Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    За да не ти се кршат ќе си ги брцнеш во кора од лимон и ќе ги подржиш некоја мин.Немора надградба да ставаш :)

На Belisima му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Blue-eyes-girl

Blue-eyes-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    30

ја еднаш си ставав надограда на ноктите и ми ги премачкаа со гел и тоа за 400ден. ако се интересираш можам да ти ја дадам адресата ;) :)

3. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Имам вештачки нокти веќе моќеби 3 недели. Козметичарката ми рече само да ги потсекувам да не сум ги вадела, зашто ќе требала да ме турпија ќе ме болело и ќе ми се оштетиле природните. И сега една другарка ми кажа дека братучетка и ги ставила во некоја ко течност и сами испаѓале. Постои такво нешто и како се вика?

4. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    Надрградбата ја направив на 17 мај, за матурата и сеуште ми стојат. Нормално должината ја скратив бидејќи растат, и ги одржувам со турпија редовно.

5. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Ок може дај ми ја адресата . Ти благодарам

6. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40

Јас би те советувала да ги истурпираш да ги скратиш, и да чекаш сами да ти попуштат зашто ако ги корнеш отидоа твоите нокти, ке ти бидат слаби и ке те болат......или пак сум слушнала но не сум пробала да ставиш на памук ацетон, да го ставиш на ноктот и да го завиткаш со фолија и да почекаш 10-15 минути,...па би требало да се одлепи сам :) Колку е точно ова не знам но можеш да пробаш на еден нокт.... :)

7. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    надградбата се вади најубаво со ацетон на памукче и во фолија или пак во нешто ставено ацетон и се киснат за да попушти лепакот и геловите,но има и еден специјален ацетон би требало каде што ви ги местат и да имаат таков за вадење инаку за гел само на вашите нокти без френч е 400 ден а со френч е 500 и многу убаво изгледа.

8. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Многу ми е чудно ,како ви се трошат пари на надградби за нокти?
    Јас никогаш не сум ставила ,а и немам намера да си ги уништувам мооите нокти за краткотрајно задоволство.

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.567
    Јас сакам да ставам пак ама кога ќе ми текне какви ми беа коа ја извадив надградбата ми се плачеше уште не можам да ги опоравам

10. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Ставив за матура и тоа во Сулуете! бев задоволна се додека не видов дека ми помодреле природните нокти,имаа чудна боја де зелено де модро,али не значи дека кај секој би се случило тоа се разбира!

11. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Имав ставено за матура, убаво изгледаат ама после природните не можев да си ги вратам во нормала :worried:

12. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    јас ставив за матура, ги носев месец дена и уште ке ми траеја да не ги изгризав од нервози поради полагањето...

13. SieIstDieSonne

SieIstDieSonne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    72
    девојки гледав на youtube туториал за правење акрилни нокти дома. ми се чини многу едноставно и лесно, а и изгледаат професионално! дали некоја од вас што го работи ова може да ми каже каде да набавам ваков сет? го пишува Quick Dip од ASPIRE на клипот.

пс не сум за честа наградба на нокти (многу се тешки да не речам скапи за одржување :D ама би се почестила од време на време. имам ставено еднаш и беа прекрасни, признавам кога ги тргнав ноктите ми беа стварно ослабени ама за еден месец беа како нови. ништо страшно! :D

а еве го и клипот

http://www.youtube.com/watch?v=bHAZCkfK ... re=related

На emzzy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Princess-S

Princess-S Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Да ве прашам дали може да се става надградба на ноктите на нозете, бидејки на едниот палец од што носев тесни обувки сега изгледа имам габична инфекција и неможе да ми расте ноктот. До пола прст ми е и многу ме нервира, неможам да си го гледам, УЖАС!!!
    Дајте кажете некој лек, незнам што да правам !

15. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45

леле и јас имав така габична инфекција и ноктот не ми раснеше и ми ја смени и бојата и формата :tmi: ама благодарение на еден доктор се излекував и сега ноктот ми е во нормала и си расне.. немој да си ставала на габична инфекција така надградба мислам ако не ти е излечена инфекцијата, зашто ке се заебеш па после кондура ке неможеш да облечеш немој да си направиш проблеми, консултирај се со лекар, а иначе може да се стави надградба на ноктите на нозете :)

16. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    аа јас си носам, ставам гелни и ги носам ги пунам се додеке не ги изгрицкам тоа гелот :D и после ајде опоравување на моите :D

17. Princess-S

Princess-S Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    бев на лекар и ми дадеа апчиња и еден лосион па ке видиме што ке биде :)

18. S-a-n-4-e

S-a-n-4-e Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Sesilija a dali toj lak sto go koristis pomaga za pobrzo rastenje na noktite ili samo gi zacvrstuva??
    [mod-kirilica:2da3exso][/mod-kirilica:2da3exso]

19. emzzy

emzzy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Пред 2 месеци имав ставено гелна надоградба, и верувај сеуште не можам да си ги опоравам ноктите.. Вистина убави се на изглед, и ноктите ќе ти се секогаш средени, ама после тоа....:////

Еии и јас исто сакав да си купам таков сет, пошто имам и други клипови гледано, ама ми кажаа дека ќе ми треба печка за печење на гелот..и се откажав :D

20. SieIstDieSonne

SieIstDieSonne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    72
    за ваква надградба не ти треба печка! :clap: погледни го клипот, баш затоа и сакам да најдам таков :rock:

На Saxobeat му/ѝ се допаѓа ова.