштат зашто ако ги корнеш отидоа твоите нокти, ке ти бидат слаби и ке те болат......или пак сум слушнала но не сум пробала да ставиш на памук ацетон, да го ставиш на ноктот и да го завиткаш со фолија и да почекаш 10-15 минути,...па би требало да се одлепи сам Колку е точно ова не знам но можеш да пробаш на еден нокт....
надградбата се вади најубаво со ацетон на памукче и во фолија или пак во нешто ставено ацетон и се киснат за да попушти лепакот и геловите,но има и еден специјален ацетон би требало каде што ви ги местат и да имаат таков за вадење инаку за гел само на вашите нокти без френч е 400 ден а со френч е 500 и многу убаво изгледа.
Многу ми е чудно ,како ви се трошат пари на надградби за нокти? Јас никогаш не сум ставила ,а и немам намера да си ги уништувам мооите нокти за краткотрајно задоволство.
Јас сакам да ставам пак ама кога ќе ми текне какви ми беа коа ја извадив надградбата ми се плачеше уште не можам да ги опоравам
Ставив за матура и тоа во Сулуете! бев задоволна се додека не видов дека ми помодреле природните нокти,имаа чудна боја де зелено де модро,али не значи дека кај секој би се случило тоа се разбира!
јас ставив за матура, ги носев месец дена и уште ке ми траеја да не ги изгризав од нервози поради полагањето...
девојки гледав на youtube туториал за правење акрилни нокти дома. ми се чини многу едноставно и лесно, а и изгледаат професионално! дали некоја од вас што го работи ова може да ми каже каде да набавам ваков сет? го пишува Quick Dip од ASPIRE на клипот. пс не сум за честа наградба на нокти (многу се тешки да не речам скапи за одржување ама би се почестила од време на време. имам ставено еднаш и беа прекрасни, признавам кога ги тргнав ноктите ми беа стварно ослабени ама за еден месец беа како нови. ништо страшно! а еве го и клипот http://www.youtube.com/watch?v=bHAZCkfK ... re=related
Да ве прашам дали може да се става надградба на ноктите на нозете, бидејки на едниот палец од што носев тесни обувки сега изгледа имам габична инфекција и неможе да ми расте ноктот. До пола прст ми е и многу ме нервира, неможам да си го гледам, УЖАС!!! Дајте кажете некој лек, незнам што да правам !
леле и јас имав така габична инфекција и ноктот не ми раснеше и ми ја смени и бојата и формата ама благодарение на еден доктор се излекував и сега ноктот ми е во нормала и си расне.. немој да си ставала на габична инфекција така надградба мислам ако не ти е излечена инфекцијата, зашто ке се заебеш па после кондура ке неможеш да облечеш немој да си направиш проблеми, консултирај се со лекар, а иначе може да се стави надградба на ноктите на нозете
аа јас си носам, ставам гелни и ги носам ги пунам се додеке не ги изгрицкам тоа гелот и после ајде опоравување на моите
Sesilija a dali toj lak sto go koristis pomaga za pobrzo rastenje na noktite ili samo gi zacvrstuva?? [mod-kirilica:2da3exso][/mod-kirilica:2da3exso]
Пред 2 месеци имав ставено гелна надоградба, и верувај сеуште не можам да си ги опоравам ноктите.. Вистина убави се на изглед, и ноктите ќе ти се секогаш средени, ама после тоа....://// Еии и јас исто сакав да си купам таков сет, пошто имам и други клипови гледано, ама ми кажаа дека ќе ми треба печка за печење на гелот..и се откажав