Секогаш мора да се стругаат, меѓутоа ако земеш турпија 320, нежа да имаш оштетување, не е груба, инаку мора сјајот на природниот нокт да се извади
120 180 користам јас, тие ми е ко најубај за работа, според ноктот се одредува или? Прашање ми е дали има правило какви да се користат.
И јас со 180 ги поминувам пред гел, ама дека девојчето погоре најверојатно не сака мн. да ги струга затоа и пишав. Инаку има разлика да 80/80 кпристам за формирање појако, 320 ило 240 за измазнување пред буферот, зависи што ми треба во моментот. Инаку печката на сликата ти е 238w? Сега земав иста, претходно имав 48в и бајаѓи си го скратив времето.
Оваа е на сликата, 220 е. Јас сум задоволна, 120 сек оставам за посигурно, иначе и на 90 некогаш ја пуштам. Не сум пробала со помалку.
Sakam da slusnam mislenje ako mozi od nekoja shto e vo ovaa bransa, kozmeticar. Zosto do sega sto sum pravela vo razni saloni se desavalo nekade da me peci gelot mnogu, a nekade voopsto ic? dali ima razlika nekoja, i sto preporacuvate?
Женски имам едно прашање,користам builder gel пред гел-лакот,овај стандардниот во црно кутивче ама после печењето многу ми го вади леплив.Машината ми е 54вати го печев 2 мин. И сега не знам дали е слаба машината или ставам поголем слој...или треба да печам повеќе време
Гелот пече кога се полимеризира, т.е кога се стврднува, да речеме. Тогаш се прави таа топлина, некои чувствуваат помалку некои повеќе. Некогаш зависи и од ноктите, ако се потенки или пооштетени може да печат повеќе, исто и кога е потопло времето, или зависи и во кој период од циклус сме, пред да добиеме сме секако почувствителни. Исто и од самиот гел, има гелови кои печат повеќе а некои помалку. Или ако е нанесен погелем слој на гел. Како и да е, нормално е. Решение за помаку да пече е кога ќе сетиш дека веќе почнува по малку, извади ја раката од ламбата, почекај неколку секунди и врати ја.
Znaci ne e strasno,pomisliv da ne ne e okej da pece bidejki mi bea slabi ovaj pat izgleda poveke osetiv.
Предлог за добар лепак за типсови? Сакам да купам типсови, ама да не ми паѓаат за 2 дена. Каков лепак користите, цена, и од кај да купам некое продавниче вакви планирам да земам
Може некој совет за bilder gel ? 3 пат ги правам веќе и по два дена се љуштат. Каде грешам? Колку време се пече?
Можиш, на памукче ставаш ацетон памукчето околу секој докт и завиткан во фолија, оставаш некое време и самиот гел се вади има на нет детално објаснето