Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Little girl

Little girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Здраво девојки. Сакам да почнам дома да си ги средувам ноктите. Би сакала само гел лак да ставам на моите. Без надградба и сл. Па прашањето ми е дали треба да ставам база пред гел лакот и завршен на крај? Дали е тоа се?

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    17.501
    Прво стругаш да тргнеш сјајот од ноктот. Ставаш прајмер, база, па гел лак и на крај завршен/топ.

На Little girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Little girl

Little girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Благодарам.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. navyforever

navyforever Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    784
    Прво базата па филерот, јас така го користам.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.906
    Допаѓања:
    15.814
    Некој искуства со вештачки нокти, оние што се лепат со лепак.

Гледам има на Али Експрес.

https://a.aliexpress.com/_EG6p6OJ

6. navyforever

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    784
    Јас земав 2-3 пати од Kiss во Германија ги има ама сигурно може да се нарачаат некаде, мене ми траеа 2 недели со миење садови, чистење со секакви хемикалии така да мене ми се океј. А и овие од Али Експрес изгледаат океј само треба добар лепак.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    5.201
    Прелог електрична турпија за нокти? Имав купено од Сетек за 300-400 ден ама не ја бива, ми треба 1 час за да го извадам гелот.

8. Caci_2705

Caci_2705 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    5
    Здраво,колку време ви стојат гел лак коа ќе си направите сами? Која процедура е? Од каде зимате база,лакови?

9. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    11.449
    Ај нека ме упати некој пошто едино сакам нокти за пригоди. Значи имам кратки нокти не се правени по козметичари никогаш. Е сега кога одам некаде или излегувам би сакала да залепам пластични нокти што сама ќе ги купам, да ги налакирам соодветно на аутфитот и после таа вечер да ги одлепам и веднаш да ги фрлам. Значи ми требаат нокти за неколку часа само. За секој ден не би сакала да носам нокти.
    Можно е ова или и тие купечките пластики се лепат за на подолг рок?

10. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    5.201
    Типсови лепени со квалитетен лепак не можат да се одлепат, само да се истурпираат, така што би требало да ставиш неквалитетен типс + неквалитетен лепак. Друга работа е што откако ќе ги залепиш мораш да ги истурпираш и да им направиш форма инаку се грди, а тоа одзема време и дефинитивно не е решение за едно излегување.

Накратко, вештачки нокти за едно носење не се исплаќа да правиш. Подобро направи си обичен маникир дома на твоите природни нокти, нема врска што се кратки.

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.906
    Допаѓања:
    15.814
    Со што го изваде лепакот?

12. navyforever

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    784
    Сјај за садови, топла вода и маслиново масло. Ако имаш масло за тело можеш да капнеш ако ти диши ноктот од некаде одма искачаат.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    2.072
    Да поставам едно прашање до тие што правите редовно нокти, особено на вашите значи не надоградба. :)
    Имам ставено надоградба само еднаш во животот за матура и имав многу ама многу лошо искуство и од тогаш си ги правам дома со лак, само проблемот е нели - не трае.
    Тогаш кога ставив надрадба прв пат, откако ги извадив моите нокти беа во ужасна состојба. Меки како лист и испукани од премногу стружење, дури имав напукнат природен нокт кој го носев во завој со недели :(, не знам колку е вообичаено тоа но ми требаа месеци да ги вратам во нормала. Имам природно убава форма на плочките, и ноктите ми се цврсти и долги, и се плашам дека ако одам да ми стават гел со лак само на моите ќе ми се случи истото како тогаш ако се решам да направам пауза и да ги изадам.

Не знам дали маникиристката што ми ги правеше не беше баш искусна или тоа е нормално но постои некој друг начин без да ми ги стругаат до смрт моите нокти? :tmi:

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.906
    Допаѓања:
    15.814
    Јас ти препорачувам од Али Експрес или негде на др место да си купиш и да си лепиш сама со лепак.
    И ајт чао.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    2.072
    Мислиш да си земам ламба и само со гел да ги печам? Не знам дали ќе трае исто како во салон или нема врска?

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.906
    Допаѓања:
    15.814
    На ова мислев.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    2.072
    изгледа не ме сфати или јас лошо објаснив.. Сакам на моите нокти пошто имам природни долги нокти и не мора да ми се стругаат за да де стават вештачки, ама во салон како што претпоставувам ги стругаат секако и ништо нема да остани од моите природни, битно ми е да ми трае лакот повеќе од 2-3 дена ама да не ми се уништи природниот нокт :)

18. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    3.116
    Гел лак
    Се стругаат ноктите, ама минимално

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.938
    Допаѓања:
    267.683
    Прв пат залепив сега click on на Есенс. Турпирање не ми е проблем (веќе си имаа форма де, малце ги дотерав). Како за прв пат сум задоволна со резултат, ако траат 2 дена сосема доволно ми е.

Многу години правев гел на мои нокти, ми се смачи, па се лакирам сега, ама еве имам пригода и сакам со подолги нокти да одам. Пишува дека со топла вода и ацетон се отстрануваат. Ако некој става вака може да предложи и други да пробам. Планирам и да ги излакирам утре, да видам како ќе личат со лак :)

20. fangirl17

fangirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Девојки, предлог некоја од Скопје што прави гелни нокти и убаво ги црта?