Како сте задоволни од bluesky? Јас го користам base coat i top coat од оваа марка и не ми траат повеќе од недела дена. Ми се луштат од страната
Јас го користев сјајниот порано клиентките беа задоволни пробај на лидан. А за матот на бкускај немам коментар држи Зависи и бојата што ја ставаш или типс ако лепиш или гел ако додаваш све си има улога Ти треба: Лепак за типсови,типсови,буткач за кутикули,ножички за кутикули,турпии,buff турпија,четка за прашина,четка за гел ,дехидратор,прајмер,база,топ коат(завршен слој),гел (проѕирен или нијансиран),гел лак и УВ/ЛЕД ламба. Ова е најосновно. Процедурата е: 1. Мериш големината на типсот спрема ноктот. 2. Буткаш кутикулите и сечеш 3. Стругаш сјајниот дел од ноктот(плочката) (можеш и прво да стругаш после да сечеш како сакаш) 4. Лепиш типсот(ставаш со лепакот на типсот и го држиш 2 3 сек дур се прицврсти) 5. Го кратиш типсот до која големина сакаш 6. Стругаш горнопт дел срамнуваш типсот да е со ноктот 7. Обликуваш типсот од страните 8. Со четка тргаш струганото 9. Ставаш дехидратор(известрејува) 10. Ставаш прајмер(изветрејува) 11. Ставаш база и печеш во ламба 12. Со четка ставаш гелче го нанесуваш од кутикулите надоле 13. Печеш 120сек 14. Со памукче бришеш со ацетон лепливиот слој 15. Стругаш формата уште еднаш (во случај да се слеал гелот ) 16. И од горе доколку има потреба и со buff турпија измазнуваш 17. Боја (печеш 60-120сек) по потреба 2до3 слоја 18. Топ коат(завршен слој) печеш 120сек и тада! Пиши ако те интересира нешто др Или гел или базата е проблем
Ако се типсови, скрати ги истругај ги одозгора штп можеш повеќе и со 100%ацетон на памук и во фолија алуминиумска поише од 15мин и истуркај го гелот
Одам веќе 6 години во лисиче кај Andrijana style и жената е врв, професионална во сите погледи, само со акрил прави и најмногу траат ноктите. https://instagram.com/sugarcoat_nails_d?igshid=MzRlODBiNWFlZA== centar Едно девојче беше и ми кажа дека еден ден траела обуката и било 200 евра и не вредело.
Секој ден ги лакирам, бидејќи не ми трае лакот, освен тоа многу ми се меки ноктите, кршливи и се лупат... Сум ги правела ноктите по салони ама многу кратко ми трае гелот, иако даваат гаранција и ми ги корегираат бесплатно, но не можам секоја недела да погодам термин, а и страм ме фаќа. Поради тоа сакам сама да си ги правам - барем раат да бидам. Ако може предлог за гел, апарат и сл. производи од кои сте задоволни и продавница по можност на интетнет да порачам. Поквалитетни
Со кој ацетон најлесно се вади овој гел лак ? Баш трае лакот, ама со некој ацетон што го имам од дм балеа, едвај успеав да го извадам.
Ве молам за препорака за салон за убавина, каде прават убави маникир со гел/акрил ,цена до 700 ден,реон од Влае до Лептокарија. Ви благодарам
Препорака за дехидратор и каде може да се најде? Исто и 100%ацетон. Се вртев во ДМ пола саат и не најдов.